« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

БОРОТЬБА ЗА ПУТІВКИ НА ЧС ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ

БОРОТЬБА ЗА ПУТІВКИ НА ЧС ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ

 

На екваторі відбірного циклу збірна України після поразки від Хорватії значно ускладнила собі завдання здобути путівку до фінальної частини світової першості, яку в 2018 році повинна приймати Росія. Зважаючи на результати в паралельних мат­чах нашої групи, тепер за дві путівки до когорти найкращих від нашого секстету претендують уже чотири збірних.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Кваліфікація ЧС–2018. Група «І».

Хорватія – Україна – 1:0

(Калініч, 38)

Україна: Пятов, Бутко, Ордець, Матвієнко, Кучер, Степаненко, Ярмоленко, Кравець (Селезньов, 59), Коноплянка, Ротань (Сидорчук, 77), Коваленко (Бєсєдін, 85).

24 березня в групі «І», в якій збірна України змагається за право вийти до фінальної частини чемпіонату світу 2018 року, відбулися три матчі. Збірна Туреччини в Анталії завдяки дублю Дженка Тосуна здобула перемогу над командою Фінляндії (2:0), а представники Косово по­ступилися ісландській дружині в албанському Шкодері – 1:2 (голи в активі Атде Нухіу у номінальних господарів та Бйорна Сігурдарсона і Гюльфі Сігурдссона). Тим часом головна команда України зазнала першої поразки у відборі у Загребі від підопічних Анте Чачіча – 0:1. Невідпорним ударом в «дев’ятку» наприкінці першого тайму від­значився форвард італійської «Фіорентини» і хорватської збірної Нікола Калініч.

Власне, господарі поля і справді більше награли на перемогу. Хорвати традиційно відзначаються високим темпом гри, до якого в матчі з українцями додали ще й до­волі щільний пресинг. Наші співвітчизники намагалися дати адекватну відповідь «клітчастим», однак гострі моменти здебільшого виникали все ж у наших воріт. Ка­лініч, Манджукіч, Ракітіч по черзі намагалися пробити Пятова, але до часу або хорва­тів підводила неточність, або господарям заважали захисні дії українців. Однак на­прикінці першої сорокап’ятихвилинки Калініч після паса Ракітіча п’ятою без шансів для голкіпера зняв павутиння у горішньому куті воріт «синьо-жовтих».

Не можна сказати, що шансів у наших зовсім не було. Ще до пропущеного гола були моменти в Ярмоленка та Кравця. У другій половині гри, на час перехопивши ініціативу, українці були близькими до взяття воріт Субашича. Однак, зрештою фінальний свисток зафіксував на табло стадіона «Максімір» прийнятну для госпо­дарів мінімальну перевагу.

Головний тренер української збірної Андрій Шевченко після гри зазначив, що хоча результат матчу й негативний, «але з точки зору гри, яку показала команда та фут­болісти, в нас є підстави з оптимізмом дивитися вперед». «Збірна Хорватії отри­мала певну перевагу, але в нашій групі ще нічого не вирішено, й ми будемо боро­тися за вихід на чемпіонат світу», – цитує очільника «синьо-жовтої» дружини офі­ційний сайт ФФУ.

Наступні матчі в нашому секстеті відбудуться 11 червня. Україна на виїзді нама­гатиметься взяти максимум у Фінляндії, Ісландія вдома прийматиме Хорватію, а Косово – Туреччину.

 

ТИМОЩЕНКО ВИРИВАЄТЬСЯ В ЛІДЕРИ

На черговому етапі Кубка світу із сучасного п’ятиборства, який прохо­див у столиці Єгипту, впев­нену перемогу здобув український багатоборець Павло Тимощенко.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Срібний призер Олімпій­ських ігор в Ріо-де-Жанейро впевнено лідирував упро­довж усіх етапів змагань в Каїрі й завершив фінал з пе­реконливою перевагою. На першу сходинку п’єдесталу пошани наш співвітчизник зійшов з 1420 підсумковими балами в доробку. Слідом за українцем фінішував п’ятиборець із Франції Ва­лентин Прадес (1408,3 очка), а замкнув чільну трій­ку представник Німеччини Фабіан Лібіг (1407).

Нагадаємо, на першому ета­пі поточного розіграшу Куб­ка світу, який наприкінці лютого проходив у Лос- Анджелесі (США), Павло Тимощенко з результатом 1445 очок став срібним ме­далістом, поступившись лише 5 заліковими балами переможцю змагань угорцю Деметеру Бенсу.

Наступний етап світового Кубка 4–8 травня прийма­тиме угорський Кечкемет.

 

УКРАЇНСЬКІ ЮНІОРИ – В ТОП-3 НА КОНТИНЕНТІ

14–21 березня в румун­ському місті Бреїла про­ходив молодіжний чемпі­онат Європи з боксу се­ред чоловіків (U-22). За підсумками змагань в ак­тиві української збірної п’ять нагород – золота, срібна та три бронзових.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У складі української деле­гації до Румунії на кон­тинентальну першість вирушили боксери Рос­тислав Білостоцький (вагова категорія 49 кг), Андрій Тишко­вець (52 кг), Ростислав Крав­ченко (56 кг), Ярослав Харциз (60 кг), Юрій Бирзул (64 кг), Ві­талій Терещук (69 кг), Олек­сандр Хижняк (75 кг), Степан Грекул (81 кг), Рамазан Муслі­мов (91 кг) і Віталій Покуляк (понад 91 кг), старший тренер Сергій Глущенко та суддя Ми­кола Каракулов.

За підсумками восьми зма­гальних днів наші співвітчиз­ники здобули весь комплект можливих нагород, отримавши п’ять медалей. На найвищу схо­динку п’єдесталу пошани у Браілі зійшов Олександр Хиж­няк. Він достроково гарантував собі «золото», оскільки супер­ник нашого боксера по фіналу білорус Віктор Дзяшкевиш уна­слідок отриманої в попередніх поєдинках травми був змуше­ний знятися з вирішального двобою, інформує офіційний сайт Федерації боксу України.

Ярослав Хар­циз здобув віце- чемпіонський титул, лише у фі­нальному двобої поступившись росіянину Шамі­лю Аскерову. А володарями бронзових наго­род стали Рос­тислав Біло­стоцький, Сте­пан Грекул і Ра­мазан Муслімов.

Відповідно до загальнокоманд­них результатів, наша збірна за підсумками зма­гань увійшла до трійки найсиль­ніших на чемпіо­наті Європи.

01.04.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання