« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

ХТО ЯК НЕ Я, БДЖІЛКА Ж ВУЛИК НЕ ПОКИДАЄ!

ХТО ЯК НЕ Я, БДЖІЛКА Ж ВУЛИК НЕ ПОКИДАЄ!

Президія Коломийської районної організації профспілки працівників освіти і науки визнала найкращою волонтер­кою в організації учи­тельку Нижньовербізь­кого ліцею Мар’яну Ма­рук.


«Бджілка вулик не поки­дає», – саме таким гаслом ке­рується Мар’яна Марук, учи­телька Нижньовербізького ліцею, що на Франківщині. Освітянка розповідає, що її волонтерська справа, якщо це можна так назвати, розпо­чалася вже давно, і це була робота в різних організаціях, де є діти. «Знаєте, це велика праця, адже ти маєш поєдну­вати основну роботу і додат­кову. Я це змогла зробити, адже маю велике бажання допомагати тим, хто цього потребує. Попередній досвід не залишив мене осторонь і у час війни. З перших її днів я почала організовувати ко­лег, знайомих, подруг на створення міні-батальйонів, які відповідали за приготу­вання їжі, випікання солодо­щів, налагодження зовніш­ньої і внутрішньої логісти­ки. І так працюємо досі. Дя­куючи українській діаспорі за кордоном, я змогла органі­зувати й доставити гумані­тарну допомогу в Україну. У найважчі хвилини війни пе­редавали найнеобхідніше в гарячі точки: Чернігів, Бучу. Люди мене знаходили через соціальні мережі й просили допомоги, а коли допомога дісталася до призначення, не могла стримати сліз від ра­дості. Крім того, працюю з діт ками-переселенцями в Нижньовербізькій ТГ, раз на тиждень відвідую три закла­ди в смт Ворохта: санаторій «Смерічка» (інтернат), сана­торій «Гірське повітря», са­дочок «Лісова казка», де веду заняття, майстер-класи, роз­важальні програми, нади­хаю дітей україномовним контентом. Напередодні Ве­ликодня провела два май­стер-класи Великодніх гаї­вок для вимушених пересе­ленців у м. Коломия», – ді­литься Мар’яна Марук.

Уже більше 2 місяців во­лонтери годують військових смачними вечерями. І що­тижня відправляють маши­ни в гарячі точки нашої кра­їни з допомогою.

КОЛОМИЙСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ

 

АТОМПРОФСПІЛКА ДОПОМАГАЄ ТИМ, ХТО БОРОНИТЬ УКРАЇНУ

Атомпрофспілка продовжує на­давати волонтерську допомогу захисникам України. До цієї благородної місії вона долучи­лася ще від початку проведен­ня антитерористичної операції на сході країни, створивши свою волонтерську групу. І од­разу після повномасштабного російського вторгнення продо­вжила активно підтримувати тих, хто боронить Україну.

Цього разу було закуплено найнеоб­хідніше, про що просили бійці з фрон­ту. Зокрема, сонячну електростанцію малої потужності (мобільність в умо­вах війни надзвичайно важлива), гене­ратор, насоси та комплектуючі, шлан­ги тощо. Усе для того, щоб нашим бій­цям полегшити побут, щоб вони мали електроенергію навіть у тих місцях, де вона відсутня.

Воїни висловлюють щиру вдячність керівництву Атомпрофспілки, зокрема її очільникам Валерію Матову й Олек­сію Личу, за допомогу у придбанні не­обхідного обладнання, яке передадуть безпосередньо військовим заступник голови Атомпрофспілки Павло Прудні­ков з позивним «Атом» та Іван Татауров з позивним «Дядя Ваня». 16 червня вони завітали до офісу Атомпрофспіл­ки й також передали своєрідні «пода­рунки», трофеї з передової – фрагменти бойової частини ракети РСЗО «Смерч», якими росіяни «засівають» наші пози­ції, українські міста та села.

ПРЕС-СЛУЖБА АТОМПРОФСПІЛКИ

 

ДИТЯЧА ПІДТРИМКА ДЛЯ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ

Із перших днів ворожої навали з особливим навантаженням працю­ють на Дніпропетровщині трудові колективи та профспілкові організа­ції підприємств критичної інфра­структури. Серед них і первинки об­ласної профорганізації харчової промисловості профспілок праців­ників АПК (голова Світлана Тіниць­ка), які разом з господарниками за­безпечують безперебійну роботу га­лузі, активно допомагають нашим воїнам та переселенцям.

О днією з форм моральної підтримки бійців Збройних Сил України, серед яких є й чимало мобілізованих працівників цих підприємств, став конкурс дитячого малюнка серед підприємств харчової галузі «Подаруємо ча­стинку доброти і тепла нашим захисникам», приурочений до Всесвітнього дня захисту дітей. Малеча в цьому творчому змаганні відгукнулась своїми яскраво патріотичними малюнками, які разом з іншими подарунками від харчовиків відправлятимуть на передову і які зігріватимуть там серця українських героїв. Свої роботи діти супроводжують поба­жаннями до всіх наших воїнів перемогти воро­га та повернутися живими.

А хто ж став переможцем у цьому конкурсі? Відповідаємо: всі його учасники. І всі юні ху­дожники отримали подарунки від галузевої обласної організації. Слід також зазначити, що фотоінформацію про конкурс патріотичного дитячого малюнка розміщено на стенді біля входу в Будинок профспілок.

ПРЕС-ЦЕНТР ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ОБЛПРОФОБ’ЄДНАННЯ

 

МАРАФОН ДОБРИХ СПРАВ

Народний студентський театр дра­ми і комедії Уманського державно­го педагогічного університету ім. Павла Тичини та його художній ке­рівник, заслужений працівник куль­тури України Наталія Алексеєва ор­ганізовують благодійний аукціон раритетних вишиванок, скатертин, рушників.

Аукціон проходить у рамках благодійного профспілкового марафону добрих справ, який ініціювали Черкаський обласний комітет профспілки працівників освіти і науки та обласний Будинок вчителя з метою підтримки освітян-спілчан, призваних до лав ЗСУ та Сил ТрО ЗСУ. До марафону також долучилися співробітники та студенти університету, які надали предмети декора­тивно-ужиткового мистецтва для аукціону. Всі виручені кошти будуть перераховані на підтримку Збройних Сил України! Разом до Перемоги!.

ПРЕС-ЦЕНТР УДПУ

25.06.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання