« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

Наша розмова з генеральним продюсером телеканалу ТВі про впровадження нових форм подання інформації та нові проекти каналу

Наша розмова з генеральним продюсером телеканалу ТВі про впровадження нових форм подання інформації та нові проекти каналу

Вадим Гарнаєв: У нас в розробці чотири нові проекти

– Другий тиждень глядачі ТВі спостерігають переформату­вання денного ефіру телека­налу, тепер ведучі в студії практично цілий день працю­ють в он-лайні. Яка мета таких пертурбацій?

– Основне завдання – дати людям більше інформації. Не новин – а саме інформації. Такі ж завдання у ведучих нашого денного прямого ефіру – Паші Рольника та Кості Крупського.

– Вони постійно працювати­муть у парі?

– Ні, поки вони в студії удвох, аби «притертися». Ідеї саджати в кадр двох чоловіків не було. Але ідея парного ве­дення, умовно кажучи «хлоп­чик– дівчинка», є. Можливо, ми до неї прийдемо.

– Як вам перші дні роботи но­вих ведучих?

– Мені – як глядачеві – подо­бається. Виходить жваво і ціка­во.

– Вас не бентежить, що вони обидва, в принципі, радійни­ки? (Паша Рольник і Костя Крупський мають солідний досвід роботи на радіостанці­ях. Костя десять років працю­вав ведучим на «М’юзік ра­діо», Паша – працював на ра­діо «Ностальжі» та «Авторадіо» – Ред.)

– Не бентежить. Ми шукали тих, хто може добре говорити. І ми таких людей знайшли. Ті, кого ми відібрали, на голову вище за всіх тих, що приходи­ли на наші кастинги. Вони все­ляють довіру. Відразу видно, що їм самим цікаво те, чим вони займаються в ефірі. І це відчувають глядачі.

– Але над форматом денного ефіру ви продовжуєте працю­вати?

– Звичайно, зараз усе відбу­вається в ручному режимі. Тому ми щовечора збираємося і обговорюємо минулий ефір. Я розумію, що поки «картинка» біднувата, простору недостат­ньо. Але ми, звісно ж, впорає­мося з цими проблемами.

– Як почуваються в прямому ефірі ведучі «старих» про­грам?

– Як з’ясувалося, частина ве­дучих не зовсім готова до робо­ти в прямому ефірі, але це все наживне. Зараз, фактично, гля­дачі спостерігають прямоефір­ні тракти. Ще немає налаго­дженого механізму. Але ми здатні змінюватися протягом одного дня.

– Новинний блок зміни тор­кнулися?

– Новин стало більше. До ви­пусків, які виходять у нас о 12:00, 15:00 і 18:00, додалися ви­пуски в 14:00 і 17:00. Нові випус­ки трохи коротші – щоб не пе­ревантажувати глядача. Це, швидше, дайджести, які мають тримати глядача в курсі, що відбувається саме в цей час.

– Вечірній ефір лягає в кон­цепцію денного он-лайну?

– Я б сказав, що вечірній і денний ефіри існують пара­лельно. Звичайно, зміни є й там – щоп’ятниці шоу Єгора Че­черинди «Сьогодні про голо­вне» триває майже три години. Ми поки експериментуємо з на­шими вечірніми ефірами – з на­повненням, зі студією. Наша ідея – додати гостроти в ефір. Це не повинні бути «гладіатор­ські бої». Але це має бути мак­симально цікаво глядачеві. Поки що Єгор гасить конфлік­ти. І ми з ним у діалозі на цю тему. Хороший коктейль – це якісні інгредієнти. У нашому випадку – це і гості, і журналіс­ти, які здатні ставити гострі за­питання, і модератор соцме­реж, який присутній на шоу. Але головна роль належить, звичайно, ведучому. Він пови­нен уміти дуже тонко відчува­ти настрої і у разі потреби гаси­ти або додавати напругу. Я вірю, що в найкоротші терміни ця мета буде досягнута.

– А ранковий ефір? Там теж відбулися зміни?

– З «Ранковими курасанами» все добре, якщо ви про це. Фор­мат змінився, але тимчасово. Не всі жарти (і взагалі – жарти ) в нинішній ситуації доречні. Тому ми перевели «Курасани» у формат щільної взаємодії з аудиторією. Формат виявився вдалим, про це свідчать рей­тинги. Але я також розумію, що ситуація буде змінюватися, інтерес до гострої політичної тематики поволі слабшатиме і потрібно буде повертати лег­кий формат «Ранкових кураса­нів».

– Які нові проекти запустить ТВі найближчим часом?

– Нині у розробленні чотири нових проекти. «Універсаль­ний спортсмен» з ведучим Сер­гієм Бадюком. Це програма про здоровий спосіб життя, у якій будуть задіяні українські спортсмени.

Другий наш великий проект – це вечірнє шоу вихідного дня. Я б сказав, що це проект із сати­ричним ухилом. Він зараз у роз­робленні. Ми поки не зібрали всю команду. Це буде «запис­ний» проект, і готуватиме його доволі велика команда. Він по­требує детальних сценарних проробок, буде великий про­дакшн і великий постпро­дакшн. Виходитиме ввечері в суботу чи неділю. Наступний проект – теж програма вихідно­го дня (ми ще не вирішили – ранкова чи денна). Вестиме її Марія Бурмака, позаяк ідея про­екту належить саме їй. Ідея ця полягає в тому, що Марія про­живає весь день – із ранку до ве­чора – зі своїм героєм. Пілот вже відзнято, і він вийшов судо­вим. Фінальної назви проект іще немає. І, нарешті, програма про джаз з Олексієм Коганом.

Розраховуємо у квітні запус­тити відразу кілька цих проек­тів. Ще є задум зробити окремо бізнес-новини. Але для цього потрібно знайти ведучого – професіонала в цій темі. Ну, і залишилася погода – вона те­пер виходить у графіці, оскіль­ки її ведуча Ірина Коваль стала мамою.

  • Вголос

Костя Крупський:

– Із самого початку, ще з кастингу, мені було комфортно і спокійно на теле­каналі. Мабуть, це залежить від людей, які тут працюють. Хоча ми з Пашею відразу «пішли у бій», тобто у прямий ефір, і в мене поки не було достатньо часу для того, щоб роззнайомитися з колегами ґрунтовно.

Загалом прямий ефір – особисто для мене найзручніший формат роботи. Він завжди розпочинається і закінчується вчасно. Та й під час самого процесу нуд­но не буває, адже я завжди маю бути в тонусі. Зрештою, ти завжди знаєш з чого розпочнеш, але, за великим рахунком, ніколи не знаєш, що ж буде далі… Тобто, з одного боку, ти не маєш права на якісь грубі помилки, а з іншого – «так це ж прямий ефір!», суцільна імпровізація…

Тим не менше, в прямому ефірі почуваюся найкомфортніше. Це нагадує робо­ту на радіо, де так само треба «зв’язувати» одну подію з іншою, але там для цього час обмежений – 30 – 40 секунд. А зараз в мене є 5–7–10–15 хвилин! Іноді це здається вічністю…

Паша Рольник:

– Це не перший мій досвід роботи в прямому ефірі. Однак на ТВі особливо по­добається динаміка і свобода в ефірі. Знаєте, ще коли я лише пробувався на ТВі, один колега з каналу сказав – тут класно, тому що тут можна практич­но все, тут не існує цензури, якихось табуйованих тем чи персон. Можливо, це декого лякає, але я переконаний, що це гарна тенденція. Це можливість за­вжди тримати баланс, завжди показуючи, так би мовити, дві сторони однієї медалі. Це дає поле для маневрів нам, ведучим, і, звісно, підвищує інтерес гля­дачів до інформації, яку ми подаємо. Хоча роботи дуже багато. І, за великим рахунком, я ще не акліматизувався. Та за тиждень, що я тут, це й неможли­во. Головне завдання, яке я ставлю перед собою, – витримати темп і напругу он-лайну. По-суті, треба жити в он-лайні, до того ж, спілкуючись із глядачем так, аби йому було цікаво нас слухати і сприймати. Перший тиждень ми вели ефір на пару з Костею, а тепер ведемо окремо. Сподіваюсь, у нас все вийде.

21.03.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання