« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

НАЦІОНАЛЬНА ЗБІРНА УКРАЇНИ З ФУТБОЛУ СЕРЕД ЛІКАРІВ – ВІЦЕ-ЧЕМПІОНИ СВІТУ 2017 РОКУ!

НАЦІОНАЛЬНА ЗБІРНА УКРАЇНИ З ФУТБОЛУ СЕРЕД ЛІКАРІВ – ВІЦЕ-ЧЕМПІОНИ СВІТУ 2017 РОКУ! 8–16 липня у невеликому курортно­му містечку Леоганг в Австрії про­ходив XXIII чемпіонат світу з фут­болу серед лікарів. Понад 1000 ме­диків взяли участь у змаганнях у складі своїх збірних з 20 країн сві­ту, які представляли 5 континентів. Серед учасників – команди таких провідних футбольних країн, як Ар­гентина, Бразилія, Велика Британія, Мексика, Ірландія, Німеччина, Ро­сія, Чехія, Швеція, Україна…

За інф. «ПВ»

У рамках мондіалю відбувся розіграш двох почесних трофеїв – Morell Cup (формат 11:11, лікарі віком 25–45 років) і Vogel Cup (формат 7:7, лікарі старше 45 років). Після жеребкування основна команда україн­ських лікарів потрапила в групу з командами Швеції, Канади та Південної Кореї, а команді «Мастерс» (лікарі 45+) випало грати з представ­никами Бразилії, США і Німеччини.

«Мастерси» пройшли груповий етап із 100% ре­зультатом: в активі українців перемоги над Ні­меччиною – 4:0, над Бразилією та США – з одна­ковим рахунком 5:2. Тим часом основна команда перемогла збірні команди Південної Кореї (5:0) та Канади (2:1), але поступилась Швеції – 1:2.

За результатами групового етапу обидві наші збір­ні вийшли до чвертьфіналів, де основна команда потрапила на збірну лікарів Каталонії. До речі, за­сновник чемпіонатів світу серед лікарів, відомий на весь світ лікар - пульмонолог професор Ферран Мо­рель якраз є каталонцем, а стиль гри каталонців нагадує стиль всесвітньо відомої професійної ко­манди з їхньої столиці – «Барселони». Утім, матчі плей - оф проходили в умо­вах постійних злив, футбольні поля стали вогкими і важкими для гри, тому на перший план вийшли бійцівські якості команд, в чому наші хлопці виявилися кращими. Навіть граючи у меншості останні 20 хвилин, вони перемогли ката­лонців 1:0 (вирішальний гол забив судмедексперт з Києва Віктор Черненко).

Команді «Мастерс» на цьому етапі змагань випа­ло грати з представниками Великої Британії. Британці, які вважають себе родоначальниками футболу, завжди дуже відповідально готуються до світових чемпіонатів, наймають професійних тренерів, влаштовують кастинги із сотень ліка­рів-футболістів. Однак їм уже не раз доводилося мати справу з майстерними українськими фут­болістами, тож, зрозуміло, були дещо розчаро­ваними результатами жеребкування. І недарма – переконлива перемога українців 4:1.

У півфінальному поєдинку на основну команду лікарів України чекали кривдники з групового етапу – збірна Швеції. До слова, ця команда – фіналіст Чемпіонату світу 2016 року, у складі має 7–8 гравців, що пограли на професійному рівні в різних лігах своєї країни. А Олаф Гутер­стам має в активі навіть дві зустрічі за національ­ну збірну Швеції! Цьогоріч він двічі розписався в наших воротах на груповому етапі і став кращим бомбардиром турніру. Але наші хлопці виріши­ли повернути борг шведам сповна: два тайми суцільної боротьби, пресинг, п’ятеро травмова­них гравців і Україна в історичному фіналі, а пе­реможний гол на рахунку хірурга - стоматолога з Одеси Юрія Овсяннікова.

Вінцем турніру стала фінальна зустріч основної ко­манди, де на нас чекала збірна Чехії – фіналіст останніх п’яти світових першостей, чемпіон світу 2015–2016 років. А на цьогорічному мондіалі чехи до вирішальної гри підійшли з «0» у графі пропу­щених м’ячів. Українці ж дісталися фіналу з трав­мованим основним голкіпером, чотирма гравцями основного складу, але неймовірним бажанням пе­ремогти. Перші хвилини фіналу показали, що ми не тільки можемо на рівних грати з чехами, а й до­мінувати, але футбольні правила ніхто не відміняв – не скориставшись виходом один в один і не за­бивши гол, українці отримали в свої ворота 11-ме­тровий удар. Так, рефері помилився – повто­ри засвідчили, що порушення правил було до штрафного майданчика. Але збірна України далі вимуше­на була відіграватись, і наші хлопці не склали зброї, останні сили кинули, щоб вразити во­рота чехів. А натомість на останніх хвилинах ще двічі про­пустили. Утім, попри поразку 0:3, полишали поле вони з високо під­нятою головою, під аплодисменти місцевих уболівальників і численних лікарів з бага­тьох країн світу.

Україна може пишатися своїми лікарями: до Неньки прибули два почесних трофеї з Австрії – срібний Morell Cup та бронзовий Vogel Cup. А ще лікаря - онколога з Дніпра Артема Джанджулію було визнано кращим півзахисником турніру.

ГО «Всеукраїнське об’єднання «Українська фут­больна асоціація медиків» висловлює подяку всім уболівальникам, усім, хто підтримував ко­манду в Україні і по всьому світі, а також партне­рам об’єднання – зокрема, Київській міській профспілці працівників охорони здоров’я та ком­панії «Фармак». І низько вклоняється нашим вої­нам – усі перемоги для них. Також наші лікарі-футболісти сподіваються, що попереду на них чекають ще більші перемоги і досягнення. А з ними у це вірить і вся Україна.

(За матеріалами статті дитячого хірурга Євгена Слєпова та прес-служби ГО «ВО УФАМ»)

Фото Сергія Гамзіна

Список лікарів закладів охорони здоров’я м. Києва – срібних призерів чемпіонату світу з футболу серед лікарів:

Олександр Балицький – к.м.н., лікар - невролог, Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця;

Віктор Строкоус – лікар - анестезіолог Київ­ської міської клінічної лікарні № 6;

Сергій Шамраєв – д.м.н., професор, лікар-уро­лог Інституту урології НАМН України;

Сергій Данчук – лікар - нейрохірург Київської місь­кої клінічної лікарні швидкої медичної допомоги;

Антон Степура – лікар - кардіолог Національ­ного наукового центру кардіології ім. Н.Д. Стражеска НАМН України;

Максим Сабадаш – к.м.н., лікар - уролог Інсти­туту урології НАМН України;

Олександр Коршак – лікар - хірург Національно­го інституту експериментальної хірургії і тран­сплантології ім. О.О. Шалімова НАМН України;

Богдан Гуменюк – лікар - стоматолог Стомато­логічної поліклініки Святошинського району м. Києва;

Юрій Овсянніков – лікар - стоматолог Стомато­логічної поліклініки Святошинського району м. Києва;

Андрій Камінський – лікар - нейрохірург Київ­ської міської клінічної лікарні швидкої медич­ної допомоги;

Віктор Корнієнко – лікар - дерматовенеролог ТМО «Дерматовенерологія».

 

ХМЕЛЬНИЧАНКИ ЗАМКНУЛИ ЧІЛЬНУ ТРІЙКУ

У смт Добротвір Львівської об­ласті 14–16 липня пройшли Всеукраїнські зональні змаган­ня з веслування на байдарках і каное «Стрімкі човни» (західна зона). У боротьбу за нагороди вступили 250 юних спортсме­нів у складі 24 команд.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

У змаганнях взяли участь юнаки та дівчата 2001–2002 та 2003– 2004 років народження, які пред­ставляли сім західних областей нашої держави – Волинську, Львівську, Івано-Франківську, Тер­нопільську, Хмельницьку, Черні­вецьку та Рівненську.

Як зазначали учасники заходу, змагання проходили на високому організаційному рівні, у запеклій безкомпромісній боротьбі. Тому призові місця вибороти було не­легко. Однак вихованці Хмель­ницької ДЮСШ № 2 все ж заво­ювали право зійти на п’єдестал пошани. Так, серед дівчат 2003– 2004 р. н. на дистанції 200 м у ка­ное-двійці першість дісталась Ярині Бащак та Вікторії Яцковій з Івано-Франківська, друге місце посіли Христина Осипчук та Ан­геліна Хоменко зі Львова, а замкнули чільну трійку вихованки хмельницької ДЮСШ № 2 Анас­тасія Дежицька (тренер Микола Кушта) та Анастасія Губай (тре­нер Вадим Хомич).

20.08.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання