« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

ПІВВІКОВА ТРУДОВА БІОГРАФІЯ

ПІВВІКОВА ТРУДОВА БІОГРАФІЯ

Сергію Сергійовичу Шишову, голові Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Украї­ни, виповнюється 75 років. Його піввіко­ва трудова біографія нерозривно пов’язана з історією та розвитком нашої краї­ни. З 1984 р. він очолює Укрелектро­профспілку. Профспілковий актив, колеги високо цінують його багаторічну активну роботу в профспілках, постійну турботу про захист соціально-економіч­них прав та інтересів спілчан.

Свій ювілей Сергій Сергійович зу­стрічає на робо­чому місці та з ве­ликими планами. Адже попереду ще багато важ­ливих справ!

Народився Сергій Ши­шов у селі Ново-Миколаїв­ка Ново-Василівського ра­йону Запорізької області, напередодні Великої Вітчизняної війни – 31 травня 1941 р. Нелегке повоєнне дитинство вплинуло на формування особистості малого Сергія: той, хто піз­нав недолю, завжди буде чуйним до інших. Крізь роки він проніс упевне­ність, що у будь-який час треба покладатися на власні сили, та віру у вза­ємовиручку і взаємну під­тримку як основи люд­ського співіснування.

Після закінчення шко­ли Сергій вступив до Шосткінського хіміко-тех­нологічного технікуму.

Свою трудову діяль­ність розпочав слюсарем на підприємстві Міністер­ства середнього машино­будування СРСР.

Крок за кроком прокла­даючи свою життєву доро­гу, із 1970 по 1976 рр. Сергій Шишов працював на під­приємстві Міністерства се­реднього машинобудуван­ня СРСР змінним інжене­ром, начальником зміни. Підвищуючи свій профе­сійний рівень, у 1970 р., без відриву від виробництва, він закінчив Томський по­літехнічний інститут за спеціальністю «Переробка ядерного палива».

З 1976 р. працював на Чорнобильській АЕС на­чальником зміни, стар­шим інженером з експлуа­тації, заступником на­чальника хімічного цеху, головою профспілкового комітету, заступником ди­ректора Чорнобильської АЕС.

У грудні 1984 р. енерге­тики, члени Українського республіканського коміте­ту профспілки робітників електростанцій та елек­тротехнічної промисло­вості висловили довіру Сергію Шишову як людині відповідальній, грамотно­му фахівцю у питаннях за­хисту прав трудящих, об­равши його головою комі­тету. На цій посаді працю­вав до обрання головою Центрального комітету Укрелектропрофспілки у 1990 р. Він також був обра­ний головою Укрелектро­профспілки на з’їздах профспілки у 1990, 1995, 2000, 2005, 2010, 2015 рр. На цій посаді працює й донині.

Очолюючи Укрелектро­профспілку, Сергій Ши­шов прагнув працювати так, аби максимально до­помагати працівникам у нелегкий час становлення ринкових відносин.

Сьогодні Профспілка працівників енергетики та електротехнічної промис­ловості України об’єднує Київську міську та 24 об­ласні організації. Вона входить до складу Федера­ції профспілок України, є членом Міжнародної орга­нізації профспілок IndustriALL, Інтернаціоналу громадського обслугову­вання, Європейської Феде­рації профспілок громад­ського обслуговування, Євразійської Федерації профспілок трудящих ме­талопромисловості.

В умовах складної соці­ально-економічної ситуа­ції Укрелектропрофспілка усі свої зусилля концен­трує на життєво-важливих питаннях захисту соціаль­но-економічних і трудо­вих прав та інтересів пра­цівників енергетичної та електротехнічної галузей.

Серед основних завдань – забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та погашення її заборгова­ності, підвищення рівня доходів, підтримка вітчиз­няного виробника, збере­ження робочих місць, під­тримка трудових колекти­вів у процесі реструктури­зації та приватизації, створення безпечних умов праці на кожному робочо­му місці, правовий захист працівників, організацій­не та фінансове зміцнення профспілки.

Упродовж усієї проф­спілкової роботи Сергій Сергійович багато уваги приділяє проблемним пи­танням розвитку електро­енергетики, бере активну участь в опрацюванні про­ектів законодавчих актів з питань стабілізації та роз­витку електроенергетич­ного комплексу України, працює над удосконален­ням тарифної політики в електроенергетиці та уре­гулюванням законодав­ства з питань пільг, ком­пенсацій з оплати за елек­троенергію.

Сергій Шишов – член Президії та Ради Федера­ції профспілок України, член Колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, громадських рад при Мі­ністерстві енергетики та вугільної промисловості України та Національної комісії з питань регулю­вання енергетики Украї­ни, у складі яких веде ак­тивну громадську роботу.

Сергій Шишов має зна­чний досвід виробничої та профспілкової діяльності, виважено та аргументова­но підходить до вирішен­ня проблем. Тому люди позитивно оцінюють ді­яльність Укрелектропроф­спілки та висловлюють високу довіру її профліде­ру. Це є головною оцінкою його праці.

Сергій Шишов удостоє­ний багатьох почесних звань та нагород. За сум­лінну працю, високий про­фесіоналізм, вагомий вне­сок у справу захисту соці­ально-економічних прав трудящих Сергій Сергійо­вич має звання «Заслуже­ний енергетик України», «Заслужений працівник профспілок України». Він нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міні­стрів України, Грамотою Верховної Ради, за актив­ну участь у ліквідації на­слідків аварії на Чорно­бильській АЕС нагоро­джений Знаком Пошани.

Як патріот галузі Сер­гій Шишов переконаний, що сила Укрелектропроф­спілки – в її традиціях і що лише спільними зусилля­ми сторін соціального партнерства можна зроби­ти галузь процвітаючою, а її працівників – заможни­ми та щасливими.

Підготувала

Тетяна РУБАН, «ПВ»

 

У 60 РОКІВ – ЖИТТЯ ЯК НА ДОЛОНІ

30 травня 60-річний ювілей свят­кує голова Профспілки праців­ників лісового господарства України Степан Кривов’язий. Протягом двох десятків років Степан Йосипович є профспіл­ковим лідером, докладає усіх зу­силь для успішного й ефективного захисту соціально-економічних інтересів працівни­ків лісового господарства. Проте напередодні юві­лею ми хочемо поговорити з ювіляром не про роботу, а про дитинство та його життєвий шлях, згадати лю­дей, які вплинули на його формування як особистос­ті, допомогли обрати професію, заклали у ньому справжні життєві цінності.

– Степане Йосиповичу, практично все Ваше життя пов’язане з лісовим госпо­дарством. Чи не жалкуєте, що обрали цю професію?

– Абсолютно не жалкую. Біль­ше того – якби мав змогу поча­ти життя із самого початку, я обов’язково знову пов’язав би його з лісом. Що може зрівняти­ся з літнім лісовим світанком, коли прокидається природа і лунає ні з чим незрівнянна лі­сова симфонія, прикрашена зе­леними та золотистими соняч­ними барвами. В цю красу зако­хуєшся відразу й назавжди.

– Розкажіть про своє дитин­ство, батьків, студентські роки…

– Дитинство моє минуло в селі на Тернопільщині. Прадід, батько і дядько були лісівника­ми. Всі літні канікули прово­див із дідусем на лісовому кор­доні. У міру можливостей допо­магав батькові. Тому з вибором професії ніколи не вагався.

Студентство – незабутнє. Наш невеликий студентський колек­тив був надзвичайно дружнім, тож регулярно зустрічаємось і тепер. Я дуже вдячний своїм друзям – однокурсникам, які протягом десятків років проне­сли цю студентську дружбу. І ми досі відчуваємо гостру необ­хідність у спілкуванні.

– Левова частка Вашої ді­яльності – це робота, а що для Вас сім’я?

– Сім’я – це той простір, де ти миттєво знаходиш спокій, рів­новагу, впевненість та захи­щеність. Це місце, в якому комфортно й затишно.

– Зрозуміло, що вільного часу у Вас обмаль. А в годи­ни відпочинку до чого тяг­неться душа?

– Дуже люблю садівництво, але через постійний брак часу вихо­дить не так, як цього хотілося б. Також полюбляю рибалити, та останнім часом про це лише мрію – з тих самих причин.

– Чи є у Вас мрія, яка ще не здійснилася?

– Ми сьогодні на кожному кро­ці говоримо про Європу, як ми впевнено туди крокуємо. Мрію про те, щоб ми жили у своїй рідній Україні, але рівень на­шого життя був насправді єв­ропейським. Щоб нас не ляка­ли комунальні тарифи, ціни на ліки та лікування, щоб ЛЮДИ­НА в нашій державі почувала­ся впевнено і самодостатньо.

– Озираючись на пройдений життєвий шлях, що відчуваєте?

– Усе моє свідоме життя мене завжди оточували чудові люди – висококласні професі­онали, патріоти своєї справи. Вони мене багато чого навчи­ли і за їхньої підтримки вда­лося багато зробити. На цей час у лісовій галузі діє енер­гійний, вмотивований проф­спілковий актив, який опіку­ється захистом соціальних прав та інтересів наших спіл­чан. Це викликає почуття гор­дості за те, що робимо. Разом із тим з гіркотою думаю, що не все ще вдалося і попереду велике неоране поле.

Розмову вела

Тетяна РУБАН, «ПВ»

 

Шановний Степане Йосиповичу!

Вся лісова родина вітає Вас із славним ювілеєм!

За час спільної роботи ми пізнали Вас не лише як компетентного керівника, який одночасно може бути вимогливим і добрим, знаю­чим і вправним фахівцем, а й як сучасну людину, яка вміє захисти­ти й підтримати, пожартувати й спитати, вислухати і порадити.

Від усього серця бажаємо Вам міцного здоров’я, сил духовних і фі­зичних, любові й добробуту в родинному колі, миру й стабільності в Україні, процвітання Профспілки та лісогосподарської галузі. Успіхів і удачі у нашій нелегкій роботі та Божого благословення!

Профспілка Укрпрофліс

28.05.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання