« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

НА ВАШИНГТОНЩИНІ УКРАЇНЦІ НЕПЕРЕМОЖНІ

НА ВАШИНГТОНЩИНІ УКРАЇНЦІ НЕПЕРЕМОЖНІ

 

У ніч з минулої суботи на неді­лю у передмісті Вашингтона містечку Оксон-Хілл у залі MGM National Harbor відбув­ся вечір професійного боксу, в рамках якого в ринг вийшли одразу три українські боксе­ри: Олександр Усик, Олек­сандр Гвоздик і Василь Лома­ченко. Усі троє наших лицарів здобули славні звитяги, при­чому першому всі судді відда­ли беззаперечну перевагу, а двоє останніх взагалі закінчи­ли свої бої достроково.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

П ершим у ринг вийшов кримчанин важковаго­вик Олександр Усик, яко­му випало в поєдинку з американцем Майклом Хантером захищати титул чемпіона світу за версією WBO. Як наш співвіт­чизник, так і улюбленець місце­вої публіки до очної зустрічі не знали гіркоти поразок у профе­сійному ринзі. Причому в обох і статистика виступів майже одна­кова: в Усика 10 дострокових ві­кторій у 11 переможних поєдин­ках, у Хантера – 8 у 12.

Майкл дещо активніше розпо­чав двобій, навіть спромігся за­вдати розсічення Олександру в третьому раунді. Однак надалі українець, працюючи в рва­ному темпі, діяв значно точніше. А в заключному раунді взага­лі «знищив» свого опонен­та, відправив у нокаут і про­сто «розстрілю­вав» серіями атак, однак рефері у ринзі все ж достроково не зупинив бій. Зрештою, усі троє суддів виріши­ли віддати перемогу Усику з про­мовистою перевагою – 117:110, 117:109, 117:110.

Наступним у ринг вийшов харків’янин Олександр Гвоздик. Його суперник – кубинець Юніескі Гонсалес мав доволі пристойний показник виступів «у профі» (18 пе­ремог, з яких 14 – дострокових, 2 по­разки), проте, на думку букмеке­рів, шансів проти українця у нього було обмаль. Так, зрештою, і ста­лось. Вже у третьому раунді наш «Цвях» розбив ущент атакувальні потуги кубинського «Монстра». Чергова звитяга Олександра, в ак­тиві якого тепер 13 перемог на про­фесійному рингу (11 дострокових). І, сподіватимемося, він став на крок ближче до завоювання чемпі­онського пояса у напівважкій вазі.

А в головному протистоянні вечора зійшлися віч-на-віч Ва­силь Hi-Tech Ломаченко з Білго­род-Дністровського та америка­нець Джейсон El Canito Соса. Наш володар титулу WBO у дру­гій напівлегкій вазі мав значно коротшу історію у профі – 7-1, 5 КО проти 20-1-4, 15 КО у Джейсона Соси. Однак починаючи з четвер­того раунду, аккерманець просто таки знущався у ринзі над супер­ником: по черзі бив серіями по корпусу і в голову, водночас стрімко ухиляючись від неоко­вирних спроб атакувати суперни­ка. Зрештою, команда претенден­та не випустила свого під­опічного на 10-й раунд – настільки безу­мовною була пе­ревага Василя в ринзі. За ста­тистикою, Ло­маченко за­вдав загалом 695 ударів, з яких 274 дося­гли цілі, проти всього 286 ударів Соси, з яких влучни­ми були лише 68.

 

У КИЄВІ ВШАНУВАЛИ ЗІРОК НЕОЛІМПІЙСЬКОГО СПОРТУ

У Міжнародний день спор­ту заради розвитку та миру, який відзначають 6 квітня, на головній арені країни НСК «Олімпійський» відбулась церемонія «Зірки спортивного року», яку традиційно проводить Спортивний комітет Украї­ни, відзначаючи кращих ат­летів та спортсменів неолімпійського спорту.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Серед номінантів були чемпіо­ни та призери світових чемпіо­натів, власники ліцензії на Всесвітні ігри – 2017, перемож­ці європейських чемпіонатів, призери Кубка світу з 11 видів спорту: шахів, пауерліфтингу, тайського боксу муей-тай, ушу, кікбоксингу WAKO, більярду, бодібілдингу, панкратіону, ги­рьового спорту, хортингу, спор­тивного туризму.

«Найкращою спортсменкою року» визнали чемпіонку світу з швидких шахів (рапід) і бліцу Анну Музичук. «Найкращим» у чоловічій номінації став пред­ставник спорту мужніх – чемпі­он світу, чемпіон Європи 2016 року з кікбоксингу WAKO Олек­сій Сердюк. Наставник року – Віктор Налейкін, в активі підо­пічних якого безліч нагород на змаганнях з пауерліфтингу най­вищого рівня. Команда року – трійка майстрів ушу Андрій Ко­валь, Дмитро Панасюк і Роман Рева, які вибороли срібні медалі першого Кубка світу з ушу тао­лу. «Дебют року» – лідери укра­їнського більярдного пулу: най­молодший переможець чемпіо­натів Європи Віталій Пацура і срібний призер ЧЄ–2016 Кате­рина Половинчук.

Спеціальний приз від глави СКУ отримали й українські чемпіони світу 2016 року із спортивного туризму, які ви­ступають під керівництвом Сергія Моренка.

 

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ЗМАГАЛИСЯ СПОРТСМЕНИ- ОСВІТЯНИ


Днями відбулися районні змагання з настільного те­нісу та волейболу серед профспілкових організацій працівників освіти Краси­лівського району Хмель­ницької області. У змаган­нях з настільного тенісу взяли участь 12 команд, першість з волейболу ви­борювали представники семи колективів.

Валерій МАРЦЕНЮК, спеціально для «ПВ»

М айстри малої ракетки зма­галися на базі Красилів­ських ДЮСШ із тенісу. Серед понад десятка пре­тендентів на нагороди були коман­ди Красилівських загальноосвітніх шкіл І–ІІІ ст. № 1 та № 2, Кульчин­ської ЗОШ І–ІІІ ст., Антонінської ЗОШ І–ІІІ ст., Щиборівської ЗОШ І– ІІІ ст., Михайловецької ЗОШ І–ІІІ ст., Чепелівської ЗОШ І–ІІІ ст., Закри­ницької ЗОШ І–ІІ ст., В.Орлинецької ЗОШ І–ІІ ст., В.Салиської ЗОШ І–ІІ ст., Яворовецької ЗОШ І–ІІ ст., Красилів­ського районного будинку творчос­ті дітей та юнацтва.

Учасників спортивного дійства привітали заступник голови Краси­лівської РДА Ірина Морозович, за­ступник голови Красилівської ра­йонної ради Микола Білик, началь­ник управління освіти, молоді та спорту РДА Олена Заїка, голова райкому Профспілки працівників освіти та науки Володимир Снігур.

У результаті запеклих баталій пальму першості в настільному те­нісі виборола команда Щиборів­ської ЗОШ І–ІІІ ст., услід за нею на п’єдестал пошани зійшли колекти­ви Кульчинської ЗОШ І–ІІІ ст. та За­криницької ЗОШ І–ІІ ст.

Турнір волейболістів приймали Краси­лівська ЗОШ № 1 та НВК № 5, у бо­ротьбу за перемогу вступили колекти­ви Красилівських ЗОШ І–ІІІ ст. № 1 та № 2, Антонінської ЗОШ І–ІІІ ст., Управ­ління освіти, молоді та спорту, В.Орли­нецької ЗОШ І–ІІ ст., Яворовецької ЗОШ І–ІІ ст., ДНЗ № 1 м. Красилів.

Учасників змагань привітали на­родний депутат України Андрій Шинькович, голова Хмельницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Яримюк, голова район­ної організації Профспілки праців­ників освіти і науки Володимир Снігур.

П’єдестал пошани за підсумками волейбольного турніру виглядав наступним чином: перше місце – в Антонінської ЗОШ І–ІІІ ст., дру­гими фінішували представники колективу Управління освіти, мо­лоді та спорту, замкнула чільну трійку команда Красилівської ЗОШ І–ІІІ ст. № 2.

Переможці змагань отримали куб­ки, Подяки Верховної Ради України та грошові нагороди, команди- учасниці нагороджені дипломами Управління освіти, молоді та спор­ту Красилівської РДА та райкому профспілки працівників освіти та науки.

Принагідно Красилівська районна організація профспілки працівників освіти та науки хотіла б передати слова щирої вдячності народному депутату України Андрію Шинько­вичу, який долучився до організації змагань, надавши грошові винаго­роди, голові обкому Профспілки працівників освіти та науки України Анатолію Яримюку, який вручив подарунковий сертифікат для ко­манд профспілкових організацій, а також керівникам навчальних за­кладів і головам профспілкових ор­ганізацій команд-учасниць.

15.04.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання