« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

...А добре відпочивати – ще краще!

...А добре відпочивати – ще краще!

Євген Трибрат

заступник голови профкому ППО ДП НВКГ «Зоря» – «Машпроект»

Табір «Алый парус», розта­шований в екологічно чис­тій курортній зоні Рибаків­ка неподалік Чорного моря поряд із сосновим бором. Щорічно він може прийняти на відпочинок більше тисячі дітей ві­ком від 6 до 15 років. На його тери­торії площею 8 га розташовані комфортабельні корпуси, спорт­майданчик і стадіон з футбольним полем, тенісні і більярдні столи, кінотеатр тощо. Тут організоване повноцінне п’ятиразове харчуван­ня: у раціоні гарячі, м’ясні та мо­лочні страви, свіжі фрукти й овочі, сири та ковбаси, натуральні соки і кондитерські вироби. Щоденний дитячий відпочинок на морському пляжі поєднується із спортивними заходами. Діти беруть участь у ці­кавих театралізованих виставах, іграх, конкурсах тощо.

«У нас працюють фахівці висо­кого класу. Всі ми – педагоги, ку­харі, вожаті, господарські праців­ники, як одна команда, і це робить наш табір кращим із кращих. До того ж наш кваліфікований педа­гогічний колектив робить все не­обхідне, щоб наші діти змогли роз­крити свої творчі здібності, відчу­ли радість і набули досвіду спілку­вання з однолітками», – розповідає директор табору Ірина Пшик.

Дитячий оздоровчий комплекс «Зоря» розташований на мальовни­чому березі Бузького лиману – Во­лоській косі. За словами директора табору Володимира Олійника, при­рода в цих місцях вражає своєю кра­сою. І дійсно, з одного боку мону­ментально височіють над косою ве­личезні пагорби, а з іншого – проті­кає теплий лиман, який розділяє Во­лоську і Руську коси. Перше, на що звертаєш увагу, йдучи територією «Зорі», це ряди затишних дерев’яних будиночків, де можуть розмістити­ся близько 130 мешканців. Упро­довж літа тут зможуть відпочити до 500 дітей. Кожну зміну, яка триває 18 днів, організуються конкурси, костюмовані шоу, фестивалі та на­віть малі Олімпійські ігри, адже на території «Зорі» побудовано фут­больну і волейбольну площадки. Є тут і центр дозвілля, бібліотека та кіноконцертний зал. Тутешній пляж обладнаний тіньовими наві­сами, лежаками і літніми душови­ми кабінами. І звичайно, весь цей різноманітний відпочинок можна заїсти, запити і солодко закусити всілякими «смаколиками» у вигля­ді смачних і ситних страв, чудової випічки, свіжих овочів та фруктів.

З наближенням літа увага спів­робітників профкому зосереджу­ється на комплексі закладів оздо­ровлення та відпочинку підприєм­ства, особливо дитячих таборах. Протягом усього літнього сезону комісія профкому проводить рей­ди, перевіряючи побутові умови, якість медичного обслуговування, організацію дозвілля, оцінює робо­ту вожатих і вихователів, спілку­ється з дітьми.

«У таборах працюють чудові ко­манди, – розповідає голова проф­спілкового комітету Володимир Жак. – Ми знаємо, що наша допомо­га потрапляє у відповідальні руки й тому уважно ставимося до кожного звернення. Традиційно дитячим оздоровчим таборам за рахунок ко­штів профкому надаватиметься не­обхідна фінансова підтримка».

 

 

Повноцінні канікули

40 прикарпатських дітей пільгових катего­рій, а також 15 дітей-сиріт – вихованців об­ласної школи-інтернату І–ІІІст. із с. Угорни­ки відпочивали в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» в м. Одесі.

 За інформацією прес-служби Ради профспі­лок Івано-Франківської області, 165 дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, перебу­вають у закладах санатор­ного типу, оздоровлення та відпочинку, зокрема «Вер­ховині» (смт Верховина), «Перлині Карпат» (Долин­ський район, с. Вигодівка), «Прикарпатській зорі» (Ко­ломийський район, с. Сло­бода), які функціонують за участю профспілок. Це діти, позбавлені батьківського пі­клування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, інваліди, потерпілі внаслі­док Чорнобильської ката­строфи, діти, батьки яких загинули від нещасних ви­падків на виробництві або під час виконання службо­вих обов’язків, талановиті й обдаровані діти – перемож­ці міжнародних, всеукраїн­ських, обласних, міських, районних олімпіад, конкур­сів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники на­вчання віком 7–16 років.

Путівки закупив департа­мент освіти, науки, сім’ї, мо­лоді та спорту ОДАза кошти обласного бюджету, перед­бачені на реалізацію облас­ної цільової соціальної про­грами з оздоровлення та від­починку дітей до 2015 року.

77 дітей з Івано-Франківщини вирушили в Міжна­родний дитячий центр «Ар­тек» на тематичну зміну. Се­ред них – 19 переможців Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе!». У Криму вони зможуть не лише оздо­ровитися, а й стати учасни­ками різноманітних конкур­сів, змагань, спартакіад. Зо­крема, програмою тематич­ної зміни «Зднем наро­дження, Артек!» передбаче­но проведення міжнародно­го дитячого конкурсу-фестивалю Artek DJ-fest, всеукра­їнських змагань «Олімпій­ське лелеченя» тощо.

 

  Освітяни розпочали оздоровчий сезон

Організація оздоровлення та відпочинку спілчан і їх дітей залишається одним з важ­ливих напрямів роботи Профспілки працівників освіти і науки України. Днями перші 106 дітей членів Чернігівської обласної профорганізації вирушили до дитячої установи оздоровлення та відпочинку «Лазурна рай­дуга» (смт Кирилівка Запорізької області).

 Віталій Копиш

У фінансуванні оздоров­лення беруть участь профспілковий комі­тет, батьки, Фонд соці­ального страхування з тимча­сової втрати працездатності, районні організації профспіл­ки та первинки вишів. На ма­лечу очкує 19-денний відпо­чинок на березі Азовського моря в чудових умовах, які пропонує заклад «Лазурна райдуга». У таборі організо­вано повноцінне п’ятиразове харчування типу «шведський стіл» з достатньою кількістю свіжих овочів і фруктів, соків та шоколаду. До послуг ді­твори – спортивні й ігрові майданчики, кінотеатр, біблі­отека, комп’ютерний клас, кафе, медична служба, ціло­добова охорона, спортивні інструктори, власний упоряд­кований пляж тощо. На другу зміну запланований відпочи­нок ще 116 дітей.

Своїм спілчанам обком про­понує відпочити в пансіонаті «Пролісок» Львівської облас­ної організації Профспілки працівників освіти і науки України (м. Трускавець). Путів­ки до пансіонату спілчанам та членам їх сімей видаються за рішенням районних, місь­ких, первинних вузівських профорганізацій. Причому фінансування відпочинку здійснюється з бюджетів об­ласного та районних коміте­тів профспілки, а також за ра­хунок власних коштів осві­тян. Загалом у цьому оздо­ровчому сезоні заплановані 10 заїздів по 12 днів.

 

 

 Час відпочивати

 Нещодавно відбулося засідання президії Закарпатської облпрофради (голова Іван Король), на якому розглянуто комплекс питань, пов’язаних із поліпшенням кол­договірної роботи й охорони праці на під­приємствах і в організаціях області, про­веденням літнього оздоровлення дітей та підлітків тощо.

 Сергій Баранчиков

На засіданні, зокрема, зазначалося, що за­вдяки спільній робо­ті роботодавців і профспілок в області колдо­говорами охоплено 99% працівників. Водночас ішло­ся й про відсутність колек­тивних договорів або недо­тримання їх вимог у приват­них структурах.

При обговоренні питання виробничого травматизму президія Закарпатської облпрофради звернула увагу на наявність недоліків у соціально-культурній сфері, лісовому господарстві та ма­шинобудуванні, де було до­пущено найбільше травм на виробництві, а також поста­вила завдання значно поси­лити контроль профспілок за додержанням законодав­ства з цих питань. Конкретні завдання стосуються й за­безпечення організованого літнього оздоровлення дітей та підлітків. Затверджено пе­релік оздоровчих закладів, склад обласної оздоровчої комісії, яку очолює заступ­ник голови облпрофради Ва­силь Захарець.

Прийнято рішення про про­ведення 28 вересня в м. Ужгороді ХХІІІобласної міжга­лузевої спартакіади проф­спілок. Кращих профспілко­вих активістів області наго­роджено Почесними грамо­тами облпрофради.

21.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання