« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Заява Федерації профспілок України

Заява Федерації профспілок України

Під час трагічних подій 2 травня в м. Одесі загину­ли десятки і травмовані сотні людей.

Федерація профспілок України висловлює глибоке спів­чуття рідним і близьким загиблих та травмованих, які стали жертва­ми розбрату та політичного про­тистояння, ескалації насильства в мирний час.

Профспілки висловлюють спо­дівання, що ця трагедія стане останньою та спонукає всі сторо­ни конфлікту до мирного його врегулювання, шляхом досягнен­ня консенсусу в ході широкої гро­мадської дискусії.

За короткий проміжок часу в Україні вже спалено другу проф­спілкову будівлю, цього разу в місті-герої Одесі.

Нам зрозуміле відчуття членів профспілок області, які залиши­лися на тривалий період без даху над головою та майданчика про­ведення соціального діалогу, де кожен працівник міг отримати кваліфіковану юридичну допомо­гу, захист своїх соціально-еконо­мічних прав та інтересів. Поруше­но діяльність і обласного відді­лення Фонду соціального страху­вання з тимчасової втрати працездатності та Профспілки робітни­ків морського транспорту Украї­ни, що розміщувалися в Будинку профспілок.

Незважаючи на неодноразові звернення Федерації профспілок Одеської області до правоохорон­них органів, ними не було вжито достатніх заходів для запобігання трагедії. Не відреагували вчасно й пожежники, внаслідок чого на­несено значних матеріальних збитків профспілковій власності.

ФПУ звертається до Кабінету Міністрів України з вимогою опе­ративно утворити незалежну ко­місію для встановлення винних у людських жертвах та визначення суми відшкодування заподіяних збитків і відбудови Будинку Фе­дерації профспілок Одеської об­ласті.

Закликаємо всі профспілкові організації виявити солідарність і надати фінансову допомогу Фе­дерації профспілок Одеської об­ласті.

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ,

В. О. ГОЛОВИ ФПУ

ЗА ДОРУЧЕННЯМ ПРЕЗИДІЇ ФПУ

 

 

 ЗАЯВА ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ У ЗВ’ЯЗКУ З ПОДІЯМИ 2 ТРАВНЯ 2014 РОКУ

  Голова Федерації профспілок Одеської області В’ячеслав Буратинський зробив зая­ву в зв’язку з трагічними подіями, що сталися 2 травня в м. Одесі та спричинили за­гибель десятків людей унаслідок пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі. Від імені всіх спілчан він висловив глибоке співчуття сім’ям загиблих, а також звер­нувся до органів державної влади з вимогою оперативного створення незалежної комісії для встановлення винних у людських жертвах та визначення розміру коштів, необхідних для відбудови обласного профцентру.

  Зокрема, в заяві зазнача­ється:

«У ході трагічних подій на Куликовому полі в Одесі 2 травня загинули та трав­мовані люди. Висловлює­мо глибоке співчуття сім’ям загиблих.

Постраждала будівля, що належить Федерації профспілок Одеської об­ласті. В зв’язку з розмі­щенням на Куликовому полі наметового містечка проросійських активістів Федерація профспілок Одеської області двічі зверталася до обласних управлінь МВС та СБУ, об­ласної прокуратури з про­ханням забезпечити за­хист нашої будівлі від можливих провокацій або пошкоджень. Як платники податків ми маємо право на забезпечення збере­ження нашої власності. Однак, будівля не була за­хищена від посягань та завдання шкоди.

Це призвело не лише до порушення діяльності Фе­дерації профспілок Одеської області, а й об­ласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати пра­цездатності, що розміщу­валось у будівлі Будинку профспілок. Під загрозою опинилися виплати лікар­няних листків, по вагіт­ності та пологах, на похо­вання та проведення ди­тячого оздоровлення.

Звертаємось до органів державної влади з вимо­гою оперативного ство­рення незалежної комісії для встановлення винних у людських жертвах, ви­значення суми, необхід­ної для відшкодування збитків на відновлення будівлі обласного Будин­ку профспілок».

12.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання