« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Спільна заява ФПУ та ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»

Спільна заява ФПУ та ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»

Останнім часом з різних інформаційних джерел звучать заяви про націо­налізацію кримських профспілкових санаторі­їв, які входять до Приватного ак­ціонерного товариства «Укрпрофоздоровниця».

Заявляємо, що даний санаторно-курортний комплекс у Криму входить до системи «Укрпрофоз­доровниця» з часів оголошення незалежності України. Його по­слугами користується понад 2 мільйони трудящих.

Оздоровниці кожного року при­ймають на лікування та оздоровлен­ня, реабілітацію після перенесених важких хвороб майже 100 тисяч тру­дящих за пільговими путівками.

«Укрпрофоздоровниця» діє на за­конних підставах. У її складі 17 са­наторіїв, а всього – 22 суб’єкти гос­подарювання в Криму, якими вона володіє на правах приватної влас­ності, що підтверджено відповідни­ми державними свідоцтвами.

Кримські санаторії свого часу були побудовані за рахунок проф­спілкових внесків, власником по­стійно підтримувалася і оновлю­валася їх матеріально-технічна база. Щорічно у розвиток їхньої інфраструктури вкладалося біль­ше 25 млн гривень.

Ми стурбовані, що внаслідок ситуації, яка склалася на півост­рові, зривається весняний сезон 2014 року і поставлена під загрозу літня оздоровча кампанія.

Така ситуація викликає масові звернення трудящих до профспі­лок і фондів соціального страху­вання. Вона веде до значних збит­ків самих санаторіїв і негативно позначиться на соціальному ста­новищі працівників цих закладів.

Неприпустимо, що майно, яке створювалося багатьма поколін­нями за кошти всіх членів проф­спілок – громадян України нама­гаються протиправно привласни­ти в Криму і позбавити тисячі про­стих людей доступного лікування та оздоровлення.

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ,

в. о. Голови ФПУ

ОЛЕКСІЙ РОМАНЮК,

Голова Наглядової Ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»

МИКОЛА СУБОТА,

Голова Правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»

 

ЩОДО «ЗАТЯГУВАННЯ ПАСКІВ»

Профспілки категорично проти розв’язання існуючих проблем за рахунок трудящих.

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА

Профспілки Дніпропетровщини не згодні з намірами Уряду щодо вико­нання вимог МВФ зі скорочення со­ціальних видатків, підвищення цін і тарифів на газ та комунальні послу­ги, заморожування і без того низької зарплати працівників бюджетної сфери. Президія Дніпропетровсько­го обласного об’єднання профспілок категорично проти вирішення існую­чих проблем за рахунок трудящих і впевнена, що влада має віднайти необхідні кошти за рахунок ліквіда­ції незаконних податкових і митних схем, наведення порядку у фінансо­вій сфері та держзакупівлях, детіні­зації зайнятості та оплати праці, за­провадження реальних податків на багатство та розкіш.

ДОНЕЧЧИНА

Донецькі профспілки також виступи­ли проти скорочення соціальних га­рантій. На адресу в. о. Голови ФПУ Григорія Осового надійшов лист, у якому, зокрема, мовиться: «Вважає­мо, що заяви Уряду про необхідність жорсткої економії коштів Держбю­джету з метою невідкладної стабілі­зації фінансової ситуації повинні ро­зуміти раціональне використання всіх наявних матеріальних і фінансових ресурсів, спрямування їх на підтрим­ку всіх галузей економіки, збережен­ня робочих місць, але ніяк не скоро­чення заробітної плати та соціальних гарантій населення України для напо­внення Резервного фонду на забез­печення життєдіяльності армії».

КІРОВОГРАДЩИНА

Федерація профспілок Кіровоград­ської області зазначає, що в умовах відновлення суспільно-політичної стабільності будь-які рішення, які мо­жуть негативно позначитися на рівні життя населення, мають бути макси­мально прозорими, обґрунтованими та супроводжуватися упереджуваль­ними заходами соціального захисту населення. Їм має передувати широ­ке громадське обговорення, оскільки підвищення тарифів на енергоносії призведе до зростання рівня енерге­тичної бідності та ще більшого погір­шення якості життя громадян.

ЛУГАНЩИНА

До ФПУ надійшов лист від Луганської обласної організації Профспілки пра­цівників освіти і науки України, у яко­му зазначається: «Члени галузевої Профспілки виражають своє невдово­лення та обурення з приводу інформа­ції, що з’являється в ЗМІ, стосовно на­мірів Уряду щодо виходу з так званої кризи». Спілчани вимагають негайно організувати зустріч із виконуючим обов’язки Президента України Олек­сандром Турчиновим, Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком і профспілковим активом країни в при­сутності представників Ради Майдану задля відкритого діалогу та обгово­рення нагальних проблем соціально-економічного розвитку нашої держа­ви з метою забезпечення стабільності та добробуту народу України.

ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ

«В умовах, коли Україна має одну з найменших у Європі кількість держ­службовців, а чисельність апаратів міністерств значно відстає від штатів аналогічних відомств європейських країн, застосування окремо лише оптимізаційних заходів унеможли­вить створення якісно нової, висо­кокваліфікованої держслужби. Праг­нучи врятувати ситуацію з фінансу­ванням шляхом скорочення держ­службовців, важливо не допустити необґрунтованої поспішності, адже саме вони втілюють у життя політи­ку держави і від них значною мірою буде залежати реалізація подаль­ших реформ в Україні», – йдеться у  зверненні голови профспілки Тетяни Нікітіної до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

КУЛЬТУРА

Профспілка працівників культури України звернулася до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з приводу пропози­цій Мінфіну щодо подальшого існу­вання галузей гуманітарної сфери, ви­кладених у проекті Плану заходів з ре­алізації Програми діяльності Кабміну. Аналізуючи «План заходів», профспіл­ка констатує, що його запровадження призведе до скорочення соціальних гарантій працівників галузей культури і спорту, що позначиться безпосеред­ньо на їхній зарплаті, до занепаду по­збавлених бюджетної підтримки біблі­отек, музеїв, театрів, концертних орга­нізацій, шкіл естетичного виховання, загальмує подальший розвиток дитячо-юнацького спорту та унеможли­вить доступ до культурних надбань широких верств населення. Профспіл­ка висловлює прохання не допустити впровадження звуження соціальних гарантій працівників галузей культури та спорту, щоб запропоновані анти­кризові заходи не стали новим дето­натором соціального невдоволення та «точкою остаточного неповернення».

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

У зв’язку із прийняттям постанови Кабміну «Про економію державних коштів та недопущення втрат бю­джету» та неоднозначним тлумачен­ням територіальними органами ви­конавчої влади та держказначейства реалізації заходів, затверджених цією постановою, профспілка пра­цівників охорони здоров’я звернула­ся до Прем’єр-міністра Яценюка та міністра охорони здоров’я Олега Му­сія з проханням надати роз’яснення щодо правомірності її застосування для закладів галузі, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів у частині обмеження окремих ви­плат працівникам галузі.

 

ЩОДО МИРНОГО ВРЕГУЛЮВАННЯ СИТУАЦІЇ, ЩО СКЛАЛАСЯ В УКРАЇНІ

Профспілки засуджують агресивні дії Ро­сійської Федерації на території суверен­ної України.

АВТОМОБІЛЬНЕ ТА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ МАШИНОБУДУВАННЯ

У заяві Профспілки працівників автомобільного та сільсько­господарського машинобудування України щодо мирного врегулювання ситуації, що склалася в Україні, зазначається, що виконком ЦР профспілки вкрай стурбований ситуацією, що склалася у зв’язку з останніми подіями в АР Крим, засу­джує агресивні дії Російської Федерації на території суверен­ної України і звертається до керівників Росії та України з ви­могою зробити все можливе для недопущення кровопро­лиття та забезпечення мирного врегулювання конфлікту.

«У цей складний для всіх нас час позиція профспілки поля­гає в тому, що Україна має бути цілісною, неподільною і не­залежною державою.

Ми закликаємо профспілкові організації всіх рівнів, профактив, членів профспілки галузі всіх регіонів об’єднатися та не допустити дестабілізації обстановки в Україні.

Профспілка виявляє готовність до суспільного діалогу в ін­тересах стабільного розвитку та майбутнього України. Вона і надалі буде майданчиком профспілкової солідарності тру­дящих галузі зі сходу і заходу, зміцнення зв’язків між людь­ми, виступатиме за територіальну цілісність України та не­допущення будь-яких проявів сепаратизму, ефективний розвиток машинобудівної галузі з гідними умовами праці та безкомпромісно боротиметься з порушеннями трудових прав», – йдеться у заяві за підписом голови профспілки АСМУ Василя Дудника.

АТОМПРОФСПІЛКА

Зважаючи на високий авторитет Федерації незалежних профспілок Росії та її членських організацій в суспільному житті Росії, Професійна спілка працівників атомної енергети­ки та промисловості України звернулася до ФНПР з прохан­ням звернутися до керівництва Російської Федерації з вимо­гами невтручання у внутрішні справи України та припинення військової ескалації шляхом негайного повернення військ Російської Федерації в місця їх постійної дислокації.

«Розуміючи той факт, що у зв’язку з розгорнутою інформа­ційною пропагандою російські колеги не завжди мають можливість отримувати достовірну інформацію про події в Україні, а особливо в Криму, повідомляємо Вам, що в Кри­му, як і в інших регіонах країни, не утискаються права і сво­боди громадян Росії і російськомовних громадян України. Штучне інформаційне нагнітання обстановки в Україні, ма­ніпулювання фактами, а також військова підтримка Росій­ською Федерацією дій нелегітимного керівництва Криму, – все це, на наш погляд, може призвести до руйнування ці­лісності країни, до ескалації конфлікту і можливого крово­пролиття між братніми народами. Конфлікт в АР Крим по­тенційно несе серйозні загрози не тільки для жителів Украї­ни, від цього постраждає братський народ Росії та громадя­ни інших країн», – зазначається у зверненні за підписом го­лови ЦК Атомпрофспілки Валерія Матова.

ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО

ЦК Профспілки працівників лісового господарства України звернувся з листом до Голови Федерації профспілок праців­ників лісових галузей Співдружності незалежних держав із закликом використати всі наявні засоби та можливості для недопущення агресії Російської Федерації щодо сувереніте­ту України та запобігти кровопролиттю.

«Профспілки працівників лісових галузей усіх держав СНД завжди були єдині в питаннях забезпечення трудових прав і соціально-економічних інтересів людей праці. Нас завжди об’єднувала спільність інтересів і культурних традицій.

Закликаємо Вас, дорогі колеги, використовувати всі наявні засоби та можливості щодо запобігання агресії Російської Федерації по відношенню до суверенної держави Україна, не допустити порушення її територіальної цілісності, запо­бігти кровопролиттю!

У двадцять першому столітті всі спірні питання мають вирі­шуватися виключно за столом переговорів», – наголошує голова Профспілки працівників лісового господарства Укра­їни Степан Кривов’язий.

29.03.2014



Коментарі

#1 16.05.2014 14:51 добавил: Крымчанин | додати коментар

Кто это хочет "затягивать паски" - Суббота Н. И Саенко В.
Благодаря этим "деятелям" уже так по затягивались паски, что и дышать нечем.
Куда смотрит ваш" Правый сектор"?
Или их уже купили ?
Почему эти коррупционеры до сих пор работают.
За их противно законную деятельность их надо судить с конфискацией имущества
Слава богу, что Крым избавился от этих коррупционеров и воров!

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання