« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

Її поважають за професіоналізм, людяність

Її поважають за професіоналізм, людяність

  Майстром-вихователем у групі першокурсників Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького – майбутніх живописців є Світлана Клик. Світлана Едуардівна майже 20 років поспіль віддає себе вихован­ню підростаючого покоління. Поважають її в училищі не тільки педагоги, а й учні за професіоналізм, людяність, щире серце. Вона – викладач пер­шої категорії, очолює методичну комісію фізичної культури та виховання в учнів гуманістичної моралі, чесності.

  Валерій МАРЦЕНЮК

Хмельницька обл.

Поруч із нею працюють її ко­леги, які також заслугову­ють на увагу. Це Наталія Варцаба, Зоя Сова, Наталія Пенделюк та Оксана Пово­рознюк.

– Світлана Едуардівна – наша улюблена наставниця, педагог від Бога, яка чимало зусиль і праці від­дає нам, майбутнім розбудовникам молодої держави, – розповідає учениця-першокурсниця, член учнівської профспілкової організа­ції Ірина Чайковська. – Разом з класним керівником Оксаною По­ворознюк, майстром виробничого навчання Любов’ю Шалею, викла­дачами сіють у наших серцях ро­зумне, вічне, добре. Дбають, аби ми були не тільки гарними фахівця­ми, які користуються попитом на ринку праці, а й прекрасними людьми.

А ще Світлана Едуардівна чима­ло років поспіль очолювала проф­спілкову організацію працівників училища. Нині вона заступник го­лови профкому. Завдяки їй профор­ганізація – одна з кращих на Хмель­ниччині. Тісна співпраця дирекції і профкому сприяє стабільній та ефективній діяльності закладу. Щорічно тут укладається колек­тивний договір, в якому велика увага приділяється соціальному захисту працівників училища.

 

 

 Безпечні умови та охорона праці внавчальних закладах

  Відбулося засідання Центральної огля­дової комісії Всеукраїнського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в на­вчальних закладах Міністерства освіти і науки України за результатами 2013 року.

  Як повідомляє відділ з гуманітарних питань ЦК Профспілки пра­цівників освіти і нау­ки України, комісія розгля­нула та проаналізувала ма­теріали, які спільно подава­лися управліннями (депар­таментами) обласних дер­жавних адміністрацій та об­ласними організаціями га­лузевої профспілки. Як за­значила на засіданні комісії заступник голови Профспіл­ки Любов Гарбаренко, ре­зультати Всеукраїнського огляду-конкурсу засвідчили, що він сприяє вирішенню питань забезпечення охоро­ни праці, безпеки життєді­яльності учасників навчально-виховного процесу.

Загалом на фінальний етап конкурсу було надіслано матеріали 33 навчальних закладів різного типу з 16 регіонів України. Комісія за­пропонувала поширити кра­щий досвід навчальних за­кладів, які досягли значних успіхів у створенні безпеч­них умов навчання та праці. Зокрема, представляти ма­теріали на власних сайтах, подавати інформацію в те­матичні видання.

Після обговорення члени комісії визначили заклади освіти, що домоглися кра­щих показників відповідно до Положення про Всеукра­їнський громадський огляд-конкурс, і рекомендували колегії галузевого міністер­ства та президії ЦК Проф­спілки нагородити їх дипло­мами, грамотами та грошо­вими преміями.

 

 

 Сергій Бадюк: «Диванний додік» може перетворитися на атлета за рік наполегливих тренувань…

  Нещодавно на ТВі стартував новий проект – «Універсальний спортсмен». Ведучий про­грами – Сергій Бадюк, кіноактор, спортс­мен, володар численних нагород і титулів з бойових мистецтв та східних єдиноборств.

«Універсальний спортсмен» – це програма про спорт та здоровий спосіб життя, про ге­роїв спорту, які в буквальному сенсі «зроби­ли себе» самі. Однак тренування Бадюка – не виснажливе й безжалісне шоу на кшталт «Ви­живе найвитриваліший». Своїм гостям веду­чий розкриває секрет: як тяжку працю в тре­нажерному залі перетворити на задоволення.

  – Сергій, розкажіть, у чому філософія пе­редачі? Чим вона відрізняється від низки аналогічних передач про спорт та здоро­вий спосіб життя?

– Хочу уточнити: аналогічних передач на українському телебаченні немає. Моя передача унікальна. Її унікальність поля­гає в тому, що за півгодини ми доносимо до масового глядача секрети професійних бій­ців, професіоналів силових видів спорту, які допоможуть навіть недосвідченому глядачеві, спортсмену-початківцю досягти успіхів під час тренувань. Більш того, ана­логічної передачі немає і на Заході. Кон­цепція цього проекту була задумана і реа­лізована мною. Ось тому я впевнено можу стверджувати, що «Універсальний спортс­мен» – передача абсолютно унікальна.

– За яким принципом відбираються гості передачі?

– Скажімо так, за принципом доцільнос­ті. Я особисто знаю всіх гостей своєї переда­чі, оскільки в спорті – все моє свідоме жит­тя. У силових видах спорту і єдиноборствах знаю практично всіх, тому беру на себе смі­ливість сам відбирати гостей для своєї пе­редачі.

– Яка, на Ваш погляд, цільова аудиторія «Універсального спортсмена»?

– Найширша. Хоча в основному – і це природно – аудиторія чоловіча. Але ми на­магаємося показати нюанси тренувань і для жінок, і для неофітів у спорті, і для під­літків 15–16 років. І особливу увагу приді­ляємо віковій групі 40–60 років. Тому що спортом і фізкультурою повинні займатися абсолютно всі.

– Вам самому цікаво спілкуватися з гостя­ми «Універсального спортсмена»? Чи є щось нове, що Ви як ведучий можете по­черпнути у своїх гостей?

– Звісно, цікаво. Абсолютно з кожної пе­редачі виношу щось нове для себе. Мало того, дуже багато моментів, про які дізнаю­ся від своїх гостей, використовую потім у своїх особистих тренуваннях. Загалом, ко­ристуюся своїм «службовим становищем» і відчуваю від цього чималий ефект.

– Чи будуть серії програми, створені спеці­ально для дітей і людей пенсійного віку?

– У планах такі серії є. Це те, про що давно мрію. Хоча не завжди телевізійні канали йдуть на це. Однак я вважаю, і всім намагаюся довести на практиці, що ці аудиторії – дитяча та «пенсійна» – най­вдячніші. Адже справа, за великим рахун­ком, не в грошах і не в рейтингах. Ми по­винні робити соціально орієнтовану програму.

– Чи поділяєте Ви думку, що почати за­йматися собою ніколи не пізно?

– Звичайно! У мене є багато прикладів, коли люди починали займатися в дуже зрі­лому віці, 48–50 років, дехто в 60. І досягали феноменальних результатів…

– Із чого ж варто почати тим неофітам, котрі вирішили стати спортивними і краси­вими?

– Знайти гарного тренера. В жодному разі не думати, що ви – найрозумніші, і що, нади­вившись в Інтернеті всіляких відеоуроків, ви чогось досягнете самостійно. Це найбільша помилка. Тому що ні один відеоролик, жодна програма не замінить грамотного тренера, який буде перебувати поруч із вами. Шукай­те гарного тренера! Хоча, з іншого боку, є без­ліч прикладів, коли люди домагалися фено­менальних результатів самостійними трену­ваннями. Головне, насправді, бажання.

– Чи вважаєте Ви роботу над собою ви­тратним у матеріальному плані заняттям? Чи адекватні, на Ваш погляд, ціни на за­няття в тренажерних залах?

– Нині така кількість тренажерних за­лів, що легко можна знайти щось на будь-яку кишеню. Зрештою, я вважаю, що витра­ти на своє здоров’я – найприємніші і найпо­трібніші в житті. Люди, які економлять на власному здоров’ї, вже точно не глядачі моєї програми.

– Чи можна обійтися без спеціального спор­тивного інвентарю та обладнання, щоб при­вести себе в гарну спортивну форму?

– Я зараз тренуюся виключно з комплек­том двох гир – 16,24 і 32 кг, і на турніку. Все. Дуже рідко віджимаю штангу. І вважаю, що я в гарній формі.

– Чи можна з непрофесіонала зробити ат­лета? Скільки часу на це потрібно?

– Можна. Але для цього потрібен як мі­німум рік повної самовіддачі. За рік можна тотально змінити людину. Аж до перетво­рення на абсолютного атлета «диванного додіка». Але це рік самовідданих трену­вань з тренером мого рівня.

01.06.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання