« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ПІДТРИМАЙТЕ СВОЇХ ПРОФСПІЛКОВИХ КОЛЕГ!

ПІДТРИМАЙТЕ СВОЇХ ПРОФСПІЛКОВИХ КОЛЕГ!

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

Шановні спілчани, дорогі друзі!

 

Верховна Рада України постановою від 15 липня 2020 року № 795- IX призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю, 25 жовтня 2020 року. Відповідно до цього рішення вибори мають відбутися в усіх областях і новостворених районах, та у територіальних громадах, окрім окремих адміністративних одиниць Донецької та Луганської областей.

Особливістю цих виборів є прийняття напередодні їх організації і проведення Верховною Радою України низки законів із внесенням змін до виборчого законодавст в а, що з н ачно ускладнило участь у них. Новацією законодавства стало запровадження виборів до більшості місцевих рад за пропорційною (партійною) системою, де чисельність виборців становить 10 тисяч і більше, а мажоритарна система (самовисунення) залишилася лише для невеликих громад, де кількість виборців складає менше 10 тисяч.

Одним з ключових моментів є те, що Уряд 12 червня 2020 року затвердив новий адміністративно-територіальний устрій базового рівня , де відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів, після місцевих виборів в Україні буде 1466 територіальних громад, проти 10961 місцевих рад, які були до реформи.

Верховна Рада України 17 липня 2020 року прийняла постанову № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів», згідно з якою відтепер в Україні буде 136 районів замість 490.

Таким чином, відбулося значне укрупнення районів і територіальних громад, де місцеві ради отримали значну частину владних повноважень та фінансових ресурсів, а відтак і відповідальність за свої дії перед державою та громадянами.

Федерація профспілок України, яка представляє інтереси 4,4 млн працівників, наполегливо відстоює розвиток вітчизняної економіки і виступає за розбудову правової і соціальної країни на засадах солідарності і рівності, справедливості та демократії, за стійке економічне зростання, повну зайнятість і якісні робочі місця, справедливу оплату праці та прогресивне оподаткування, високоякісне громадське обслуговування, освіту й охорону здоров’я, ефективне державне управління та місцеве самоврядування.

У зв’язку з економічною кризою, зростанням безробіття, важким матеріальним становищем і зниженням життєвого рівня громадян, наступом на права працівників і профспілок важливо обирати таких кандидатів, які у своїх програмах пропонують реальне вирішення нагальних соціально-економічних проблем на місцях в інтересах простих людей.

Адже кожен житель села чи міста має право на сучасну медицину та освіту, доступні та якісні адміністративні, комунальні і соціальні послуги, гарні дороги, чисті й освітлені вулиці. Виконуючи свій громадянський обов’язок через участь у виборах як головний інструмент демократії, ви зможете особисто вплинути на якість цих послуг і покращення рівня життя людей, які проживають поряд з вами, ваших рідних і близьких, сусідів і знайомих, всіх тих, хто створює добробут села, селища, міста, регіонів і нашої Батьківщини.

Очевидно, що така діяльність органів місцевого самоврядування в умовах реформ буде можливою за умови обрання до них представників трудових колективів і профспілкових лідерів та активістів, які усвідомлюють, що всяка влада має бути відповідальною і залежною від її виборців – працівників усіх галузей економіки і сфер життєдіяльності громад.

Саме таке завдання містить Стратегія діяльності Федерації профспілок України на 2016–2021 роки «Європейський вибір», де зазначено про участь профспілок у політичному житті країни та інтеграцію в органи влади шляхом обрання спілчан депутатами виборних органів усіх рівнів.

У рамках реалізації Стратегії, зважаючи на важливість цих виборів, Президія ФПУ 9 липня ц.р. ухвалила постанову «Про підготовку та участь профспілок у місцевих виборах 2020 року». Цим рішенням підтримано пропозиції щодо висунення кандидатів від профспілок і трудових колективів, як від політичних партій, так і шляхом самовисунення. Сьогодні у низці регіонів країни вже заявлено про участь профспілкових активістів у виборах, відбувається процес їх реєстрації і включення до списку кандидатів у депутати місцевих рад.

Федерація професійних спілок України закликає всіх спілчан і виборні органи профспілок підтримати своїх профспілкових колег, які будуть балотуватися на місцевих виборах 25 жовтня цього року, сприяти проведенню їх зустрічей з трудовими колективами і виборцями за місцем проживання, надати організаційну й інформаційну допомогу, виступити довіреними особами наших кандидатів, взяти участь у виборчих комісіях та бути спостерігачами під час голосування. Пам’ятаймо, що нашому голосуванню під час місцевих виборів мають передувати профспілкова солідарність і єдність, які неодноразово підтверджували правильність об’єднання наших сил і колективних дій у відстоюванні прав працівників та профспілок.

Ми закликаємо всіх спілчан і громадян України прийти на виборчі дільниці та зробити свідомий вибір, віддавши свій голос за представників профспілок і кандидатів, які стоять на позиції захисту законних прав та інтересів людини праці!

Федерація профспілок України, всеукраїнські профспілки і територіальні профспілкові об’єднання усвідомлюють складність такого завдання у цей непростий для громадян і країни час, але переконані, що за умови постійної взаємодії і співпраці громадянського суспільства, профспілок і роботодавців, місцевого самоврядування, бізнесу і державних органів влади сподівання наших людей на покращення життя та повага їх гідності, верховенство права і соціальна справедливість є цілком реальними.

 

 

Схвалено постановою Президії

Федерації професійних спілок України

№ П–25–7 від 24 вересня 2020 року

04.10.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання