« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

47-ма «Молодість»: кіно без шаблонів

47-ма «Молодість»: кіно без шаблонів

27 травня у м. Києві стартував 47-й Міжна­родний кінофестиваль «Молодість», який три­ватиме до 3 червня.

Ц ьогоріч кінофестиваль «Молодість» вперше за свою багаторічну істо­рію проходить у теплу пору року – в оновлено­му весняному форматі, тож організа­тори значно оновили як саму програ­му фестивалю, так і фестивальні ло­кації, що вийшли за межі кінотеа­трів, – кінопокази та визначні події відбуваються просто неба, на попу­лярних відкритих майданчиках сто­лиці. Тож окрім кінотеатрів «Київ», «Україна» та «Сінема Сіті», кіномай­данчики розмістилися на Поштовій площі, а також Трухановому острові.

47-ма «Молодість» – це понад 200 повнометражних і короткометраж­них кінострічок. Глядачі мають змо­гу побачити найяскравіше дебютне кіно в конкурсних програмах (сту­дентські фільми, короткометражні фільми, повнометражні фільми) та сучасні українські короткометражки в Національному конкурсі. Як і за­вжди, на «Молодості» в позаконкурс­них програмах демонструватимуться найгучніші фільми останнього року.

Урочиста церемонія відкриття відбулася на Поштовій площі 27 трав­ня, де було показано фільм-відкриття 47-го кінофестивалю «Обличчя» Мал­ґожати Шумовської, володарки «Срібного ведмедя» 68-го Берлінсько­го кінофестивалю (Гран-прі журі). Це історія про веселого та привабливого Яцека з польської глибинки, який лю­бить слухати хеві-метал, свою дівчи­ну Дагмар і планує втекти до велико­го міста. Але поки що Яцек вимуше­ний жити з консервативною ріднею та працювати над зведенням статуї Ісуса Христа. Через нещасний випа­док на будівництві лікарі роблять йому трансплантацію чужого облич­чя. Після операції й важкого віднов­лення колишній красень перетворю­ється на вигнанця в очах колег, наре­ченої і навіть власної матері. Тільки вірна сестра залишається йому під­тримкою. Режисерка досліджує зв’язок між особистістю та її оточен­ням, тілесними трансформаціями, тиском на сучасних поляків, які по­думки залишаються в традиційному минулому католицької церкви. Нігі­лізм та протистояння шаблонам – го­ловний меседж, який Малґожата Шу­мовська бажає донести своїм кінема­тографічним почерком суспільству.

Почесним гостем фестивалю став німецький актор Юрґен Прохнов, який зіграв одну з головних ролей у фільмі Девіда Лінча «Дюна» та є зір­кою голлівудських блокбастерів «Лі­так президента», «Суддя Дред» та «Код Да Вінчі». На фестивалі буде представлено його найновішу стріч­ку «Остання подорож Леандра». Цей фільм німецького режисера Ніка Бей­кера Монтейса розповідає історію 92-річного Едуарда Леандера, який після смерті дружини відмовляється доживати свій вік у будинку для літ­ніх осіб. Натомість він разом з ону­кою Адель сідає на потяг і їде до України, де за часів Другої світової воював із СРСР як офіцер вермахту, а ще мав пристрасну любовну пригоду.

ФОТО З FACEBOOK- СТОРІНКИ КІНОФЕСТИВАЛЮ

 


Корисна література

Про добрі новини і радість бути почутим

Якось прочитала в інтерв’ю журналіста Олександра Савен­ка таку думку: «Катаклізми, ава­рії, вбивства – про це найлег­ше розповідати, а знайти те, що буде показувати нам світло в кінці тунелю, – набагато склад­ніше... Соціальне завдання жур­налістики – це шукати і знахо­дити те позитивне і добре, що є в нашому житті». Абсолют­но згодна з Олександром, отож і вирішила розповісти про по­зитив – у тій царині, яку добре знаю і яка дотична до медій­ної сфери, принаймні наявністю сурдоперекладів у теленовинах.

Ц ьогоріч в Україні створено мето­дичний посібник, який не має ана­лога у вітчизняній практиці. На­зва роботи – «Гармонійний розви­ток дітей 2–3 років з кохлеарними імплантами та слуховими апаратами», а її мета – психологічна і реабілітаційна допомога для сурдопедагогів, логопедів та батьків дітей з порушенням слуху.

Посібник опрацював і адаптував сурдопеда­гог-практик спеціально для тих батьків, які відчувають нестачу в інформації для роботи з дітьми з порушенням слуху. Ця праця допомо­же фахівцям і батькам у ранньому розвитку дитини, що сприятиме її успішній соціалізації.

Видання містить низку нескладних, але ефективних вправ, які поліпшують увагу ма­люка, вчать мислити, розвивають його слухову пам’ять та фонематичне сприймання, стиму­люють м’язи артикуляційного апарату, розви­вають дрібну моторику, озброюють матема­тичними навичками.

Різноманітні розвиваючі завдання розміще­ні в певній послідовності. Тому й працювати потрібно послідовно: від завдання до завдання, від сторінки до сторінки, від варіанта до варі­анта. До кожного заняття потрібно ретельно готуватися як дорослому, так і малюкові.

Важливо подбати, щоб малюк був у гарно­му настрої, тоді він матиме задоволення від спілкування з дорослим, від процесу визнання, власних міркувань та перших перемог – пра­вильно виконаних завдань.

СВІТЛАНА ГЛАЗУНОВА,

КАНДИДАТ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК, СУРДОПЕДАГОГ, ВЧИТЕЛЬ-МЕТОДИСТ

01.06.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання