« на головну 16.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

УКЛАДЕНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ ФПУ ТА НСЖУ

УКЛАДЕНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ ФПУ ТА НСЖУ

З а рішенням Президії Федерації профспілок України, 16 жовтня у Будинку профспілок відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Федерацією профспілок України та Національною спілкою журналістів України (НСЖУ).

Свої підписи під документом під час засідання Президії ФПУ поставили голови НСЖУ – Сергій Томіленко та ФПУ – Григорій Осовий.

Метою співпраці двох органі­зацій є координація зусиль на за­хист соціально-економічних, тру­дових прав і свобод журналістів та інших працівників ЗМІ, а та­кож висвітлення діяльності профспілок. Сторони мають на­мір сприяти підвищенню рівня правової інформованості грома­дян і трудових колективів з пи­тань реалізації та захисту їхніх прав і свобод.

Згідно з Меморандумом, ФПУ і НСЖУ будуть надавати інфор­маційну підтримку спільним за­ходам, зокрема й публічним, та­ким як конференції та круглі сто­ли, презентації та зустрічі. Од­ним з напрямів взаємодії визна­чено «проведення консультацій з метою вироблення узгодженої по­зиції сторін щодо роботи націо­нального оператора поштового зв’язку АТ «Укрпошта» в частині доставки друкованої преси».

Членським організаціям ФПУ доручено забезпечити викорис­тання положень Меморандуму у їх практичній діяльності.

Сергій Томіленко відповів на запитання членів Президії ФПУ.

Також Президією було прийня­то за основу зміни до Стратегії управління профспілковим май­ном в інтересах людини праці, яку має ухвалити Рада ФПУ. За­значений документ регламентує алгоритм дій з управління проф­спілковим майном, а його вдоско­налення внесе суттєві зміни в гос­подарську діяльність унітарних підприємств та суб’єктів господа­рювання, створених за участю ФПУ. Зміни спрямовано на підви­щення ефективності функціону­вання лікувально-оздоровчих, ту­ристичних, культурно-освітніх та інших закладів профспілок.

В умовах економічної кризи, призупинення соціальних про­грам та скорочення бюджету на програми оздоровлення Фонду соцстраху України питання роз­ширення сфери та якості соціаль­них послуг, забезпечення їх до­ступності для спілчан і застрахо­ваних осіб є вкрай важливим.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

  •   ДО ТЕМИ

Президія ФПУ прийняла рішення про входження Всеукраїнської професійної спілки працівників банків­ських та фінансових уста­нов до складу Федерації профспілок України.

У постанові Президії ФПУ зазначено, що за виснов­ком Статутної комісії ФПУ, Профспілка відповідає ви­могам Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та не суперечить Статуту ФПУ. Національною службою по­середництва та примирен­ня України Профспілку виз­нано репрезентативною на галузевому рівні.

 

ТРЕНІНГ ПРОФСПІЛКОВИХ МЕДІЙНИКІВ НА ВОЛИНІ

Р еалізуючи Страте­гію інформаційної діяльності ФПУ у межах проєкту МОП «Інклюзивний ри­нок праці для створення ро­бочих місць в Україні», Прес-центр ФПУ разом з де­партаментом міжнародних зв’язків апарату ФПУ орга­нізували та провели тренінг з інформаційно-комуніка­ційної роботи.

Тренінг відбувся 7–10 жовтня в м. Луцьку на базі Навчально- методичного центру Федерації профспілок Волинської облас­ті. Мета заходу – вдосконален­ня зовнішньої та внутрішньої комунікації, набуття навичок проведення профспілкових ін­формаційних кампаній, ство­рення мережі експертів з проф­спілкових комунікацій.

За методологічну основу взято розробки МОП – АКТРАВ у сфері практичних комуніка­цій та «Посібник із зміцнення організацій робітників». Для участі в тренінгу на конкурс­ній основі було відібрано пред­ставників членських організа­цій ФПУ, фахівців із зв’язків з громадськістю та пресою.

Тренерами виступили керів­ник Прес-центру ФПУ Юрій Ра­бота, викладач Східноєвропей­ського національного універ­ситету Сергій Хомінський, журналіст, менеджер з публіч­них комунікацій Марія Доман­ська, провідний експерт з регу­лювання соціально-трудових відносин департаменту з пи­тань економічного розвитку та ціноутворення апарату ФПУ Анна Пугачова та ін.

Зусилля команди тренерів були спрямовані на здобуття учасниками практичних нави­чок, розширення теоретичних можливостей сприйняття змін, які відбуваються в інформацій­ній сфері, використання новіт­ніх комунікаційних інструмен­тів, поліпшення координації інформаційно-комунікаційної роботи у всіх організаційних структурах профспілок. Для кращого засвоєння матеріалу використано різні форми по­дання матеріалу, презентації, дискусії, робота в групах.

За підсумками навчання його учасники підготували ві­деоролик про тренінг і виклали його на офіційному веб-порталі ФПУ та в соціальній мережі Facebook, а також розмістили відповідні повідомлення на сайтах членських організацій.

Всі учасники успішно завер­шили тренінг і отримали сер­тифікат міжнародного зразка.

До кінця поточного року за­плановано проведення ще двох тренінгів для профспілкових медійників.

ЮРІЙ РАБОТА

27.10.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання