« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Масовість і майстерність медиків Закарпаття

Масовість і майстерність медиків Закарпаття

Черговим оглядом спортивних досягнень медиків Закарпаття стала XVІІІ обласна галузева спартакі­ада працівників закладів охорони здоров’я та санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця». Цьогоріч на старт фінальних змагань у м. Ужгороді виборювати нагороди у 14 видах програми вийшла рекордна кількість учасників – близько 1300 спортсменів у складі 45 команд. У спартакіаді також взяли участь наші гості з Республіки Молдова – спортсмени Федерації профспілки медиків «Сенетатя».

У часників спартакіади привітали голова оргкомітету спартакіади, голова обласної організації проф­спілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок, дирек­тор департаменту охорони здоров’я Закарпат­ської облдержадміністрації Володимир Марко­вич, голова облпрофради Володимир Фленько, голова Федерації профспілки медиків Республі­ки Молдова Аурел Попович.

У змаганнях з легкоатлетичного кросу, сі­мейних стартів, настільного тенісу (жінки), бі­льярда, шахів (жінки) перемогла команда Об­ласної клінічної лікарні ім. А. Новака. У міні- футболі і дартсі перемогу святкували спортсме­ни ОКТМО «Фтизіатрія», у кульовій стрільбі – санаторію «Карпати», у шашках (чоловіки) – КЗ «Ужгородська районна лікарня». У перетягу­ванні каната не було рівних команді обласної стоматполіклініки, в плаванні – обласної дитя­чої лікарні. Краща в настільному тенісі (чолові­ки) – Свалявська районна лікарня, в шашках (жінки) – Іршавська районна лікарня. Волей­больний турнір приніс перемогу команді ТОВ «Сузір’я» – санаторій «Квітка Полонини» (жін­ки) та санаторію «Сонячне Закарпаття» (чолові­ки). В армспорті перше місце розділили спортс­мени обласної дитячої лікарні, обласного бюро судмедекспертизи і Рахівської районної лікар­ні, у гирьовому спорті – Хустської районної лі­карні, ОКТМО «Фтизіатрія» та обласного бюро судмедекспертизи. У змаганнях із шахів серед чоловіків перемогу здобув ветеран спорту, неодноразовий переможець і призер всеукраїн­ських і обласних змагань Володимир Рижонков (ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр»), якому в день спартакіади виповнилося 70 років, з чим його привітав голова оргкомітету Володимир Турок. Усього призерами змагань стали представники 29 команд із 45 учасниць.

За підсумками усіх видів спартакіади, пер­ше загальнокомандне місце зайняла команда Обласної клінічної лікарні ім. А. Новака, яка завоювала 7 призових місць. На другому – спортсмени ОКТМО «Фтизіатрія», в активі яких 6 призових місць, на третьому – Мукачівської ЦРЛ, які вибороли 4 призових місця.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ПВ»

 

Анжеліка Терлюга – спортсменка травня в Україні

Найкращою спортсменкою остан­нього весняного місяця в Україні Національний олімпійський комі­тет України визнав чемпіонку Єв­ропи з карате Анжеліку Терлюгу, а її особистого наставника Дени­са Морозова названо найкращим тренером травня.

О бираючи героїв спортивного травня, Експертна комісія НОК відзначила чудові висту­пи українських спортсменів на міжнародних змаганнях з гім­настики, спортивної боротьби, карате, кульо­вої стрільби, тхеквондо та фехтування.

За рангом змагань в олімпійських видах спорту найвищим здобутком українських спортсменів стала блискуча перемога пред­ставниці карате Анжеліки Терлюги на чем­піонаті Європи в сербському місті Новий Сад у ваговій категорії до 55 кг (куміте), про що «ПВ» уже інформували своїх читачів. Зазна­чимо, що одеситка відтепер має повний комплект нагород континентальних першо­стей – 2016 року на ЧЄ в Монпельє вона була срібною призеркою, минулоріч у Коджаелі завоювала бронзову медаль.

А от звання спортсменки місяця в Україні для Анжеліки стало першим подібним висо­ким визнанням Національного олімпійсько­го комітету України.

ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ, СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ПВ»

 

З медалями Белграда і перепустками до Мінська

На чемпіонаті Європи з веслу­вання на байдарках і каное, який проходив у сербській сто­лиці з 8 по 10 червня, україн­ські веслувальники завоювали 5 медалей (2 срібних та 3 брон­зових). У медальному заліку за підсумками першості Старого Світу наші співвітчизники стали лише 14 - ми, натомість у загаль­нокомандному пробилися до сімки кращих на континенті.

П ершу медаль до скарбнички націо­нальної збірної поклала наша ка­ное-четвірка у складі Андрія Рибач­ка, Юрія Вандюка, Олега Боровика та Олександра Сівакова на півкіло­метровій дистанції, яка завдяки потужному фінішу завоювала «срібло» – 1.30,941 (на по­значці «250» «синьо-жовті» йшли п’ятими).

Ще одне «срібло» українців на рахунку бай­дарочника Олега Кухарика, який фінішував другим у своїй улюбленій дисципліні 500 ме­трів (1.37,333). Представник Полтавщини, як і на чемпіонаті світу, пропустив поперед себе Йозефа Достала, але на мізерні 0,06 секунди випередивши чемпіона Європи Фернандо Пі­менту, інформує офіційний сайт Федерації ка­ное України.

У Белграді свою першу «дорослу» нагороду здобула Людмила Лузан (каное-одиночка, 500 м), показавши найкращий результат у кар’єрі – 2.07,173, який дозволив їй зійти на третю схо­динку п’єдесталу пошани. Також із «бронзою» чемпіонату Європи на дистанції 500 метрів наші медалісти Ріо–2016 – дует каноїстів Дми­тро Янчук і Тарас Міщук. П’яту медаль збірній Україні принесла каноїстка Людмила Бабак, яка стала бронзовим призером на дистанції 5000 метрів (27.02,130).

Окрім медалей ЧЄ, веслувальники розігра­ли у Белграді ще й ліцензії на ІІ Європейські ігри – 2019, які проходитимуть у Мінську. За підсумками виступу в Сербії українці виборо­ли 9 перепусток на Євроігри, а саме: чоловіки – байдарка-двійка, 1000 м; каное-двійка, 1000 м; каное-одиночка, 200 м; каное-одиночка, 1000 м, байдарка-одиночка, 200 м; жінки – байдарка- четвірка, 500 м; каное-двійка, 500 м; байдарка- двійка, 500 м; байдарка-двійка, 200 м.

ВОЛОДИМИР ПОЛЄТАЄВ, СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ПВ»

 

 

17.06.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання