« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

У Закарпатській філії ПАТ «Укртелеком» дбають про дітей

У Закарпатській філії ПАТ «Укртелеком» дбають про дітей

 Cергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

Адміністрація За­карпатської філії ПАТ «Укртеле­ком» (директор Сергій Ярмолен­ко) спільно з профспілко­вою організацією (голова Петро Паук), незважаючи на фінансово-економічні проблеми, постійно дба­ють про оздоровлення ді­тей своїх працівників. На утриманні філії – замісь­кий стаціонарний дитя­чий оздоровчий заклад «Зв’язківець», який роз­ташований у гірському селі Турички Перечин­ського району.

Цього літа на власній базі протягом двох змін – по 18 днів – оздоровлено 80 ді­тей шкільного віку, бать­ки яких перебувають у трудових відносинах із ПАТ «Укртелеком». З цією метою з різних дже­рел фінансування вико­ристано майже 200 тис. грн, і батьки, як завжди, сплачували лише 10% вартості путівки.

Дитячий оздоровчий за­клад «Зв’язківець» – один із небагатьох у галузі. Цього року в системі «Укртелекому» працюють лише три галузеві дитячі оздоровниці – в Одеській, Рівненській і Закарпат­ській областях. Упродовж двох змін у Туричках оздоровлено 152 дітей різ­них структурних підроз­ділів ПАТ «Укртелеком» із Києва, Київської, Сум­ської та Закарпатської об­ластей, а також юні ватер­полісти з Ужгородської ДЮСШ ФСТ «Динамо». Різноманітні виховні за­ходи, ігри, конкурси, спортивні змагання, п’ятиразове харчування забезпечили начальник оздоровчого закладу Сте­пан Молнар і старший ви­хователь Ірина Пловайко, а про підготовку та на­лежне функціонування галузевої дитячої оздо­ровниці подбали керівни­цтво філії та особисто Сергій Ярмоленко, на­чальник ЦТП № 8 м. Пере­чин Василь Костик і голо­ва профспілкової органі­зації Петро Паук.

Під час другої зміни в оздоровниці побував і го­лова Профспілки праців­ників зв’язку України Ми­кола Стародуб, який озна­йомився з умовами про­живання і харчування ді­тей, спілкувався з ними. Разом із ним з організаці­єю оздоровлення дітей працівників галузі, пер­спективами діяльності оздоровчого закладу «Зв’язківець» ознайоми­лися заступник голови За­карпатської облпрофради Василь Захарець, дирек­тор Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком» Сергій Ярмоленко, голова проф­спілкової організації фі­лії Петро Паук, голова профспілкової організа-ції Закарпатської дирек­ції УДППЗ «Укрпошта» Василь Гецко.

Дитяча оздоровниця «Зв’язківець» продовжує успішно функціонувати і є однією з кращих в облас­ті й галузі зв’язку.

 

 Екватор оздоровчого сезону

 На засіданні оздоровчої (оглядової) комісії профспілок, яку очолює заступ­ник голови Закарпатської облпроф­ради Василь Захарець, розглянуто хід оздоровлення дітей і підлітків. З по­чатку літнього сезону за організаційно-фінансовою участю профспілок оздо­ровлено понад три тисячі дітей.

 На засіданні зазначалося, що на відпочинок дітей використано кошти гос­подарників, профспілко­вого бюджету, Фонду со­ціального страхування з тимчасової втрати пра­цездатності, батьків, спонсорів тощо. Найбіль­ше дітей своїх працівни­ків оздоровили обласні організації профспілок працівників освіти і нау­ки, охорони здоров’я, держустанов, культури, торгівлі, громадського харчування та послуг, ав­тотранспорту та шляхо­вого господарства, Закар­патської філії ПАТ «Укртелеком»тощо. Найбіль­ше завантажені цього літа стаціонарні оздоров­чі табори «Водограй», «Трембіта», «Білочка», «Вогник», «Барвінок», «Зв’язківець». Більше ніж торік оздоровлено дітей за участі тургосподарств ПрАТ «Закарпаттурист». З ініціативи галузевих профспілок організовано виїзди груп дітей на від­починок на морі у Мико­лаївську, Одеську, Хер­сонську області, Авто­номну Республіку Крим.

Разом із тим, як зазначи­ли голова оздоровчої ко­місії Василь Захарець, члени комісії Юрій Не­ймет, Ярослав Афтанас, Павло Орос, Ганна Кулик, Юрій Гартнер та інші, частина стаціонарних оздоровчих закладів цьо­го літа недостатньо за­вантажена дітьми. Біль­шість оздоровниць не має пільг в оплаті за електро­енергію, комунальні по­слуги, потребує вдоскона­лення система перевірок оздоровчих закладів ор­ганами контролю. Слід у повному обсязі викорис­тати на оздоровлення ді­тей кошти, виділені Фон­дом соціального страху­вання з тимчасової втра­ти працездатності, долу­чати до повної оплати вартості путівок інші джерела фінансування тощо. З обговореного пи­тання ухвалено відповід­не рішення. Члени комі­сії ознайомилися з проек­том нового Положення про Всеукраїнський огляд роботи профспілок на кращу організацію ди­тячого оздоровлення та відпочинку.

 

  Літо – 2013: плюси і мінуси

 За інформацією Профінформцентру Федерації проф­спілок Рівнен­ської області, на останньому засіданні пре­зидії ФПО під головуван­ням очільника профспілок Рівненщини Миколи Шер­шуна йшлося про органі­зацію нинішньої дитячої оздоровчої кампанії.

З інформацією про участь профспілок в оздо­ровчій кампанії виступи­ла заступник голови ФПО Марія Рожко, яка заува­жила, що профкоми під­приємств, організацій, установ беруть на себе ви­рішення питань організа­ції оздоровлення. Це, зо­крема, оформлення доку­ментів для отримання пу­тівки, визначення контин­генту дітей, які відпочи­ватимуть у приміських оздоровчих закладах та оздоровницях, що розта­шовані за межами облас­ті, організація доправлен­ня дітей до місць відпо­чинку. Завдяки цій чітко налагодженій роботі що­літа активно проводиться дитяча оздоровча кампа­нія. Долучилися до підго­товки до оздоровлення ді­тей і галузеві профспілки, більшість їхніх керівни­ків побували в примісь­ких оздоровчих таборах і брали участь у підготовці закладів до відкриття.

У зв’язку із внесенням змін до правил оплати ди­тячих путівок, затвердже­них правлінням Фонду со­ціального страхування з ТВП, вироблений роками порядок проведення дитя­чого оздоровлення змінив­ся. Позитивним моментом є те, що відтепер працюю­чі батьки зможуть оздоро­вити дитину, сплативши всього лише 10% вартості путівки (решту, а це в се­редньому 2300 грн, опла­чує Фонд). Але маємо й мі­нуси. Річ у тім, що цих де­шевих путівок не виста­чає на всіх охочих. Адже, як зазначили голова проф­спілкової організації філії ВАТ «Укртелеком» Ніна Лисякова, голова обласної організації профспілки працівників освіти і нау­ки Юрій Кравець, немає єдиного підходу до розпо­ділу путівок по районах, підприємствах тощо. До того ж через невиправдані вимоги тендерних проце­дур їх пройшли всього п’ять з одинадцяти оздо­ровниць області. І хоча до кінця літа діти таки від­почиватимуть у решті та­борів, проте табірних змін буде менше.

Григорій Ясиновський запевнив, що 14 млн 100 тис. грн, які передбачені Рівненським обласним відділенням Фонду на фі­нансування дітей застра­хованих осіб, неодмінно будуть освоєні, відтак на місцевій базі та за межа­ми Рівненщини зможуть оздоровитися понад 7 ти­сяч дітей, що на тисячу більше, ніж минулого року.

Учасники засідання од­ностайно погодилися, що в майбутньому в тендер­них процедурах щодо ви­бору оздоровниць, окрім чиновників, мають брати участь і представники профспілок. Також потре­бує істотного доопрацю­вання законодавча база стосовно норм харчуван­ня у таборах дітей молод­шого й старшого шкільно­го віку.

«Профспілкова сторо­на, – наголосив у заключ­ному слові голова Федера­ції профспілок області Микола Шершун, – вва­жає, що дитяче оздоров­лення має бути не тільки масовим (кількість оздо­ровлених дітей, звісно, важлива), а й більш якіс­ним. У цій справі має все бути на найвищому рівні: і побутові умови, в яких перебувають діти в табо­рах, і харчування, й орга­нізація дозвілля».

04.08.2013



Коментарі

#3 14.03.2015 19:25 добавил: Паша)) | додати коментар

того року 2015 путівки будуть в карпати

 
#2 04.09.2014 08:43 добавил: Василь | додати коментар

Керівників давно потрібно замінити.
На керівни посади потрібно ноставити людей які вболівалиб за працівників
і думал як розвивати Укртеликом.

 
#1 04.09.2014 08:35 добавил: Валентин | додати коментар

Скажіть коли профспілка стане виконувати свої обовяски по відстоюванню
ро бочих мість дя своїх працівників, іколи керівництво стане думати як розвивати Укртелеком аен тільки як скоротити!

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання