« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Соціальний профспілковий квиток – додаткова мотивація профспілкового членства

Соціальний профспілковий квиток – додаткова мотивація профспілкового членства

3 липня у Миколаївській обласній раді профспілок відбувся постійно дію­чий семінар для голів об­ласних галузевих та пер­винних профспілкових організацій щодо запрова­дження соціального проф­спілкового квитка.

С емінар відкрив голова облас­ної ради профспілок Юрій Толмачов.

Презентацію проекту «Соці­альний профспілковий кви­ток» провели директор ТОВ «Центр соці­альних послуг» Яна Лунга-Федорович і координатор проекту від Федерації проф­спілок України Дмитро Дорін.

Кожен власник соціального профспіл­кового квитка може отримати необхідні послуги та спеціальні дисконтні умови, а також юридичну, інформаційну, консуль­тативну допомогу для захисту у разі по­рушення роботодавцями, органами дер­жавної влади, органами місцевого само­врядування, їх посадовими особами тру­дових і соціально-економічних прав та інтересів працівників.

Учасники проекту «Соціальний проф­спілковий квиток» мають можливість отримати в режимі онлайн консультації юристів кол-центру, адвокатів, медиків, звернувшись на цілодобову безкоштовну гарячу лінію. Їм надаються такі послуги: сервіс «Адвокат 24», гарантований виїзд адвоката на місце події у разі реальної за­грози життю, здоров’ю, свободі, майну власника картки та членів його родини; «Лікар онлайн» – можливість за наявнос­ті соціального профспілкового квитка отримувати в будь-який час консультації кваліфікованих лікарів; «Допомога в до­розі», а також «Дисконтна програма».

Учасникам семінару запропоновано поетапні дії щодо реєстрації та отриман­ня соціального профспілкового квитка: від внесення даних до бази Центру соці­альних послуг та укладення договору між Центром і організаційною ланкою профспілки до виготовлення та передачі профспілкового квитка власникам.

Голова обласної ради профспілок Юрій Толмачов зауважив, що проект «Со­ціальний профспілковий квиток» заслу­говує на увагу, а успішне його втілення залежатиме від того, як спрацюють голо­ви профспілкових організацій на місцях, наскільки переконливими будуть аргу­менти на користь його впровадження як додаткової мотивації профспілкового членства. «Наше завдання, – підкреслив він, – довести інформацію про переваги та додаткові можливості отримання пев­них послуг за допомогою соціального профспілкового квитка до відома первин­них профорганізацій, щоб про нього зна­ли наші спілчани».

На семінарі відбулась конструктивна дискусія щодо доцільності впровадження та ефективного використання соціально­го профспілкового квитка. Присутні на заході голови профспілкових організацій виявили зацікавленість до представлено­го проекту.

Координатор проекту від ФПУ Дмитро Дорін відповів на запитання голів галузе­вих та первинних профорганізацій, яких цікавили організаційні та фінансові ас­пекти проведення цієї роботи.

ВІДДІЛ З ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПИТАНЬ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 


Профспілка стає сервісною

Часто чуємо від членів профспіл­ки просте запитання: «А що мені дає ця профспілка?» і не завжди може­мо дати просту відповідь щодо пра­вового чи соціального захисту, участі профспілок у поліпшенні умов праці і ще багато чого, що не можна спробу­вати на дотик чи смак.

Н арешті на це просте запитання ми зможемо не лише дати просту відповідь, а й вручити кожному маленький шматочок блакитно­го пластику, який відкриває перед члена­ми профспілок велику кількість різних сер­вісів, таких необхідних у побуті, задоволенні юридич­них та культурних потреб, заощадженні коштів і часу.

Тому соціальний профспілковий квиток з набором дисконтів і нових можливостей – це не просто проект, а й вимога часу. Це те, до чого можна доторкнутись, су­часний аксесуар, те, що зробить профспілку модною організацією.

Про все це йшлося на семінарах голів первинних профспілкових організацій працівників соціальної сфери Волині 5 липня в м. Луцьку і 6 липня в смт Ту­рійськ, що на Волині.

Довго переконувати слухачів у перевагах введення квитка не довелося ні голові Центральної ради Проф­спілки працівників соціальної сфери України Володи­миру Тьоткіну, ні його раднику – координатору цього проекту від Федерації профспілок України Дмитру До­ріну, ні голові Волинської обласної організації проф­спілки працівників соціальної сфери Галині Микитюк.

Всі голови первинок соціальної сфери області при­йняли новацію позитивно, хоча й запитань було безліч. Навіть присутній на семінарі роботодавець – директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Ро­манюк захопився ідеєю введення електронного проф­спілкового квитка. Також Роман Романюк ознайомив учасників семінару із станом ринку праці Волинської області у I півріччі 2018 року.

 

ЦЕ ПРОФСПІЛКОВИЙ КВИТОК НОВОГО ЗРАЗКА З ІНДИВІДУАЛЬНИМ ІДЕНТИФІКАТОРОМ ТА ЕЛЕКТРОННИМ РОБОЧИМ КАБІНЕТОМ. НИНІ ПЕРЕД ФЕДЕРАЦІЄЮ ПОСТАЛО ЗАВДАННЯ МАКСИМАЛЬНО ЗМІЦНИТИ РОБОЧІ МІСЦЯ. ТАКИЙ ПРОЕКТ НЕ ЛИШЕ ДОПОМОЖЕ ЧЛЕНАМ ПРОФСПІЛКИ КОМФОРТНО І ЗАХИЩЕНО СЕБЕ ПОЧУВАТИ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ, А Й ЗАОЩАДИТИ ВЛАСНІ КОШТИ.

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ

ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ

22.07.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання