« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

АКЦЕНТ НА ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ

АКЦЕНТ НА ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ

Відбулося перше засідання Ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, де, як завжди, обговорювалися і приймалися важливі рішення, що безпосе­редньо впливатимуть на роботу профорганізацій області найближчим часом.

У виступі з основного питання порядку денного лідер проф­спілок області Ігор Моска­ленко поінформував учасни­ків засідання про завдання щодо ви­конання рішень VІI з’їзду ФПУ.

За його словами, в попередні роки профспілки через багаторів­невий соціальний діалог, колек­тивні солідарні акції домоглися зростання фонду оплати праці, но­мінального підвищення розмірів прожиткового мінімуму та міні­мальної заробітної плати. Член­ські організації ФПУ активно роз­вивали потенціал колективно-до­говірного процесу. Ціна такої ро­боти – десятки мільярдів гривень щорічної додаткової вигоди для працюючих.

Разом з тим, профспілки не повною мірою використовують наяв­ний потенціал для захисту прав та інтересів працівників, не завжди виявляють єдність та солідарність колективних дій. «Але роботи в нас, як представників інтересів працю­ючих, дуже багато, і з кожним днем стає ще більше. Середня зарплата працівників області залишається низькою і становила в лютому 3484 грн, що складає 75,8% середньо­державного показника. Борги із зарплати склали майже 21 млн грн. Сума несвоєчасно виплаченої зарплати працівникам освіти станом на 01.04.2016 складала 7,99 млн грн, працівникам охорони здоров’я – відповідно 1,77 млн грн. Дуже складна ситуація і з виплатою зарплат у ДП «Облавтодор», ПАТ «ЧеЗаРа», будівельній галузі та на інших підприємствах», – зазначив очільник профспілок області.

З метою підвищення ролі й ав­торитету організації, Ігор Моска­ленко окреслив пріоритетні за­вдання, які сьогодні постають пе­ред активом профспілкового руху.

Віталій КОПИШ

ІГОР МОСКАЛЕНКО, ГОЛОВА ФЕДЕРАЦІЇЇ ПРОФСПІЛОК ЧЕРНІГІВЩИНИ:

«У ситуації, коли в нашій державі відбуваються важкі процеси реформування усіх сфер життя, профспілки не ма­ють права зупинятися в своєму розвитку. Ми маємо змінюватися, розвиватися і, врешті- решт, посісти гідне місце в системі соціального діалогу».


 УГОДА, ЩО ОБ’ЄДНАЄ ЗУСИЛЛЯ АГРАРІЇВ І ОСВІТЯН

Кіровоградський обком Профспілки працівників освіти і науки України й обласна організація Аграрної партії підписали Угоду про співпрацю. Обидві структури, що сповідують принципи соціального захисту працюючих, давно віднайшли точки перетину.

Приміром, серед доброчинників, які посприяли проведенню тра­диційного зльоту молодих вчи­телів Кіровоградщини, голова обкому профспілки освітян Світлана Скалько назвала обласну організацію Аграрної партії і висловила надію на порозуміння у вирішенні багатьох осві­тянських питань, адже аграрії почина­ються з дитячого садка і школи. Так склалося життя, що не можна працюва­ти відокремлено – результат досягаєть­ся поєднанням зусиль.

За словами голови обласної організа­ції Аграрної партії Сергія Таровика, сіль­ське господарство й освіта завжди йдуть поруч. Сільські території вже відчува­ють підтримку партії, зокрема місцевих фермерів. Чимало проблем приносять ре­форми, зокрема створення освітніх окру­гів, тому партійний лідер вважає, що слід пліч-о-пліч обстоювати спільні по­зиції аграріїв і освітян, виходячи з аксіо­ми: немає школи – немає села. Проблеми, які торкаються малокомплектних шкіл, створення НВК, перевезення учнів, ре­монтування доріг – ось поле спільної ді­яльності. Й аграрії, і обком профспілки проти бюрократичного підходу до їх ви­рішення, тож планують разом шукати вихід, як кажуть, з прив’язкою до кожно­го району. Можна назвати чимало при­кладів, коли фермери рятують від за­криття сільські школи, знаходять мож­ливість відремонтувати дороги. Тепер у них є союзник в особі обкому профспілки.

Першою ластівкою співпраці, ще до підписання угоди, став спільний проект з оптимізації Мар’ївської школи Компа­ніївського району. Експертом у даному питанні виступив заступник голови об­кому профспілки Сергій Петров. Обидві сторони зацікавлені в тому, щоб реорга­нізація шкільної мережі була логічно ви­будувана і проводилася безболісно для освітян і учнів.

Марія ІВАНОВА

20.05.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання