« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

НА ДОМАШНЬОМУ ЛЬОДУ ПОНИЗИЛИСЬ У КЛАСІ

НА ДОМАШНЬОМУ ЛЬОДУ ПОНИЗИЛИСЬ У КЛАСІ

  Цими днями в Парижі і Кельні триває світова пер­шість з хокею в елітному дивізіоні, ім’я найкращої хо­кейної дружини планети стане відомим 21 травня. А наприкінці квітня у київському Палаці спорту про­ходив чемпіонат світу з хокею в дивізіоні 1А, де су­перниками збірної України були команди Казахстану, Угорщини, Австрії, Польщі та Південної Кореї.

Володимир ПОЛЄТАЄВ, спеціально для «ПВ»

П онад 50 тис. уболівальників стали свідками запеклої боротьби на льоду столичного Палацу спорту під час чемпіонату світу з хокею дивізіону 1А в Україні. За підсумками турніру, команди Австрії та Південної Кореї вийшли до топ-дивізіону чемпіонату світу – 2018, а найгірша збірна опустилася в третій за значимістю дивізі­он 1В. На жаль, понизилася в ранзі саме збірна України.

Перша зустріч турніру ‒ українців з угорцями пройшла в обопільних ата­ках, до рівноваги 3:3 команди по черзі виходили вперед у рахунку. А за пару хвилин до закінчення третього періоду у ворота Едуарда Захарчен­ка влетіла четверта шайба. П’яту за десять секунд до кінця угорці закину­ли вже в порожні ворота, оскільки господарі поля, намагаючись врятува­ти матч, замінили голкіпера на зайвого польового гравця.

У наступному матчі «синьо-жовті» поступилися полякам. Наші сусіди першими «розмочили» рахунок у матчі, наприкінці другої 20-хвилинки наші відновили рівновагу зусиллями Романа Благого. Однак у заключно­му періоді господарі знову не зуміли вберегти ворота недоторканими.

Перший період матчу з австрійцями відверто продемонстрував, хто гос­подар на майданчику ‒ 20 кидків тірольців по воротах суперника проти лише п’яти українців. Але при цьому рахунок так і не було відкрито! На­томість, коли в другому періоді наші почали діяти впевненіше, за ворота­ми Захарченка запалало червоне світло. Відчайдушні спроби в третьому періоді врятувати ситуацію були марними.

Відтак наступний матч із Казахстаном уже, власне, був останнім шансом поборотися за збереження прописки в дивізіоні 1А. Однак у протистоян­ні з одним із фаворитів турніру, в складі якого виступають чимало нату­ралізованих північноамериканців, українці показали клас лише в другому періоді ‒ зрівнявши рахунок після 0:2 у стартовій 20-хвилинці. Проте в третій усе повернулося «на круги своя», і фінальна сирена зафіксувала чергове фіаско підопічних Олександра Савицького ‒ 2:4.

У заключному протистоянні проти Південної Кореї українці здобули єдине очко на чемпіонаті. Закинувши по шайбі в другому періоді, команди долю протистояння вирішили в серії булітів, де більш влучними виявилися корейці.

Таким чином, за підсумками київського турніру, в еліту хокею пробилися пе­реможці чемпіонату світу в дивізіоні 1А австрійці, а також корейці, які на­ступного року вперше в історії зіграють у найвищому дивізіоні. А збірна Укра­їни в дивізіоні 1В у протистоянні з національними збірними Японії, Литви, Хорватії, Естонії та Румунії намагатиметься повернутись до кола команд дру­гого ешелону. Орієнтовні строки проведення змагання – 22–28 квітня 2018 року, наразі на проведення чемпіонату претендує лише литовський Каунас. Утім, інші країни ще також можуть подати заявки на проведення турніру.

 

ДЕСЯТА ВЕРШИНА ГІРНИКІВ

За чотири тури до фінішу української Прем’єр-ліги донецький «Шахтар» офор­мив чемпіонський титул се­зону 2016–2017 років. Здо­лавши 6 травня «Зорю» з рахунком 3:2, гірники офі­ційно стали недосяжними для найближчих переслі­дувачів.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Відрив підопічних Паулу Фонсеки від київських дина­мівців у турнірній таблиці складає 14 очок, тобто на­віть теоретично «синьо-білі» вже не наздоженуть «пома­ранчево-чорних».

Чемпіонство цього сезону стало ювілейним, десятим в історії донецького клубу. Перший «золотий» успіх прийшов на вулицю гірників 2002 року, коли біля керма команди стояв італієць Не­віо Скала. Наступні вісім пе­ремог команда гірників здо­була під орудою Мірчі Лу­ческу ‒ починаючи з 2005- го і по 2014-й.

Після від’їзду по завершенні минулого сезону румун­ського спеціаліста до Санкт- Петербурга, «помаранчево- чорних» очолив португа­лець Паулу Фонсека, якому вдалося сходу повернути «Шахтар» на вершину тур­нірної таблиці української Прем’єр-ліги, а відтак і здо­бути ювілейний 10-й титул.

 

ЮВІЛЕЙ МАЙСТРА ВШАНУВАЛИ ТУРНІРОМ

В Ужгородському спорт­комплексі «Юність» відбув­ся міжнародний волейболь­ний турнір серед ветеранів, приурочений до 85-річчя першого майстра спорту СРСР з волейболу в Західній Україні Івана Скрябіна. Ве­теранські змагання проходи­ли у трьох номінаціях.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Н а урочистому відкритті змагань їх учасників привітали заступник начальника управління молоді та спорту Закарпат­ської облдержадміністрації Олег Муртазін, голова Федера­ції волейболу Закарпатської області, голова облпрофради Володимир Фленько, перший віце-президент Асоціації вете­ранів спорту України Володи­мир Іванов та ін. Прикметно, що вперше на турнір у Закар­паття завітав президент Феде­рації волейболу України, суддя міжнародної категорії Михай­ло Мельник.

У номінації «жінки 50+» пе­реможцем стала команда «Са­кура» (Закарпаття). На другому місці фінішували спортсменки з команди «Черешенька» (Мелі­тополь), на третьому – «Галичи­на» (Львів). До п’ятірки кращих також увійшли команди вете­ранів волейбольного клубу «Лі­беро» з м. Біла Церква Київ­ської області та львівського «Барвінку».

У номінації «чоловіки 50+» перше місце завоювала коман­да «Галичина» (Чернівці). Дру­гими стали волейболісти ко­манди «Ужгород–50», треті – «Ельдорадо» (Чернівці). За крок до п’єдесталу пошани зу­пинилися гості із Словаччини – команда м. Кошице.

У номінації «чоловіки 60+» трійку призерів склали коман­ди ветеранів «Закарпаття», «То­лео» (м. Київ) та Ужгородсько­го району.

Переможці і призери зма­гань отримали кубки, дипломи і медалі від організаторів, які вручили голова Федерації во­лейболу Закарпатської області Володимир Фленько та прези­дент Федерації волейболу України Михайло Мельник. Михайло Мельник також вру­чив Івану Скрябіну пам’ятну нагороду від Федерації волей­болу України.

За відгуками учасників та представників команд, турнір був добре організований, у чому заслуга управління моло­ді та спорту Закарпатської облдержадміністрації (Віталій Ер­фан) та Федерації волейболу Закарпатської області (Володи­мир Фленько). Усі умови для проведення змагань були ство­рені у спортивному комплексі «Юність» (Іван Риляк). Відмін­но впоралася із своїми обов’язками головна суддів­ська колегія, яку очолювала го­ловний суддя і організатор тур­ніру – старший викладач фа­культету здоров’я та фізичного виховання ДВНЗ «УжНУ», май­стер спорту Ірина Сущенко. Їй активно допомагали ентузіас­ти спорту Світлана Шваб, Ва­силь Іванко, Василь Магей, Анатолій Боришевський, Ва­силь Гаджега.

Для учасників турніру була організована цікава культурна програма. Вони мали змогу від­відати цьогорічний фестиваль «Сакура Фест 2017» в м. Ужгоро­ді, а Федерація волейболу За­карпаття пригостила учасни­ків смачним бограчем.

12.05.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання