« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

«УКРПРОФОЗДОРОВНИЦІ» – 25 РОКІВ

«УКРПРОФОЗДОРОВНИЦІ» – 25 РОКІВ

Днями «Укрпрофоздоровниця» відсвяткувала своє 25-річчя. Керівництво, головні лікарі, директори та трудові колективи санаторно-курортного комплексу отримували вітання на те­риторії одного з кращих курортів країни та світу – «Мирго­родкурорту». В урочистих заходах, присвячених ювілею, зо­крема, взяли участь: Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, народний депутат, представник ФПУ у парламенті Сергій Каплін, голова Наглядової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровни­ця» Олексій Романюк, міський голова Сергій Соломаха та ін.

ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС

25 років тому, в нелегкий час становлення Незалежної України, гостро постало питан­ня щодо майбутнього курортної системи. Виникла необхідність створення на базі профспілкових оздоровниць якісно нової структури, яка б відповідала вимогам часу, дала можливість зберегти і розвивати мате­ріальний потенціал оздоровниць, тим са­мим зробивши свій внесок у розбудову на­шої держави. Свої зусилля для її створення об’єднали Федерація профспілок України, Фонд соціального страхування України та Українська республіканська рада з управ­ління курортами профспілок. Так, у грудні 1991 року було створено Закрите акціонерне товариство лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровни­ця». І це, як показав час, дозволило зберегти унікальну систему оздоровлення населення.

«Ці чверть століття були непростими, – наголосив голова Правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Микола Субота. – «Укрпрофоздоровниця» пройшла складний шлях становлення разом з нашою молодою незалежною державою, згуртувала зусилля всіх працівників профспілкових оздоров­ниць на збереження та розвиток санаторно-курортних закладів Товариства, адаптува­ла його структуру і матеріальну базу до ви­мог нинішнього часу. Завжди приходила на допомогу в доленосні для нашої країни мо­менти. Санаторії профспілок України пер­шими широко відчинили двері для мешкан­ців Прип’яті та Чорнобиля після страшної трагедії на ЧАЕС, лікували дітей з облисін­ням після екологічної катастрофи в Чернів­цях, надавали допомогу населенню Алчев­ська після аварії тепломережі міста в зимо­ву пору та в багатьох інших випадках».

СЬОГОДЕННЯ ЮВІЛЯРКИ

Варто також зазначити, що після тра­гічних подій на Євромайдані колективи оздоровниць своїм власним коштом при­ймали на лікування постраждалих учас­ників Революції гідності, а пізніше й пе­реселенців з Криму та сходу країни. У критичний для Збройних Сил України момент працівники профспілкових оздо­ровниць збирали та передавали власні кошти, військову амуніцію, продукти та інше на допомогу нашим захисникам. У спеціалізованих відділеннях профспіл­кових оздоровниць постійно проходять реабілітацію тисячі учасників АТО ра­зом з родинами.

Сьогодні ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» об’єднує понад 80 санаторно-курортних за­кладів у всіх куточках України, є засно­вником шести акціонерних товариств, до яких належить і курорт «Миргород». Що­року в її санаторіях відновлюють своє здоров’я близько 500 тис. громадян Украї­ни та багатьох інших держав світу. За 25 років існування «Укрпрофоздоровниці» на її базі оздоровлено близько 12 млн осіб.

Приймає керівників профспілок Украї­ни, соціальних фондів та оздоровниць з усіх куточків нашої держави, а також чис­ленних почесних гостей колектив «Мирго­родкурорту» невипадково, адже сьогодні він є безумовним лідером санаторно-ку­рортної галузі нашої держави і визнаний кращим курортом світу! Для довідки: 17 жовтня 2013 року на сесії Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації водоліку­вання та кліматолікування у Греції курорт «Миргород» отримав найвищу нагороду міжнародної спільноти фахівців курортної справи – звання «Кращого курорту світу».

Гості святкування мали змогу не лише привітати ювілярку, а й обмінятися досві­дом, а також високо оцінили досягнення миргородської оздоровниці, яка щорічно приймає гостей із понад 30 країн світу. До слова, «Миргородкурорт» у наступному 2017 році святкуватиме свій столітній ювілей!

Анна РЄПІЧ,

спеціально для «ПВ»

  • КОМЕНТАРІ
Олексій РОМА­НЮК, голова Проф­спілки працівни­ків громадського об­слуговування, голова Наглядової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»:

«Бажаю колективу «Укрпрофоздоровни­ці» міцного здоров’я та плідної праці, натхнення та вагомих здобутків на ниві охорони здоров’я! Нехай ваш високий професіоналізм, до­брота, чуйність, від­даність найгуманні­шій у світі професії вселяє надію на впев­неність у завтраш­ньому дні, дарує за­служену шану й ав­торитет! Вдячний вам за сумлінну пра­цю, витримку та вміння дарувати лю­дям радість життя!»

Вікторія КОВАЛЬ, голова Проф­спілки праців­ників охорони здоров’я України, член Нагля­дової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»:

«Вітаю всі колективи «Укрпрофоздоровни­ці» та дякую за те, що ви не тільки збе­регли, а й примножи­ли все те найкраще, що було за радян­ських часів. Нині ви розвиваєтесь і впев­нено крокуєте в май­бутнє – це надзви­чайно приємно! Сьо­годні свято тих, хто постійно опікується проблемами людей, забезпечує їхні по­треби, чия праця спо­внена гуманізму, ми­лосердя і тепла. Низький вам уклін!»

Григорій ОСОВИЙ, Голова Федера­ції проф­спілок України:

«Протягом 25 років ми долали непро­стий шлях випробу­вань. За цей час було немало спроб пере­дати санаторії в інші відомства, розпоро­шити, приватизувати, однак «Укрпрофоздо­ровниця» мужньо ви­стояла та зберегла майно і можливість оздоровлювати чле­нів профспілок та їхні сім’ї. Наша профспіл­кова родина налічує понад 6 млн осіб – це працюючі люди, потенціал, якому не­обхідно проходити реабілітацію, віднов­лення, оздоровлення, і з цим завданням нам допомагає «Укрпрофоздоровниця».

Сергій КАПЛІН, народ­ний депутат, пред­ставник ФПУ у парламенті:

«Вітаю колектив і дя­кую за те, що зберегли й розвиваєте проф­спілкові санаторії та оздоровниці. Ці люди ставлять на ноги, ліку­ють тіло й душу, дару­ють відпочинок на­шим невтомним тру­дівникам. Це синтез профспілкової опори, життєдайної природи, цілющих вод і чудо­дійних грязей, профе­сійних лікарів та реабі­літологів. Сьогодні наше завдання – по­вернути санаторно-ку­рортне лікування тру­дящим за рахунок ко­штів соцстраху. Це одна з наших вимог до Уряду та парламенту.

Володи­мир САЄНКО, заступ­ник Голо­ви ФПУ:

«Вітаю всіх працівників «Укрпрофоздоровниці» з 25-річчям! Сьогодні це найпотужніший в Україні комплекс са­наторно-курортного, відновного, спеціалі­зованого та реабілі­таційного лікування, в санаторіях якого за доступною ціною можуть оздоровити­ся люди праці та їхні рідні, а також сту­денти, пенсіонери, власне, всі українці. Відвідавши курорт «Миргород», визна­ний кращим курор­том світу, я вкотре переконався, що ми всі разом робимо до­бру справу, адже здоров’я людей – найцінніший скарб!»

16.12.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання