« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ЮНІ ОЛІМПІЙЦІ ЗМАГАТИМУТЬСЯ ЗА МЕДАЛІ ЄЮОФ

ЮНІ ОЛІМПІЙЦІ ЗМАГАТИМУТЬСЯ ЗА МЕДАЛІ ЄЮОФ

 У неділю в турецькому Ерзу­румі на «Казим Карабекир Стадіоні» відбулася урочис­та церемонія відкриття ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю. На престижно­му форумі честь України за­хищають 25 юних олімпійців.

Володимир Полєтаєв,

спеціально для «ПВ»

Церемонія відкриття тради­ційно пройшла в найкращих олімпійських традиціях – з парадом країн-учасниць, підняттям прапора Європейських олімпійських комітетів (ЄОК), клятвою атлета, тренера, судді й за­паленням олімпійського вогню. Привітати олімпійців приїхав ви­конувач обов’язків президента ЄОК Янез Косьянчич та перші особи кра­їни – господаря зимового олімпій­ського фестивалю. Прапороносцем нашої збірної стала досвідчена бі­атлоністка, чемпіонка ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор 2016 року в Ліллехаммері Христина Дмитренко.

«Мені дуже приємно, що саме мені довірили право нести наш прапор на церемонії від­криття цього пре­стижного спортив­ного свята. Для мене це велика честь! Думаю, кожен спортс­мен погодиться, що це дуже по­чесна та відпові­дальна місія. Я дуже рада!», – заяви­ла Христина, слова якої цитує офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

Нагадаємо, що фестиваль трива­тиме до 18 лютого, а наші юні спортсмени змагати­муться за нагороди в семи з дев’яти видів спорту, які вхо­дять до програми змагань: біатло­ні, гірськолиж­ному спорті, лижних перего­нах, сноубордин­гу, стрибках на ли­жах з трампліну, фі­гурному катанні та шорт-треку.

 

УСПІШНИЙ СТАРТ ВІТЧИЗНЯНИХ ТХЕКВОНДИСТІВ

У Європі стартував новий сезон змагань із тхеквондо. Традиційно перші великі старти року приймає Ту­реччина, де вже третій рік поспіль проходить конти­нентальний чемпіонат для юних спортсменів.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

На початку лютого у турецько­му Белеку проходив ІІІ юнаць­кий чемпіонат Європи з тхек­вондо (ВТФ). У боротьбу за на­городи змагань вступили близько 200 спортсменів 2006–2007 років народження з 11 країн континенту. Наші юні співвітчизники відзначилися 18 завойованими медалями: 5 зо­лотими, 6 срібними і 7 бронзо­вими. На найвищій сходинці п’єдесталу пошани тріумфува­ли Марія Аксьонова (вагова ка­тегорія до 29 кг), Єгор Без­смертний (до 36 кг), Анастасія Сидоренко (до 30 кг), Владис­лав Ободзинський (до 37 кг), Артем Безсмертний (до 40 кг).

Лише у вирішальному поєдин­ку поступилися Анастасія Ко­новал (до 40 кг), Богдан Лазар­чук (до 30 кг), Дарина Костене­вич (до 30 кг), Діана Круш (до 36 кг), Дмитро Попов (до 37 кг), Матвій Форостюк (до 40 кг). Власниками бронзових меда­лей стали Марія Заморока (до 27 кг), Олександр Литвин (до 30 кг), Руслан Пікалов (до 36 кг), Ярослав Твєрдохлєбов (до 36 кг), Таїсія Брюханова (до 30 кг), Бог­дан Трембач та Данило Ведерні­ков (до 37 кг).

Там же в Туреччині відбувся V клубний чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ, на якому наці­ональна збірна команда Украї­ни виборола четверте команд­не місце в загальному заліку. При цьому вона стала першою серед юніорів і була відзначе­на спеціальним кубком.

 

НАШІ СТУДЕНТИ – У ДЕСЯТЦІ КРАЩИХ

З 29 січня по 8 лютого в казахському місті Алма­ти тривала зимова Всесвітня універсіада – 2017, де близько 2 тис. спортсменів з 56 країн світу де­монстрували свою майстерність та змагались за медалі. Українці з дев’ятьма нагородами в активі за підсумком універсіади замкнули чільну десят­ку в загальнокомандному медальному заліку.

Володимир Полєтаєв,

спеціально для «ПВ»

До складу вітчизняної збірної на цих міжнародних студент­ських змаганнях було включено 61 спортсмена, які прине­сли в її скарбничку дев’ять медалей – дві золотих, три срібних та чотири бронзових. Загалом наші співвітчизни­ки на трасах та аренах універсіади взяли участь у розіграші медалей з 10 видів спорту, а кращі результати продемонстрували в біатлоні, сноубордингу та фігурному катанні.

Перші медалі для нашої країни вибороли сноубордисти: у паралель­ному гігантському слаломі Аннамарі Данча у фіналі поступилася лише 0,08 с спортсменці з Польщі Олександрі Кроль, тож змушена була задовольнитися «сріблом», а Олександр Белінський у «втішно­му» фіналі випередив поляка Міхала Новачика і зійшов на бронзовий щабель п’єдесталу пошани. Згодом Олександр завоював і другу влас­ну «бронзу», у змаганнях з гігантського слалома в заїзді за третє місце випередивши представника Росії Владислава Хурамшина.

Першу золоту медаль для України здобула Надія Белкіна, якій не було рівних у жіночій гонці переслідувань на 10 км. Наша співвітчиз­ниця стартувала лише шостою, змушена була здолати три штраф­них кола, однак при цьому випередила конкуренток на 20 секунд! Крім того, Надія поповнила свою колекцію нагород іще двома «бронзами» універсіади – 2017 – в індивідуальній гонці на 15 км та змішаній естафеті, де призерами також стали Максим Івко, Яна Бондар та Артем Тищенко.

Яна Бондар ще двічі підіймала­ся на другу сходинку п’єдесталу пошани. У спринті на 7,5 км вона була кращою в швидкості, але через похибку на вогневому рубежі в підсумку пропустила поперед себе господарку зма­гань Галину Вишневську. А своє друге «срібло» спортсменка ви­борола в гонці з масовим стар­том, де так само першою на фі­ніші була Галина Вишневська.

А фігуристи нас порадували «золотом»! У змаганнях танцю­вальних пар українські спортс­мени отримали найвищі бали як у короткій, так і довільній програмах, загалом набравши рекордні 165,62 бала.

«Від щирого серця вітаю наших призерів універсіади 2017 року. Ці пе­ремоги – свідчення їхньої наполегливості, сили волі та характеру. Такі риси дуже важливі для кожної успішної людини, особливо в сучасно­му світі. Ми пишаємося українськими чемпіонами і вдячні, що влас­ним прикладом вони пропагують спорт серед українського студент­ства та молоді», – цитує привітання спортсменам міністра освіти і на­уки Лілії Гриневич офіційний сайт відомства.

Зазначимо, що всі призери змагань та їхні тренери будуть заохочені грошовими преміями, загальна сума яких становить 330 тис. гривень.

18.02.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання