« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

САДОВА КРОКУЄ П’ЄДЕСТАЛАМИ

САДОВА КРОКУЄ П’ЄДЕСТАЛАМИ

 Як уже інформували «ПВ» своїх читачів, недавно у сто­лиці Словаччини на команд­них змаганнях в рамках Євро­пейського етапу кадетського циклу з фехтування на шпагах юні представниці України по­казали гідний результат, ви­боровши третє місце в загаль­ному заліку. А днями одна з нашої четвірки призерок Бра­тислави зійшла на подіум і в Києві – Дарія Садова стала срібною призеркою на юніор­ському чемпіонаті країни.

Валерій Марценюк,

спеціально для «ПВ»

До складу нашої жіночої ко­манди, яка виступала в Братиславі, входили Анас­тасія Кондрат, Анастасія Зеленцова, Анна Чернишова та Да­рія Садова. Остання нещодавно по­повнила свою колекцію нагород і потішила вдалим виступом трене­ра Ігоря Свідницького. Вихованка Хмельницької ДЮСШ № 2 у столиці на чемпіонаті України з фехтуван­ня на шпагах серед юніорів ви­борола друге місце, про­пустивши поперед себе в табелі про ранги лише Да­рію Варфоломеє­ву з Ужгорода.

У 1/4 фіналу Варфоломеєва поборола лідера національного рейтингу Інну Бровко, отримавши непросту перемогу з рахунком 15:14. Далі ужгородська шпажистка виграла у киянки Алли Грищук 15:11, а у фіна­лі залишила без «золота» й фехту­вальницю з Хмельницького Дарію Садову, завершивши бій з рахунком 15:10 на свою користь. Зазначимо, що на третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла ще одна представ­ниця столиці Катерина Чорній, яка стала бронзовим призером змагань, поступившись у півфіналі Дарії Са­довій з рахунком 11:15.

У юнацькій частині турніру На­зар Кожин у вирішальному поєдин­ку взяв гору над першим номером всеукраїнського рейтингу Павлом Лиманським, перемігши опонента з рахунком 15:12, інформує офіційний сайт Національної федерації фехту­вання України. Володарями « б р о н з и » с т а л и харків’янин Євген Гор­бачук, який в 1/2 не впорався з Лиман­ським – 13:15, а та­кож Віталій Свистіль зі Льво­ва, який мало не забрав у Кожина путівку на вирі­шальний поєди­нок: львів’янин по­ступився противнику з рахунком 14:15.

 

ЮЛІЯ ДЖИМА – КРАЩА СПОРТСМЕНКА СІЧНЯ

За підсумками першого міся­ця нового року експертна рада Національного олімпій­ського комітету України ви­знала кращою спортсменкою січня новоспечену чемпіонку Європи з біатлону Юлію Джи­му. Найкращим тренером мі­сяця став старший тренер жі­ночої біатлонної команди України Урош Велепец.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Юлія Джима вперше була удо­стоєна звання кращої спортс­менки місяця в Україні. Високе визнання НОК олімпійська чем­піонка здобула завдяки блиску­чому виступу на європейській першості в польських Душниках-Здруй, про який «ПВ» інформували в попере­дньому номері. На чемпіонаті Старого континенту Юлія вибо­рола повний комплект нагород.

У спринтерській гонці вона, продемонструвавши відмінну чисту стрільбу й високу швид­кість на трасі, не залишила жодного шансу своїм суперни­цям й посіла найвищу сходин­ку на п’єдесталі пошани. Ме­дальну ходу українка продо­вжила в гонці переслідування, в якій принесла нашій країні «срібло». А за результатами змішаної естафети Юлія разом з колегами по команді Анаста­сією Меркушиною, Олексан­дром Жирним та Русланом Ткаленком зійшла на третю сходинку п’єдесталу пошани.


ЗАПОРІЖЖЯ – КИЇВ – СУМИ – БЕЛГРАД

Наприкінці січня у Запоріжжі проходив командний чем­піонат України – 2017 з легкої атлетики в приміщенні. Ці змагання стали одним із заключних етапів підготовки і відбору вітчизняних атлетів на першість Європи в при­міщенні, яку з 3 по 5 березня прийматиме столиця Сербії.

Володимир Полєтаєв,

спеціально для «ПВ»

Під час урочистої церемонії відкриття командного чемпі­онату України відбулося нагородження найкращих ві­тчизняних легкоатлетичних фахівців та атлетів. Зокрема, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул від імені керівництва Європейської атлетики вручив тренерські нагороди ЄА заслуженому тренеру України Анатолію Орнанджи та наставниці переможниці юнацького чемпіонату Європи Аліни Шух – Майї Шух. А сама Аліна отримала відзнаку ФЛАУ як най­краща молода легкоатлетка України 2016 року. І вже за кілька годин вона довела, що отримала нагороду небезпідставно ‒ вста­новила у п’ятиборстві новий світовий юніорський рекорд!

Запоріжжя – щасливе місто для багатоборки з Броварів, зазначає офіційний сайт ФЛАУ. Рік тому на командному чемпіонаті України Аліна тут встановила юніорський рекорд країни, наразі ж ‒ уже світовий рекорд для цієї вікової групи. У трьох з п’яти дисциплін Шух встановила особисті рекорди. Її беззаперечна перевага над суперницями ще пе­ред останнім видом (бігом на 800 м) зняла усі питання щодо пе­реможниці змагань. Але 17-річна атлетка, яка має в своїй колек­ції бронзу юнацького чемпіонату світу та золото юнацького чемпіонату Європи, поставила перед собою мету в цьому зимово­му сезоні пробитися на свій перший в кар’єрі великий дорослий міжнародний старт – чемпіонат Європи в приміщенні. Аби позма­гатися в Белграді, багатоборцям потрібно показати в зимовому сезоні результат з ТОП-8 європейського листа. А 4550 очок, які Аліна набрала у сумі в Запоріжжі, це не просто новий світовий ре­корд серед юніорів ‒ наразі це найкращий результат сезону в світі і серед дорослих!

За відсутності чималої кількості досвідчених вітчизняних атле­тів, які взяли паузу після виснажливого олімпійського сезону, чудовий шанс проявити себе отримала молодь. У стрибках у довжину серед чоловіків перемогу здобув 20-річний Владис­лав Мазур з Житомирщини, в активі якого уже є виконаний норматив на Белград – 2017. А в Запоріжжі йому для перемоги вистачило стрибка на 7 м 65 см. На 400-метрівці серед жінок найшвидшою виявилася господарка змагань 19-річна Анастасія Бризгіна – 55,54 секунди. Ще одна представниця Запоріжжя Анастасія Ткачук оформила своєрідний «хет-трик» ‒ виграла змагання з бігу на 1500 м (4.14,58 с), стала найкращою на дис­танції 800 м (2.04,97), а потім разом з подругами по збірній За­порізької області Ольгою Борисенко, Анастасією Бризгіною та Наталією Дерев’янко тріумфувала в естафеті 200+400+600+800 м.

Остаточно склад збірної України на чемпіонат Європи в примі­щенні визначиться після змагань Кубка України, який відбудеться 11 лютого в Києві, та чемпіонату країни у Сумах 17–19 лютого.

11.02.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання