« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ЛІСІВНИКИ ОБРАЛИ ПРОФСПІЛКОВОГО ЛІДЕРА

ЛІСІВНИКИ ОБРАЛИ ПРОФСПІЛКОВОГО ЛІДЕРА

Відбулася ХХІІ конференція Чернівецької обласної організації профспілки працівни­ків лісового господарства, учасники якої заслухали звіт голови обласного комітету профспілки Володимира Барабаха про роботу в 2011–2016 роках.

Як повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мис­ливського господарства, за цей період забезпечено значне на­рощування обсягів виробництва, а у співробітників зросла середня за­робітна плата. Відбулися позитив­ні зміни в організації оздоровлен­ня та відпочинку працівників і чле­нів їхніх сімей. Лісгоспи та лісни­цтва області активно долучилися до надання допомоги Збройним Си­лам України, учасникам Революції гідності та АТО, а також вимуше­ним переселенцям.

Водночас, як зазначив Володи­мир Барабах, не було серйозних зрушень в організації культурно-масової та фізкультурно-спортив­ної роботи, трудового суперництва. «Наразі нам потрібно активізувати навчання профспілкового активу», – сказав профспілковий лідер .

Під час конференції було обрано голову обкому профспілки. Колек­тив буковинських лісівників одно­стайно та відкрито проголосував за Володимира Барабаха. «Ми постій­но та активно співпрацюємо з на­шою профспілковою організацією, Володимир Барабах завжди вчасно і влучно реагує на проблеми, що виникають в колективі чи на ви­робництві. Гадаю, саме ці якості продовжили його роботу на займа­ній посаді голови обкому профспіл­ки», – прокоментував рішення ко­лективу виконуючий обов’язки на­чальника Чернівецького обласного управління лісового та мислив­ського господарства Роман Черева­тий. Що стосується недоліків, то він пообіцяв максимально вплину­ти на покращення ситуації.

 

З ТУРБОТОЮ ПРО МОЛОДЕ ПОКОЛІННЯ

Волочиська загальноосвітня школа – одна з кращих у регіоні. Її колектив упродовж 40 ро­ків робить усе для того, аби вихованці не тіль­ки гарно навчалися, а й були патріотами та розбудовниками нашої держави. Очолює на­вчальний заклад Віктор Лінник.

У школі навчаються 645 дітей, 71 висо­кокваліфікований педагог віддає сво­їм вихованцям серце і душу. Великим авторите­том користуються вчителі української мови та літе­ратури Лариса Глущук, світової літератури Ольга Жека, початкових класів Тамара Федчишена, мате­матики Марія Го­дзіш та ін.

Вихованці школи мають можливість відвідувати гуртки предметні і народ­ної творчості, від­шліфовувати свою майстерність у спортивних секціях.

Про високу успішність ту­тешніх школярів свідчить бодай те, що вони є пере­можцями районних та об­ласних олімпіад, малої академії наук.

В успіхах педагогів та їх вихованців велика заслу­га і профспілкової органі­зації, яку очолює психолог школи Інна Федчишена. Її активні помічники – чле­ни профкому, вчителі На­талія Шейко, Людмила Орлова, Альона Луценко та ін. Тут взаємини з ди­рекцією та членами профкому регулюються колек­тивним договором, де пе­редбачені лише ті га­рантії, реалізацію яких дозволяють фі­нансові можливості. «Турбота про вчителя – наша спільна справа, і від цього залежить навчання і виховання учнів», – впевнена Інна Миколаївна.

І ось конкретний приклад. Педагогам школи й міста не повністю виплачували 20% надбавку за інтенсив­ність роботи. Тому Інна Федчишена спільно з голо­вним профкомом шкіл ви­рішили звернутися до міського голови Волочись­ка Костянтина Черничен­ка. Він вислухав і вирішив проблему педагогів. Нині вони отримують цю над­бавку в повному обсязі.

Добірку підготував Валерій МАРЦЕНЮК

 

КОНСТРУКТИВНИЙ ДІАЛОГ

У приміщенні облпрофради під головуванням її очільника Ігоря Басюка відбулася зустріч керівників обласних організацій профспілок, учасників Всеукраїнської акції протесту 6 липня в м. Києві, із спостерігачами ОБСЄ Дору Крістаче та Джеймсом Хантом, які ви­вчають думку громадськості щодо підвищен­ня цін і комунальних тарифів в Україні. Іно­земні гості зазначили, що їм цікаво поспілку­ватися насамперед з тими, хто безпосередньо брав участь у протестних акціях.

Під час зустрічі профспілки області висловили свою позицію щодо захисту прав та інтересів працюю­чих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги, необхід­ності реформування системи оплати праці, збільшення розміру мінімальної зарплати, перегляду ціни на газ, дій профспілок в умовах «тарифного геноциду» тощо.

Спостерігачі ОБСЄ подякували профспілковим лідерам Прикарпаття за конструктивний діалог та запевнили, що й надалі стежитимуть за ситуацією з тарифною по­літикою в Україні.

 

НАЛАГОДЖУЮЧИ ПАРТНЕРСТВО

Голова профспілкового комітету Сєвєродо­нецького об’єднання «Азот», член Ради Феде­рації профспілок України, інженер Валерій Черниш навесні цього року був обраний голо­вою Федерації профспілок Луганської облас­ті. Він вважає, що інтереси трудівників будуть краще захищені, якщо вдасться налагодити соціальне партнерство між профспілками, роботодавцями і державною владою. Це куди краще, ніж протистояння та конфлікти.

Такої ж думки дотримуються і новий голова Лу­ганської обласної державної адміністрації, керів­ник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз (до цього він був народним депута­том України, а ще раніше – відомим аграрієм), і голова правління громадської організації «Об’єднання органі­зацій роботодавців Луганської області» Борис Макаре­вич, який багато років керував луганським підприєм­ством з виготовлення промислового обладнання.

І ось 5 липня ці лідери, які добре знають реальну економі­ку, життя людей праці, підписали тристоронню угоду між адміністрацією області, профспілками і роботодавцями Луганщини. У ній визначено напрями їх співпраці в сфері соціально-економічного розвитку регіону. Особливу ува­гу приділено створенню нових робочих місць, виконанню програм забезпечення зайнятості, сприяння підприємни­цтву, професійній підготовці, у тому числі вимушених пе­реселенців, охороні праці та здоров’я працівників, їхньо­му правовому захисту, відкритості в прийнятті рішень.

«Соціальне партнерство, врахування всього спектру ду­мок та інтересів дозволять нам і в скрутний час вийти на нові рубежі, підвищити інвестиційну привабливість області», – впевнений Юрій Гарбуз. А Борис Макаревич і Валерій Черниш відзначають важливість відновлення діяльності спільних колегіальних органів, які добре себе проявили, таких як тристороння соціально-еконо­мічна рада, обласний комітет сприяння зайнятості на­селення та ін. Їхнє формування передбачено угодою й розпочнеться найближчим часом із залученням широ­кого активу. Рекомендовано налагодити такі діалоги, співпрацю й на рівні місцевих територіальних громад.

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

 

30.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання