« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

Пішов із життя лідер

Пішов із життя лідер

2 листопада 2013 року на 73-му році пішов із життя голова Центрального комітету Профспілки металургів і гірників України (2003 – жовтень 2013 рр.) Володимир Іванович Казаченко.

Володимир Івано­вич Казаченко. Це ім’я добре знайоме кожному, чиє жит­тя пов’язане з гірничо-металургійним комплексом України. Впродовж 10 років він очолював потужну пів­мільйонну Профспілку металургів і гірників України. Рядові спілча­ни, власники підпри­ємств, представники дер­жавної влади знали і по­важали його як людину принципову, надійну, рі­шучу, яка чесно виконує свій професійний обов’язок. Про таких, як він, кажуть: «Людина з харак­тером». І характер цей, непростий, однак ціліс­ний та справедливий, ви­ховало саме життя.

Трудова біографія Во­лодимира Івановича Ка­заченка почалася в дале­кому 1956 році. П’ятнадцятирічним підлітком влаштувався він на Дні­пропетровський шинний завод і за півтора десятка років пройшов шлях від слюсаря до заступника начальника цеху. Ці роки вмістили в себе і службу у лавах Радянської Армії, і навчання у механіко-металургійному техніку­мі, і активну участь в гро­мадському житті трудо­вого колективу шинного заводу.

На початку 70-х років Володимира Івановича було обрано головою профкому виробництва, а згодом і заступником го­лови профспілкового ко­мітету всього об’єднання «Дніпрошина».

Пізніше було навчан­ня в Московській акаде­мії праці, робота в Дні­пропетровській обласній раді профспілок та пере­хід до Центрального ко­мітету Профспілки металургів і гірників Укра­їни.

Із 2000 року життя Во­лодимира Івановича Ка­заченка нерозривно пов’язане з гірничо-металургійним комплексом. Від самого початку свою діяльність в Профспілці він будував на тісних контактах із первинними організаціями і рядови­ми членами ПМГУ. У 2002 році його обирають пер­шим заступником голо­ви, а через рік – головою Центрального комітету Профспілки металургів і гірників України. У 2005 і 2010 роках з’їзди ПМГУ високо оцінювали діяль­ність Володимира Івано­вича Казаченка, двічі обираючи його головою ЦК ПМГУ.

Різноманітність і складність завдань, які постають перед Проф­спілкою, вимагають від профспілкового лідера системного підходу, ви­сокого професіоналізму, вміння масштабно мис­лити. Усі ці якості по­вною мірою були прита­манні Володимиру Івано­вичу. Саме вони допома­гали йому приймати пра­вильні рішення з непро­стих питань, що стосува­лися роботи ГМК, у тому числі трудових інтересів спілчан. Яскравий при­клад – ініціатива щодо прийняття Меморандуму взаєморозуміння між Ка­бінетом Міністрів Украї­ни, підприємствами ГМК і Центральним коміте­том ПМГУ. Як результат, реалізація досягнутих до­мовленостей допомогла багатьом підприємствам галузі залишитися на плаву в період світової фінансової кризи, не до­пустити масових звіль­нень трудящих.

Стабілізації соціально-економічної ситуації в ГМК сприяли і зустрічі голови ЦК ПМГУ з Прем’єр-міністром і Пре­зидентом України. На цих зустрічах Володимир Іванович Казаченко по­рушував найважливіші для життєдіяльності ГМК питання: розвиток внутрішнього ринку ме­талопродукції, посилен­ня регуляторної ролі дер­жави в промисловому секторі економіки, еконо­мічне стимулювання тех­нічного переозброєння підприємств.

Позицію Профспілки металургів і гірників Во­лодимир Іванович Каза­ченко постійно обстою­вав на засіданнях Націо­нальної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові Украї­ни, Президії Федерації профспілок України, Фон­ду соціального страху­вання від нещасних ви­падків та профзахворю­вань на виробництві, на колегії Державного комі­тету з промислової безпе­ки, охорони праці і гірни­чого нагляду.

Не лише ділові, а й те­плі дружні стосунки пов’язували Володимира Івановича Казаченка з лі­дерами профспілок мета­лістів Франції, Болгарії, Ізраїлю, Люксембурга, Іс­панії, Туреччини й інших країн. Профцентр «Союз­металл», до складу якого входять гірничо-металургійні профспілки кра­їн СНД, обрав Володими­ра Івановича своїм прези­дентом.

Високий професіона­лізм Володимира Івано­вича Казаченка, його зна­чний внесок у розвиток профспілкового руху були відзначені високи­ми нагородами. У його послужному списку – ор­ден «Знак пошани», меда­лі «За трудову відзнаку», «Ветеран праці», золоті медалі ВДНГ СРСР, Від­знака Держкомнаглядохоронпраці «За доблес­ну службу», звання «За­служений працівник со­ціальної сфери України». Серед численних проф­спілкових нагород – зван­ня «Заслужений праців­ник Профспілки металур­гів і гірників України», Знак ФПУ «Заслужений працівник профспілок України».

«Жити і працювати треба так, щоб добрі сло­ва люди казали тобі не лише в обличчя, а й у спи­ну», – казав у колі своїх колег Володимир Івано­вич Казаченко. І це не просто гарна фраза. Це принцип, на якому Воло­димир Іванович побуду­вав свою долю, міцно по­єднавши її багато років тому з долею ПМГУ. І тому ім’я його назавжди залишиться в історії на­шої Профспілки як при­клад чесного і добросо­вісного служіння справі захисту прав та інтересів людини праці.

Глибоко сумуємо в зв’язку з кончиною Воло­димира Івановича Каза­ченка і висловлюємо щирі співчуття його сім’ї, близьким, друзям та ко­легам.

Президія ЦКПМГУ

 

Співчуття

Федерація професійних спілок України і Центральний ко­мітет Профспілки трудящих металургійної і гірничодобув­ної промисловості України з глибоким сумом сповіща­ють, що 2 листопада 2013 року на 73-му році пішов із життя колишній голова Профспілки металургів і гірників, заслужений працівник соціальної сфери України, заслу­жений працівник профспілок України і галузевої проф­спілки, кавалер орденів «Знак пошани» і «За заслуги» ІІІ ступеня, який 40 років присвятив профспілковій роботі, Володимир Іванович КАЗАЧЕНКО.

Життєвий шлях В. І. Казаченка – зразок людської гідності, добропорядності, вміння толерантно працювати з людь­ми, вирішувати їх проблеми, сприймати біль кожного як свій особистий.

У ці скорботні дні висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким покійного. Світла пам’ять про Володи­мира Івановича Казаченка назавжди збережеться в на­ших серцях.


Рада профспілок Івано-Франківської області глибоко су­мує з приводу непоправної втрати – смерті колишнього голови ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничо­добувної промисловості України Володимира Івановича Казаченка і висловлює щирі співчуття рідним і близьким, усім членам профспілки галузі.


Миколаївська обласна рада профспілок глибоко сумує в зв’язку з передчасною смертю колишнього голови ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Володимира Івановича Казаченка і висловлює глибоке співчуття колегам по роботі, рідним і близьким покійного.


Федерація профспілок Одеської області глибоко сумує в зв’язку з раптовою смертю колишнього голови Профспіл­ки трудящих металургійної і гірничодобувної промисло­вості України Володимира Івановича Казаченка і вислов­лює глибоке співчуття рідним і близьким покійного.

У пам’яті всіх, хто знав і працював разом з Володимиром Івановичем, він залишиться принциповим і мудрим ке­рівником, людиною, яка самовіддано трудилася на профспілковій ниві.


Федерація профспілок Хмельницької області глибоко су­мує з приводу передчасної смерті голови Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Володимира Івановича Казаченка і висловлює щире співчуття рідним та близьким покійного.


Президія Чернівецької обласної ради профспілок глибо­ко сумує з приводу передчасної смерті голови Централь­ного комітету профспілки трудящих металургійної і гірни­чодобувної промисловості України Володимира Іванови­ча Казаченка – чудового керівника, прекрасної людини, і висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам покійного. Світла пам’ять про Володимира Івановича на­завжди залишиться в наших серцях.


Наглядова рада і Правління ПрАТ«Укрпрофоздоровни­ця» висловлюють щирі співчуття у зв’язку з тяжкою утра­тою – смертю Володимира Івановича Казаченка – голо­ви ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодо­бувної промисловості України, голови Наглядової ради ПрАТ«Укрпрофоздоровниця». Це непоправна втрата для його рідних, близьких, друзів, колег.

Світла пам’ять про Володимира Івановича назавжди збе­режеться у наших серцях.

10.11.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання