« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

ТЕСТ НА ЛЮДЯНІСТЬ В УМОВАХ ВІЙНИ

ТЕСТ НА ЛЮДЯНІСТЬ В УМОВАХ ВІЙНИ

 

Реальну історію про лю­дяність в умовах війни розповів у пості в соціаль­ній мережі Фейсбук за­ступник Голови Федерації профспілок України, голо­ва Профспілки працівни­ків будівництва і промис­ловості будівельних ма­теріалів України Василь Андреєв.

Є одна чудова жінка – На­талія Юкляєвська. Вона – «мама» для десятків учнів професійного навчального закладу з м. Харкова, яка з 24 лютого впродовж тижнів перебувала разом з учнями-сиротами під обстрілами ро­сіян у підвалі в суцільній темряві, навіть без свічки. Іноді з піснями під гітару, щоб подолати паніку в дітей та дорослих. Поки добрі люди не допомогли їй вивез­ти дітей без опіки віком 15–17 років у Львівську об­ласть. Міста ми не називає­мо – місцеві мешканці досі бояться, що росіяни будуть вбивати харків’ян ракетами, і просять не зазначати гео­позиції.

«Багато ще історій про тест на людяність у цій ві­йні я почув, – зазначив Ва­силь Андреєв. – Про те, як «батьки» забували дітей під обстрілами в зачинених будинках, про дітей з Лу­ганська, які за 8 років пере­живають другу евакуацію, про викладачів, які їдуть із своїми майбутніми профе­сіоналами будівельної га­лузі 15–17 років від наро­дження за тисячі кіломе­трів від дому і починають нову сторінку життя разом з місцевими учнями сіль­ськогосподарського учили­ща…».

ВАСИЛЬ АНДРЕЄВ,

ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ФПУ

 

ЛІКИ ДЛЯ ГОСПІТАЛЮ У ВИННИКАХ

Завдяки співпраці із швейцарськими профспілками ( Schweizerischer Gewerkschaftsbund SGB ), асоціацією Van For Life (президент Дмітрі Монтаніні) Об’єднання профспілок Львівщини передало у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи лікарські препарати для хірургічного відділення. Щиро дякуємо за надану гуманітарну допомогу. Ра­зом до перемоги!

ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ЛЬВІВЩИНИ

 

ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ УЖГОРОДА

Ужгородська міська рада (голова Богдан Ан­дріїв) оголосила четвер 14 квітня днем весня­ного прибирання міста.

У заході взяли участь працівники підпри­ємств, організацій, уста­нов обласного центру, а також тимчасово пере­міщені особи, яких з по­чатку російської агресії Ужгород прийняв близь­ко 50 тисяч.

Активно працювали у день прибирання пра­цівники апарату Закар­патської облпрофради та обласного Будинку культури профспілок – голова облпрофради Іван Зелінський, його заступник Магдалина Глушеня та ін. Проф­спілкові працівники впорядкували й озеле­нили територію довкола офісу облпрофради, ви­садили квіти, навели лад у службових кабіне­тах, підсобних примі­щеннях тощо.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 

ЕНЕРГОАТОМ ЗБИРАЄ ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ ДЛЯ ЕНЕРГОДАРА, СЛАВУТИЧА Й ІВАНКОВА

Працівники АЕС України, оператором яких є НАЕК «Енергоатом», долучилися до збору допомоги мешканцям міст-супутників АЕС – Енергодара та Славу­тича, а також розташованого за 50 км від Чорнобиля смт Іванків, яке було оку­поване з перших днів російського втор­гнення.

У цих містах спостерігається нестача продуктів, товарів першої необхідності, ліків, пального. «В Енергоатомі налаго­джено роботу з підготовки, збору та формування гуманітарних вантажів для цих міст. Визначено потребу відповідних вантажів та найменування необхідних товарів, а також логістику їх постачання, – зазначив директор з персоналу НАЕК «Енергоатом» Олег Бояринцев. – Коор­динація цієї роботи здійснюється в ди­рекції компанії, до неї залучені три АЕС й інші відокремлені підрозділи НАЕК. Уже днями автомобілі із зібраною нами гума­нітарною допомогою вирушать до звіль­нених Славутича та Іванкова, а також до тимчасово окупованого Енергодара».

30.04.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання