« на головну 16.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Резонанс

РЕЙДЕРСЬКА АТАКА НА «ЛЕРМОНТОВСЬКИЙ»

РЕЙДЕРСЬКА АТАКА НА «ЛЕРМОНТОВСЬКИЙ»

Ситуація навколо профспіл­кового санаторію «Лермон­товський» в м. Одесі знову до­сягла точки кипіння. 3 серпня біля народної оздоровниці сталися сутички її захисників з тими, хто прийшов фактично захопити санаторій. Конфлікт виник під час спроби співро­бітників виконавчої служби зайти до санаторію «Лермон­товський», територія та майно якого є предметом судового спору, в якому бере участь Міністерство юстиції України.

Перед входом до оздоровниці зі­бралися понад 250 її захисни­ків. У їх числі – працівники санаторію, учасники АТО, представники депутатського кор­пусу Одеської міської ради, низ­ки громадських проукраїнських організацій, звичайні відпочи­вальники та городяни. Там було викладено кілька десятків авто­мобільних шин, на металевій огорожі розвісили плакати: «От­стоим Лермонтовский вместе!», «Руки прочь от санатория Лермон­товский!», «Не дадим захватить са­наторий Лермонтовский!» та ін.

Як повідомляє УНІАН, до санато­рію прибули кілька автобусів з полі­цейськими, автомобілі Патрульної поліції, приїхав начальник управлін­ня превентивної діяльності регіо­нального главку Національної полі­ції в Одеській області Іван Іщенко, який пояснив, що правоохоронці отримали припис забезпечити гро­мадський порядок під час «виконан­ня рішення суду про допуск» пред­ставників Мін’юсту на територію са­наторію.

Активісти, медики, учасники АТО стали перед входом щільним півкіль­цем, заблокувавши будівлю, і не пус­тили виконавців. Останні стверджу­вали, що мають у своєму розпоря­дженні документи, що дозволяють пройти їм усередину, а майновий комплекс належить Мін’юсту. Як ми вже неодноразово повідомляли, це не відповідає дійсності, а є елементар­ним неправовим тиском на колектив санаторію.

Виконавці кілька разів намагалися пройти, але почалися зіткнення з про­тестувальниками. Поліцейські спро­бували відтіснити активістів, але їм це не вдалося. Сталися тиснява, штов­ханина, лунали крики, протестуваль­ники скандували: «Мін’юсту – гань­ба!». У результаті судові виконавці за­лишили провулок Лермонтовський.

Як повідомив прес-секретар сана­торію Сергій Бакуменко, люди, які зі­бралися, протестують «проти захо­плення установи Мін’юстом, який хоче «віджати» територію і майно». На думку співробітників «Лермонтов­ського», представники міністерства мають намір припинити загальнодос­тупну оздоровчу діяльність установи й побудувати на території (14 га) еліт­не житло.

Як зазначив Бакуменко, в санато­рії діє програма з безкоштовного лі­кування учасників АТО, яку скасу­ють у разі «захоплення» оздоровниці. Нині на оздоровленні перебувають 65 учасників АТО. «Конфлікт триває близько 2 років, – розпо­вів кореспонденту УНІАН Сергій Бакуменко. – Мін’юст з незрозумілих причин оголосив себе влас­ником санаторію. На сьо­годні в Господарському суді області розглядають­ся спори щодо території, рухомого і нерухомого май­на... Ми сьогодні восьмий раз відстояли «Лермонтов­ський», і поліція вперше вико­ристала проти нас силу».

Прес-секретар також зауважив, що медики побоюються наступних спроб захоплення, під час яких не ви­ключають застосування зброї з боку опонентів.

Прес-центр ФПУ

 

 

20.08.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання