« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

ОДНОДУМЦІ, РОВЕСНИКИ, ПАРТНЕРИ

ОДНОДУМЦІ, РОВЕСНИКИ, ПАРТНЕРИ

На державному підприєм­стві «Новатор», що у Хмель­ницькому, – подія. Знакова, пам’ятна, ювілейна. У січні перлині подільської інду­стрії виповнюється 50 ро­ків. За цей час на підприєм­стві було чимало подій – ра­дісних і не дуже, пропуще­них через серце і душу кож­ного новаторівця. Завод­чани горді за рідне під­приємство, адже воно стало для них долею, життєвим причалом, обере­гом кращих подій і сподівань.

Очолює під­приємство 23 роки поспіль Анатолій Вдо­виченко – менеджер ни­нішнього і завтрашнього дня. Він спонукає підлеглих до пошуку нового й прогресив­ного. Якось поцікавився у завод­чан, у чому полягає «секрет» успі­хів Анатолія Вдовиченка. Знаєте, що почув у відповідь?

Людяність, працелюбність, ви­важеність та особиста відпові­дальність за реалізацію ухвалених рішень – от і всі «секрети» вироб­ничої майстерності колективу ДП «Новатор» і його чудового керівни­ка. Так вважають не тільки його колеги з обласного центру, а й да­леко за його межами.

Завдяки Анатолію Андрійовичу та працівникам на підприємстві в короткі терміни освоюється вироб­ництво нових найсучасніших ви­дів продукції військового та невій­ськового призначення. До слова, «Новатор» – колишній флагман хмельницької оборонки. На заводі останнім часом істотно збільши­лася кількість замовлень на това­ри народного споживання з торго­вою маркою «NOVATOR», освоєно випуск лічильників газу, гарячої та холодної води, автоматичних вимикачів, медичної апаратури, радіообладнання для залізниць, інших виробів, які відповідають вимогам державних стандартів.

В успіхах новаторівців і велика заслуга профспілкової організа­ції, яку з 2000 року очолює Олек­сандр Рижанський. Профком за­вжди намагається бути на вістрі часу, допомагає трудівниками до­лати тягар виробничих та соціаль­них проблем. Не розгубили нова­торівці своїх найкращих фахових набутків на крутих та звивистих стежках до ринкової економіки. Адже довелося переорієнтува­ти виробничі відносини на випуск мирної продукції, вдосконалювати структуру управління, змінювати іде­ологію виробництва і рин­кових відносин, психоло­гію робітників, інженерно- технічних працівників. І за­вжди на пульсі цих процесів відчувалася тверда рука профорганізації підприєм­ства. Взаємини між адміністра­цією і профкомом регулюються колективним договором і відпові­дають усім критеріям порядності, взаємної відповідальності за долю колективу і кожного працівника зокрема. До слова, разом тягнуть і господарського плуга. В інтересах людей, задля їх благополуччя.

Звісно, що від негативного впли­ву кризи ніхто не застрахований. Проте завдяки своєчасним солідар­ним діям адміністрації та профко­му на підприємстві вдалося мінімі­зувати ці руйнівні процеси, а отже, наслідки кризи виявилися не таки­ми згубними для колективу, як це було в попередні часи. У відвертій розмові Олександр Рижанський на­голосив: «За роботою ніколи зважа­ти на економічні негаразди в дер­жаві. Як працювали до цього, так і працюємо, нарощуючи обсяги ви­робництва. І в цьому – не остання роль профспілки».

 

ПОПОВНИЛИСЯ РЯДИ НАУКОВЦІВ

Система професійної підго­товки робітників і молод­ших спеціалістів – живий, рухливий, доволі складний механізм. Щоденно сотні інженерно- педагогічних працівників, які при­святили себе життєво важливій спра­ві, віддають серце й душу своїм вихо­ванцям, прагнуть, аби вони стали не тільки гарними фахівцями, чудови­ми людьми, а й патріотами, розбудов­никами нашої держави.

Серед викладачів чимало кандидатів і докторів наук, які не шукають кра­щої долі у вишах, де заробітна плата значно вища, а залишились працюва­ти у системі профтехосвіти, спонука­ють своїх колег до активної, творчої діяльності.

Приємно, що ряди науковців постій­но поповнюються. Нещодавно стала кандидатом педагогічних наук за­ступник директора з навчально-ви­робничої роботи Вищого професійно­го училища № 25 м. Хмельницького Олена Загіка. Олена Олегівна відо­мий фахівець в освітянських колах регіону. Працювати в училищі поча­ла на посаді майстра виробничого на­вчання, тож проблеми техосвіти до­бре знає і завжди у пошуку шляхів їх вирішення. А ще спілчани виявили їй високу довіру, обравши заступником голови профспілкового комітету на­вчального закладу. Вона постійно опікується їхніми проблемами, захи­щає їхні інтереси.

Нещодавно на учнівській лінійці ко­леги, учні й голова профкому Ната­лія Салабай привітали Олену Загіку із важливою подією – захистом кан­дидатської дисертації.

Добірку підготував Валерій МАРЦЕНЮК

 

НОВОРІЧНІ РАНКИ ДЛЯ ДІТЕЙ НА ЧЕРКАЩИНІ

Уже стали традицій­ними новорічно-різд­вяні зустрічі для ді­тей членів профспі­лок Черкащини. От і цього­річ 4, 5 та 6 січня Федерація профспілок Черкаської об­ласті за участю обласних га­лузевих профоб’єднань зі­брала понад дві тисячі дітей у залі Будинку профспілок на святкове дійство.

Маленькі відвідувачі мали змогу стати активними учас­никами вистави Черкаського академічного театру ляльок (керівник Любов Величко). Лунали чудові новорічні піс­ні, діти залюбки водили хо­роводи, грали в цікаві ігри. Гарний настрій, веселий сміх супроводжували малюків упродовж свят. Усі діти отри­мали подарунки та призи.

Запам’ятають свято діти з Чигирина, Ватутіного, Золо­тоноші, Звенигородки, Кане­ва, Корсунь-Шевченкового, Сміли, для яких адміністра­ції та профкоми підпри­ємств організували поїздку до обласного центру.

Зі святами дітлахів та їхніх батьків привітали голова Федерації профспілок Чер­каської області Петро Шев­ченко, голови обласних га­лузевих профоб’єднань. Свя­щеники Української право­славної церкви Київського патріархату розповіли про історію Різдва Христового, традицію святої вечері, при­вітали присутніх зі святами.

Власна інформація Федерації профспілок Черкаської області

 

КРАПЛИНКА ДИВА ДЛЯ ДИТИНИ

Тривають зимові свята. Кожна дитина чекає на подарун­ки, але, на жаль, не всі їх можуть отримати без нашої допомоги. Тож напередодні Дня Святого Миколая в рамках благодійної акції «Серце до серця» волонтери- активісти під керівництвом профкому студентів (голова Ла­риса Буйна) Коледжу транспорту та комп’ютерних техноло­гій Чернігівського національного технологічного університе­ту, за доброю традицією, яка існує вже більше десяти років, відвідали Березнянський багатопрофільний навчально-реабі­літаційний центр Чернігівської обласної ради.

Вихованці цього центру – діти, позбавлені батьківського пі­клування, діти-сироти та діти з особливими потребами. Тож неможливо описати, як зраділи вони таким гостям. У центрі більше сотні вихованців, дитинство яких за різних обставин не таке повноцінне і яскраве, як би їм хотілося. Кожен із них має свою мрію та сподівається на щасливе майбутнє. Вони потребують любові, тепла та вірять у казку. Студенти коледжу виступили перед дітьми із святковим концертом, вручили подарунки, а на завершення здивува­ли усіх захопливим вогняним піротехнічним шоу.

18.01.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання