« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Європейські профспілки солідарні з ФПУ

Європейські профспілки солідарні з ФПУ

  Лист Генерального секретаря Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (ЕФПГО) Яна Віллема Гаудріаана Президенту України Петру Порошенку, Голові Верховної Ради України Олександру Турчинову, депутатам Верховної Ради України з приводу перешкоджання роботі профспілок в Україні

  Шановний пане Голово Вер­ховної Ради України Олексан­дре Турчинов!

Шановні депутати Парла­менту України!

Нам стало відомо про проект по­станови, що внесена на розгляд Верховної Ради України Народним депутатом Сергієм Капліним. Цією постановою передбачається ство­рення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування фактів незаконного відчуження майна, що перебуває у розпоря­дженні Федерації профспілок Укра­їни. У ньому також пропонується провести розслідування протиза­конної співпраці профспілкового керівництва з режимом Януковича, який вважається в даний час зло­чинним. Ми вважаємо, що це є еле­ментом кампанії за звинуваченням профспілок та їх керівництва в не­патріотичній поведінці в розпал кризи з Росією. Керівництво ФПУ критикує пропозиції влади щодо виходу з соціально-економічної си­туації, що склалася в країні, і полі­тику структурних реформ, здійсню­вану МВФ, а також пропонує аль­тернативи цій політиці.

Перешкоджання роботі проф­спілок викликає величезне зане­покоєння і, мабуть, спрямоване на ліквідацію опозиції влади в особі громадянського суспільства. На­гадуємо Вам, що відповідно до підписаних і ратифікованих Укра­їною міжнародними та європей­ськими договорами і конвенціями про сприяння та захист діяльності профспілок, в тому числі осново­положними конвенціями про сво­боду об’єднання, право на органі­зацію та ведення колективних пе­реговорів (Конвенції МОП № 87 та 98), європейською соціальною хар­тією Ради Європи та хартією осно­вних прав Європейського Союзу, Україна взяла на себе зобов’язання щодо їх дотримання в рамках умов укладення Угоди про асоціа­цію з Європейським Союзом, під­писаної Президентом Порошенко 27 червня 2014 року.

Аналогічні звинувачення, що стосуються профспілкового май­на, мали місце і в минулому. Вони були визнані безпідставними і стали свідченням прагнення бізнес-угруповань дістати контроль над цим майном.

Звертаємо Вашу увагу на те, що профспілки зосереджені на вико­нанні своїх функцій із захисту та відстоювання інтересів членів профспілок і працівників, а та­кож, що багато членів профспілок підтримали акції протесту на Майдані. Крім того, нам стало ві­домо про перешкоджання участі членів Ради ФПУ з Луганська у за­ходах ФПУ, а також залякування та нав’язування їм під дулом авто­матів засідання для прийняття рі­шення про вихід з ФПУ і переходу в пряме підпорядкування керівни­цтву «Луганської Народної Респу­бліки». Просимо Вас провести роз­слідування цих інцидентів.

ФПУ – членська організація Міжнародної конфедерації проф­спілок (МКП), а її членські органі­зації, в свою чергу, є членськими організаціями європейських і гло­бальних федерацій профспілок ЕФПГО та Інтернаціоналу громад­ського обслуговування (ІГО). ЕФП­ГО – офіційно визнаний європей­ський соціальний партнер.

Шановний пане Голово Верхо­вної Ради Олександре Турчинов!

Просимо Вас ознайомити своїх колег з Парламенту України з на­шим листом. Просимо також на­родних депутатів відхилити по­станову.

З повагою,

ЯН ВІЛЛЕМ ГАУДРІААН,

ГЕНЕРАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР ЕФПГО

13.07.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання