« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

Санаторії «Приазовкурорту» – дітям

Санаторії «Приазовкурорту» – дітям

Протягом останніх років запорізькі са­наторії ПрАТ «Приазовкурорт» здій­снюють оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобиль­ської катастрофи, в тому числі органі­зованих груп дітей та дітей з батьками.

Трудовий колектив курорту на чолі з генеральним ди­ректором В’ячеславом Понома­ренком докладає макси­мальних зусиль для за­безпечення якісного санаторно-курортного лі­кування та реабілітації дітей та дорослих. За на­правленням Мінсоцполі­тики України в санаторі­ях проходять оздоровлен­ня організовані групи ді­тей з Черкаської, Волин­ської, Київської, Вінницької та Чернігівської областей. На оздоровлен­ня переведені також діти з ДОЦ «Оріон», що не зміг організувати оздо­ровлення згідно з вимо­гами.

Потужна лікувально-діагностична база вищої категорії клінічних сана­торіїв «Бердянськ», «Ве­ликий Луг», «Лазурний», «Кирилівка» забезпечує лікування дітей та дорос­лих на високому рівні. Серед 124 методів терапії обрані найкращі, зокре­ма природні хлоридно-натрієві мінеральні ван­ни, питна мінеральна вода «Бердянська», інф­рапелотерапія із застосу­ванням сульфідно-мулової грязі, апаратна фізіо­терапія, таласотерапія на лікувальному пляжі санаторію. Призначення процедур та лікування дітей здійснюють досвід­чені фахівці: лікар ендо­кринолог вищої катего­рії С. Лісняк, лікарі педі­атри першої категорії Г. Підгірна, Е. Оленець, лікар дитячий невролог І. Прокоф’єва.

В організації дієтич­ного п’ятиразового хар­чування враховані най­новіші стандарти та під­ходи до цих груп дітей. Завідувачка їдальні, за­служений працівник сфери послуг України Л. Лук’янець створює всі умови для належного об­слуговування дітей, за­безпечення високої якос­ті приготування страв.

У першу половину дня в санаторії проводиться лікування дітей за профі­лем захворювання. Вико­нуються процедури з ви­користанням природних лікувальних факторів – хлоридно-натрієвої та питної мінеральної води «Бердянська», а також інфрапелотерапія, апа­ратна фізіотерапія, інга­ляції, лікувальна фіз­культура.

За участю інструктора з плавання, вихователів, медичного персоналу проводиться кліматолі­кування на пляжі санато­рію з купанням у найте­плішому Азовському морі.

Традиційно гостинне фестивальне курортне місто пропонує справ­жню феєрію незабутньо­го відпочинку в дельфі­нарії, аквапарку, зоопар­ку, цирку на воді, курорт­ні культурно-розважальні заходи – «Кльові дівчата», «Брейн-ринг», «По морях, по хвилях», «Велика перерва», «День іменинника», «День Не­птуна». У Будинку куль­тури санаторію діти мо­жуть подивитися кіно­фільми та мультфільми, відвідати музей курорту Бердянськ, бібліотеку.

Досвідчені вихователі та культпрацівники під керівництвом завідувач­ки Будинку культури Л. Ніколаєвої проводять з дітьми конкурси, ігри, спортивні змагання.

Спогади про чудовий відпочинок у санаторії надовго залишаться в серцях дорослих і дітей.

 

 

 «ГАГАРІНЦЮ» – ДВІ П’ЯТІРКИ

 Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

У розпал літніх канікул відзначає свій юві­лей один із кращих таборів Луганщини – дитячий заклад оздоровлення та відпо­чинку ім. Ю. Гагаріна Сєверодонецького об’єднання «Азот». Ювілейна цифра симво­лічна: 55 – дві п’ятірки. Чудова оздоровни­ця цілком заслуговує відмінної оцінки.

Хіміки створили її у примісь­кому лісі, неподалік річки Борової. До слова, нинішні шефи «гагарінців» – дирек­тор «азотівського» департа­менту із соціальних питань Олександр Дегтярьов та го­лова профкому підприєм­ства, член Ради Федерації профспілок України, депутат міськради Валерій Черниш із задоволенням згадують свої піонерські канікули, проведені тут. Як і понад 50 тис. земляків. Утім, не лише вони. У таборі оздоровлю­валися діти з Чорнобиль­ської зони, вихованці облас­ної школи-інтернату для дітей-сиріт, іноземні гості.

«Нині «Гагарінець» гідно оцінили і колеги із спорідне­них підприємств нашого холдингу OSTCHEM Group DF, – розповідає голова прав­ління Сєверодонецького «Азоту» Леонід Бугайов. – Дуже сподобався відпочи­нок тут дітям хіміків Горлів­ського «Стиролу». Днями в гостях у «гагарінців» побу­вали члени Координаційної ради холдингу з організації дозвілля – керівники відпо­відних служб, профспілко­вих організацій підпри­ємств. Вони дізналися чима­ло корисного для себе».

Директор табору, досвідче­ний педагог Тетяна Яїцька наводить багато прикладів турботи виробничників про дитячу оздоровницю. Вона позначилася й на зовнішньо­му вигляді «Гагарінця» – на «космодромі», де встанов­лено бюст першого космо­навта планети, органічно ви­глядають ракета і два справ­жніх, щоправда, відлітавших своє, літаки. Затишні корпу­си, їдальня, стадіон, басейн, літній театр, міст над штуч­ним ставком – усе це старан­нями «азотівців» оновлено і вражає ошатністю.

Профком видає сюди сотні путівок на кожен літній за­їзд за символічною ціною: основну частину витрат бере на себе підприємство (голова ради Групи компа­ній Group DF Дмитро Фірташ і генеральний директор OSTCHEM Олександр Халін). У програмі соціального роз­витку підприємств особливу увагу приділено турботі про дітей, сім’ї хіміків (у «азотів­ців» є можливість сімейного оздоровлення як на власній морській базі відпочинку, так і в інших оздоровницях).

Про чудове харчування юних відпочивальників пі­клуються кулінари підпри­ємства, про оздоровчі про­цедури – фахівці розташова­ного поруч санаторію-профілакторію та медико-санітарної частини «Азоту», про організацію дозвілля – працівники Палацу культури хіміків, профспілкової біблі­отеки, спортклубу «Хімік». На честь ювілею провели змагання з лазертагу. Дру­жать вони із сусіднім клу­бом верхової кінної їзди. І звичайно, з навколишньою природою.

Програму відпочинку орга­нізовано дуже професійно, креативно. Серед виховате­лів, вожатих – практиканти з педагогічних навчальних за­кладів регіону. У творчих ко­лективах, гуртках, спортив­них секціях відпочивальни­ки опановують багато ко­рисних навичок, до батьків­ських днів готують цікаві розважальні програми. Різ­номанітні конкурси, змаган­ня, фестивалі проходять тут щодня. Приємні сюрпризи готуються й до ювілейних свят.

 

 

 ПІКЛУВАННЯ ПРОФСПІЛОК

 Віктор КОВРИГА

Майже 40 років тому заклав підвалини ди­тячого табору «Комунарець» багаторічний голова Дніпропетровського обкому проф­спілки комунальників Микола Бабченко. Спочатку там був лише один корпус, а зго­дом додалося ще кілька. В кожному тур­ботливі господарі нещодавно зробили ка­пітальний ремонт, встановили нові сучасні меблі. І сьогодні оздоровниця за одну змі­ну приймає 320 дітей. Загалом у чотирьох таборах, що перебувають на балансі обко­му профспілки, відпочивають понад тися­чу дітлахів.

 На початку липня у «Кому­нарці» вже розпочалася дру­га зміна. У чудовій місцині, посеред лісу, на березі одні­єї з найчистіших річок Украї­ни – Орелі (с. Могилів Цари­чанського району) хлопчики та дівчата цікаво й змістовно проводять свій час. У цьому чимала заслуга колективу ДОЗ, очолюваного Іриною Бараник. До послуг відпочи­вальників – домашній кіно­театр і комп’ютерна кімната, щоденні конкурси, спортивні змагання та гуртки за інтересами. Велика увага приді­ляється виховній роботі, ви­вченню народних традицій та історії цього славнозвісно­го козацького краю. Завдяки піклуванню профспілки організовано шестиразове по­вноцінне харчу­вання.

Високу оцінку роботі ДОЗ «Ко­мунарець» дав перший заступ­ник голови облдержадміністра­ції Анатолій Крупський, який 8 липня, у Всеукраїнський день сім’ї, відві­дав оздоровни­цю разом з ке­рівниками Царичанського району. Особливо було від­значено внесок голови обко­му профспілки Миколи Баб­ченка, а також голови Облас­ного об’єднання профспілок Віталія Дубіля.

Завдяки співпраці влади, керівників підприємств та профспілок цього року на Дніпропе­тровщині відкрито 54 дитячих оздо­ровниці (25 в об­ласті і 29 за її меж­ами; 9 із них – профспілкові), де тільки цього міся­ця одночасно від­почиває близько 28 тис. дітлахів (у тому числі по­над 1100 дітей-сиріт та дітей, по­збавлених батьків­ського піклування).

26.07.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання