« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

РІШЕННЯ, ЩО МОЖЕ СПРИЧИНИТИ ВИБУХ

РІШЕННЯ, ЩО МОЖЕ СПРИЧИНИТИ ВИБУХ

Днями в Дніпропетровському обласному об’єднанні профспілок під головуванням його керівника Віталія Дубіля відбулася нарада з проблем атестації робочих місць за умовами праці. Обговорюючи це питання, учасники одностайно акцентували особливу увагу на негативних аспектах запровадження нової редакції Списків № 1 і № 2 вироб­ництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість яких дає право на пенсію за ві­ком на пільгових умовах, затверджених постановою КМУ від 24.06.2016 № 461.

Всі, хто виступав на нараді, а це виробничники, вчені Україн­ського науково-дослідного ін­ституту промислової медици­ни, лікарі-практики, роботодавці, представники профспілок, наголошу­вали на непродуманості рішення уря­ду, яке негативно сприймається робіт­никами і спричиняє масове збурення трудових колективів, яких воно стосу­ється. На вугле- та гірничодобувних, металургійних, машинобудівних, хі­мічних, медичних та інших підприєм­ствах області, згідно з цим рішенням, безпідставно позбулися права на піль­гові пенсії десятки тисяч робітників.

Не виключаючи справді назрілої необхідності перегляду та осучаснен­ня зазначених Списків, учасники на­ради наголошували на поверховому, однобокому підході до вирішення цього питання, без урахування реаль­них виробничих обставин та умов ро­боти переважної більшості професій, робіт і посад, виключених зі Списків. Крім того, присутні звертали увагу на те, що це рішення уряду не має жодно­го обґрунтування для підприємств не­бюджетної сфери, де пенсійні випла­ти проводять виключно за рахунок підприємств і вони не впливають на бюджет Пенсійного фонду України.

Учасники наради, представники тру­дових колективів та профспілкових ор­ганізацій області звернулися з листом до Прем’єр-міністра Володимира Грой­смана, в якому закликали уряд ввести тимчасовий мораторій на запроваджен­ня згаданої постанови № 461 і затвердже­них нею Списків. Відповідним міністер­ствам разом з організаціями роботодав­ців, профспілками, зазначається у листі, необхідно більш фахово, ґрунтовно й об’єктивно вивчити реальну ситуацію на підприємствах щодо кожного з ви­ключених зі Списків пунктів і досягти спільного, виваженого, компромісного рішення з цього питання.

Прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання


ІРШАВСЬКОМУ АБРАЗИВНОМУ ЗАВОДУ – 70 РОКІВ

Відзначило своє 70-річчя одне з провідних підприємств ма­шинобудівної галузі Закарпаття – ПАТ «Іршавський абразив­ний завод». Створений у 1946 році як промисловий комбінат завод завжди був одним з бюджетоутворюючих підприємств в Іршавському районі. Завод забезпечив місцевих мешканців новими робочими місцями, тут сміливо запроваджували нові прогресивні технології, розширювали асортимент продукції. Адміністрація та профком приділяють неабияку увагу розви­тку культурно-масової і спортивної роботи, організації дозвіл­ля та оздоровлення своїх працівників та членів їхніх родин.

У 2011 році на підприємстві було розроблено проект будівництва нового формувального відділен­ня армованих відрізних кругів. Цього ж року підприємство очолив ни­нішній його керівник Сергій Тарасенко, який ініціював комплексну модерніза­цію. У 2012 році було введено в експлуа­тацію нове італійське обладнання фірми Подджі Паскуаліно з потенціалом ви­робництва 2,5 млн штук кругів на рік.

У 2014 році ПАТ «Іршавський абразив­ний завод» розширив виробництво відріз­них кругів. Відтак обсяги виробництва збільшилися до 3,2 млн штук продукції на рік. Підприємство впевнено нарощує потужності, збільшує обсяги виробни­цтва, покращуються умови праці, зростає зарплата працівників. Завдяки тісній співпраці адміністрації (голова правлін­ня Сергій Тарасенко) і профкому (голова Ольга Попович) на підприємстві діє про­грама соціально-економічного захисту працюючих, яка відображена у колектив­ному договорі. Отримує допомогу під­приємство і від своїх колег із ПАТ «Запо­різький абразивний комбінат» (голова правління Анатолій Береза).

Про досягнення заводу, його минуле і майбутнє йшлося на урочистостях з на­годи 70-річчя підприємства, на яких були присутні працівники і ветерани заводу, почесні гості.

Виступаючи на зібранні, голова обко­му профорганізації працівників машино- та приладобудування Марта Малета на­голосила, що досвід спільної роботи ад­міністрації та профкому підприємства для вирішення виробничих і соціальних питань, соціального захисту працівників буде узагальнено облпрофорганізацією та рекомендовано іншим підприємствам галузі для використання в роботі. Марта Малета передала привітання колективу від голови Профспілки машинобудівни­ків та приладобудівників України Анато­лія Кубраченка і вручила профактивіс­там грамоти та матеріальну винагороду обласної профспілки.

Сергій БАРАНЧИКОВ

 

МІЦНІЄ КОЗАЦЬКА СИЛА – ЦЕ ДОВЕЛИ УЧНІ СЄВЕРОДОНЕЦЬКОГО ВПУ

До Дня захисника Вітчизни та Дня україн­ського козацтва у провідному на Луганщині Сєверодонецькому вищому професійному училищі відбулася святкова спортивна програма-гра «Козацька наснага».

«Такі турніри у нас вже традиційні й щоразу стають дедалі цікавішими», – розповідає директор училища, голова обласної Асоці­ації працівників профтехосвіти, депутат міської ради Юрій Кузьмінов. А його заступник, голо­вний суддя змагань Тетяна Склярова додає, що підго­товка до козацького багатоборства по-справжньому захоплює юнаків, загартовує їх.

Це підтвердили й педагоги, що готували команди, – майор запасу Микола Брянченко, котрий виховує майбутніх захисників країни, наставники з фізичного виховання Олександр Солений, Віра Корецька, Ан­дрій Мусієнко, майстри виробничого навчання й самі хлопці.

«На першому курсі я підтягувався усього десять разів, а зараз, через два роки, – вже двадцять!» – пишається переможець із цього виду змагань Артем Прошин.

Ведучі свята Аня Пастушок і Сашко Черемський не­даремно нагадали, що козаки показували силу та спритність у багатьох справах. Завтрашні молоді ро­бітники також довели це, коли «звільнялися з поло­ну», мірялися силою рук, піднімали гирі та один од­ного, боролися на пасках, під час комбінованої еста­фети (з веселими стрибками в мішках, бігу навпри­сядки парами тощо), перетягували канат...

Капітани автослюсарів-водіїв – Ілля Волошин, опера­торів-програмістів – Владислав Момот, автокранівни­ків – Станіслав Ломикін, електромонтерів – Руслан Войтов згуртували своїх товаришів, а численні уболі­вальники, що зібралися у спортивному залі училища підтримати учасників, завзято надихали їх. Уперед виходили то одні, то інші, азарту не бракувало.

У загальному підсумку перемогла команда «Сила» (автокранівники). Другими стали «Козаки», що вчать­ся автосправі, третє місце посіла команда «220» (зро­зуміло, що енергетики). Призи – спортивні м’ячі – отримали всі команди.

Учасникам і гостям змагань було приємно почути до­брі слова від старших товаришів – майора Сергія Ба­тіщева з міського військкомату та голови міської ор­ганізації Товариства Червоного Хреста Андрія Яцеч­ка, котрий особливо відзначив колектив училища за активну волонтерську участь у червонохрестівській роботі.

«Ми вкотре впевнилися, що для виробничих колекти­вів готується гідна зміна, – сказала член журі, завіду­вачка організаційно-масового відділу профспілково­го комітету базового підприємства Сєверодонецького «Азоту» Тетяна Лісовська. – Працівники та учні ВПУ є членами нашої профспілкової організації, беруть участь у спільних спортивних, культурних заходах. А їх попереду ще багато».

«Я обов’язково розповім про ці змагання дідусеві та батькові, – сказав мені Сашко Старіков. – Вони люблять згадувати, як багато дала їм армійська служба, яка вона відповідальна. Ось і ми доводимо, що не підведемо!»

Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

22.10.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання