« на головну 15.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

ТРИ ДНІ В КРАЇНІ РЕТРО

ТРИ ДНІ В КРАЇНІ РЕТРО

2–4 жовтня в м. Києві на території Державного музею авіації проходив найбільший технічний ретроавтофести­валь в Україні Old Car Land.

На справжньому святі раритету під джазові мелодії та класич­ну музику були представлені понад 400 одиниць ретротехні­ки виробництва СРСР, США, Німеччи­ни, Франції, Італії та інших країн: лег­ковики, велосипеди, мотоцикли, скуте­ри, автобуси, трамваї, побутова техні­ка (телевізори, холодильники, апарати газованої води, фотоапарати, програва­чі тощо). Був тут навіть ретротепловоз!

Під час фестивалю відбулася й ви­ставка військової техніки, на якій усі бажаючі ознайомилися із зразками військових автомобілів на колісному і гусеничному ходу, а також виставка будівельної техніки, де можна було сробувати себе в керуванні справ­жнім екскаватором.

Звісно ж, куди ж у найбільшому іс­торико-технічному музеї без авіатех­ніки – в експозиції музею понад 70 лі­таків та вертольотів. Серед цікавинок – літак Ту-154 та вертоліт Мі-2 з досту­пом усередину, а також помаранчевий КрАЗ і експозиція автомобілів з кіно­фільму «Міміно» під крилом Ту-154.

У рамках експозиції «Було-стало» для порівняння виставили однакові автомобілі, що вимагають реставра­ції та вже реставровані. Представле­ний тут і автотюнінг для любителів ретро та сучасних автівок, аерогра­фія. Відбулися також демонстраційні заїзди ретроавтомобілів.

Об’єднавши різноманітну техніку в одному місці, організатори заходу подарували чудове свято та незабутні відчуття всім поціновувачам ретро­карів, які вирішили провести теплі осінні вихідні під відкритим небом у Жулянах.

 

ЛІТЕРАТУРНИЙ ВЕЧІР ГРИГОРІЯ ЗАБРОДИ

У приміщенні музею театрального, музичного та кіномистецтва Украї­ни, розташованому на території На­ціонального історико-культурного заповідника «Києво-Печерська Лавра», 24 вересня відбувся твор­чий вечір поета-пісняра Григорія Заброди.

Трудовий шлях Григорія Кли­мовича нара­ховує більше 55 років, з яких близь­ко 40 тісно пов’язані з профспілками і соціаль­ним захистом мешканців Київщини. Любов до творчості він виявляв з дитинства: писав шкільні сценарії, брав участь у виставах. За покликом серця закін­чив театральну студію при театрі ім. І. Я. Франка, а згодом – Вищу Ленінград­ську школу культури профспілок. Працю­вав на одній сцені з корифеями українсько­го театру: Михайлом Задніпровським, Ната­лею Ужвій, Ольгою Кусенко, Поліною Нят­ко. Пам’ятають актора Григорія Заброду і на Хмельниччині, де він зіграв низку ролей в обласному музично-драматичному театрі.

Про свій життєвий та творчий шлях розпо­вів сам Григорій Заброда. Його патріотичні, ліричні, соціально-політичні вірші та пісні, що ідуть з глибини серця, зворушили всіх присутніх. Вірші чергувалися з піснями у виконанні аматорів народного самодіяльно­го хорового колективу «Калинові дзвони» с. Немішаєво Бородянського району під ке­рівництвом Миколи Куценка, який написав музику до близько 20 віршів Григорія Забро­ди. Ліричні пісні про кохання «Не гаснуть зорі», «Моя ти зоре осяйна», «Кохання» вико­нав відомий співак Дмитро Андрієць.

Привітали Григорія Заброду його друзі: член Спілки письменників України поет-пісняр Олександр Демиденко, заслужений працівник культури України, композитор і диригент Євген Доненко, який є автором му­зики до п’яти пісень, в тому числі гімну ФПУ. Приємно було дізнатися, що пісні на вірші Григорія Заброди виконують ан­самбль пісні і танцю Збройних Сил України, народний артист України Олександр Васи­ленко, заслужені артисти України Олек­сандр Савчук, Іван Чайченко та Юрій Ми­хайличенко.

Наприкінці вечора Григорій Климович ви­словив усім присутнім вдячність за увагу, побажав здоров’я, наснаги, а головне – мир­ного неба над рідною землею.

17.10.2015


Олена ОВЕРЧУК «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання