« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

Global Teacher Prize Ukraine 2018. Учителі важливі, а їхні зусилля варті визнання

Global Teacher Prize Ukraine 2018. Учителі важливі, а їхні зусилля варті визнання

7 жовтня з нагоди Дня вчителя у Національному академіч­ному драматичному театрі ім. Івана Франка відбулася цере­монія нагородження найкращого вчителя-новатора Украї­ни Національною премією Global Teacher Prize Ukraine 2018.

G lobal Teacher Prize – це світова що­річна премія вчителів, які зробили видатний внесок у професію. Пре­мію засновано, щоб підкреслити важливість педагогів і той факт, що в усьому світі їхні зусилля варті того, аби бути визнаними на найвищому рівні.

Global Teacher Prize Ukraine – це щорічна національна премія для вчителів – агентів освітянських змін, що покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію засновано у 2017 році ГО «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation, що є організатором всесвітньої версії цієї премії.

За кожним успіхом стоїть учитель: за кож­ним Нобелівським лауреатом, за кожним ви­датним лікарем, президентом, юристом, інже­нером. І внесок учителів потрібно оцінювати.

Організатори премії стверджують, що най­кращі учителі країни:

– мріють та підтримують розвиток ідей, які відкривають доступ до якісної освіти ді­тям з усіх верств суспільства;

– надихають інших викладачів своїм при­кладом, використовують інновації в навчанні, займаються громадською роботою, роблять більше, ніж просто викладають предмет;

– змінюють своє оточення, готують учнів бути ефективними в глобалізованому середовищі та виховують їх громадянами світу.

Червона доріжка біля входу в Київський те­атр ім. Івана Франка, білий лімузин, який доста­вив на церемонію нагородження кращих вчите­лів, Президент України Петро Порошенко в залі – данина поваги українського суспільства до тих, хто кожного дня формує майбутнє країни.

Засновниця громадської організації «Осві­торія» Зоя Литвин у своєму виступі на вручен­ні премії розповіла, що цьогоріч вперше до рейтингу найвпливовіших людей України увійшов учитель, і вперше в парламенті спі­кером був гість ззовні, не політик, а вчитель. Ця людина – Паул Пшенічка, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2017 року.

Протягом 3,5 місяця, з 15 квітня до 1 серп­ня, організатори отримали майже 2 тис. зая­вок на номінацію в премії. Журі обирало пере­можця з топ-10 фіналістів.

Найкращим вчителем України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2018 став Олександр Жук, учитель інформатики із За­поріжжя, який займається інклюзивною осві­тою, вивчив жестову мову та разом з дітьми створює роботів і майструє сонячні панелі, а також 3 роки поспіль перемагає в математич­ному конкурсі з усного рахунку.

Переможець отримав 250 тис. грн та рік безкоштовного навчання від «Освіторії». А в березні 2019 року він матиме змогу поїхати на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де познайомиться з найкращими вчителями світу та відомими людьми, що переймаються освітою. Також кожен фіналіст премії отри­мав цінну нагороду від Президента України за вагомий особистий внесок у розвиток наці­ональної освіти, плідну педагогічну діяль­ність та високий професіоналізм.

ОЛЕНА ОВЕРЧУК, «ПВ»

Фото з Facebook-сторінки Global Teacher Prize Ukraine

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Зоя Литвин, організатор Global Teacher Prize Ukraine, засновниця громадської організації «Освіторія»:

«Хочеться подякувати кожному вчителю, який працює на благо єдиної і неподільної України. Українські вчителі стали більш сміливими, більш упевненими у своїх си­лах. Вони активно впроваджують іннова­ції, готові ділитися досвідом на глобально­му рівні. І це є наслідком того, що україн­ське суспільство нарешті оцінює і розуміє всю ту важливість, увесь той внесок, який у майбутнє України роблять вчителі.

Тема нашої церемонії – магія, магічна сила вчителя, тому що ми переконані в тому, що за кожним успіхом, за кожною зіркою нау­ки, освіти, культури, спорту, за кожним під­приємцем і навіть за кожним президентом стоїть вчитель. Вчитель, який колись його надихнув, дав ерудицію, вміння критично мислити, подарував впевненість в собі і в своїх силах. І тільки ви, шановні вчителі, знаєте, яка ж насправді титанічна праця стоїть за кожним помахом чарівної палич­ки того вчителя. Низький уклін вам за це!».

Олександр Жук, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2018:

«Професія педагога – найбільш вдалий і пра­вильний вибір у моєму житті. Коли мене зустрічають колишні однокласники чи од­нокурсники, вони зазвичай кажуть: ти вчитель, серйозно, навіщо воно тобі по­трібно? А я з гордістю кажу: я вчитель. З гордістю, тому що розумію: саме ми, вчи­телі, можемо змінити нашу державу, почи­наючи із себе, починаючи з наших учнів».

15.10.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання