« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

УКРАЇНЦІ ВДОМА НЕ МАЛИ РІВНИХ

УКРАЇНЦІ ВДОМА НЕ МАЛИ РІВНИХ

 

Упродовж 12–20 січня вперше в історії України на базі Захід­ного реабілітаційно-спортив­ного центру Національного ко­мітету спорту інвалідів України у с. Яворів на Львівщині прохо­дили змагання найвищого сві­тового рівня – Кубок світу Між­народного паралімпійського комітету з лижних гонок та бі­атлону. На старти вийшли біль­ше 100 спортсменів-паралім­пійців з 18 країн світу.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Загалом на проведення Кубка світу в Україні завітали понад 200 учасників (серед яких май­же 120 спортсменів) з Австрії, Білорусі, Бразилії, Великобританії, Італії, Китаю, Кореї, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Фін­ляндії, Угорщини, України, Франції, Хорватії, Швеції та Японії. Зійшли на п’єдестал пошани представники 10 країн світу, а безумовним лідером у медальному заліку звітного етапу Кубка світу стала команда України, яка виборола загалом 56 високих на­город – 19 золотих, 16 срібних і 21 бронзову. Представники Німеччини завоювали 13 нагород, з яких 6 золо­тих, 4 срібні та 3 бронзові, а францу­зи, які стали третіми в медальному заліку, взагалі обмежилися 7 меда­лями, з яких, щоправда, 6 золотих і 1 срібна, інформує прес-служба На­ціонального комітету спорту інвалі­дів України.

У лижних перегонах перемо­ги в активі Ігоря Рептюха у категорії стоячи серед чо­ловіків на дистанціях 7,5 км і 20 км; Олексан­дри Кононової у катего­рії стоячи на дистанці­ях 5 км, 15 км і 1500 м; Оксани Шишкової з гай­дом Віталієм Казаковим серед жінок з порушеннями зору на дистанції 15 км і 1500 м; Юрія Уткіна з гайдом Русланом Перехо­дою в категорії спортсменів з пору­шеннями зору на дистанції 1500 м; Григорія Вовчинського на цій же дистанції у класі стоячи; Максима Ярового у чоловіків у категорії сидя­чи на спринтерській дистанції.

Змагання з біатлону завершили­ся тріумфально в категорії стоячи знову ж таки для Олександри Коно­нової (тричі); у жінок з порушенням зору – двічі для Шишкової Оксани з гайдом Віталієм Казаковим; серед чоловіків з порушеннями зору – та­кож двічі для Віталія Лук’яненка (гайд – Борис Бабар), у чоловіків си­дячи у спринті – для Тараса Радя, серед жінок з порушеннями зору – для Ольги Прилуцької з гайдом Бо­рисом Бабаром.

Далі вітчизняні збірники готува­тимуться до чемпіонату світу з па­ралімпійських лижних перегонів та біатлону, який прийматиме ні­мецьке містечко Фінстерау з 10 по 19 лютого. А наступні етапи змагань Кубка світу пройдуть вже у берез­ні в південно-корей­с ь к о м у м і с т і Пхьончхан – столи­ці ХІІ Паралімпій­ських зимових ігор, які триватимуть з 9 по 18 березня 2018 року, та японському Саппоро.

 

СЕМЕНОВ ЗДОБУВ В АНТХОЛЬЦІ «БРОНЗУ»

На шостому етапі Кубка світу з біатлону, який у неділю за­вершився в італійському Ант­хольці, в індивідуальній гонці на 20 км третє місце виборов Сергій Семенов. Його «брон­за» стала єдиною нагородою для української команди на цьому етапі, крім того, це вза­галі перший подіум для чоло­вічої збірної у сезоні 2016– 2017 років.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Сергій блискуче пробіг по дистанції, показавши в гонці 11-й результат суто за швидкістю на дистанції, й стріляв практично бездо­ганно. Прикро, що єдиної похибки наш спортсмен припустився в останньому пострілі, що й дозволило двійці опонентів на фініші відзначитися раніше за українця – росіянин Антон Шипулін так само з одним промахом випередив Сергія практично на хвилину (56,8 с), а срібний призер змагань француз Мартен Фуркад з двома промахами відстав від переможця на 41 с. Тож якби не штрафна хвилина через невлучний останній постріл, Семенову дістався б найвищий ща­бель п’єдесталу пошани!

Сподіватимемося, «розмо­чивши» медальний рахунок в Антхольці, наші стріляючі лижники вдало виступати­муть і на чемпіонаті світу, який стартує вже 9 лютого в австрійському Хохфільцені.

 

ЯПОНІЯ ДОПОМОЖЕ НАШИМ ГІМНАСТАМ

Минулого тижня в Посольстві Японії в Україні у рамках програми безоплатної допомоги відбулася церемонія підписання грантових угод підтримки культурних проектів «Куса­ноне» на закупівлю обладнання для україн­ських гімнастів.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У церемонії взяли участь Надзвичайний та Повноваж­ний посол Японії в Україні Шігекі Сумі, перший заступ­ник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, пре­зидент НОК України Сергій Бубка, віце-президент НОК Валерій Борзов, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, його особистий тренер, віце-президент Української Федерації гімнастики Геннадій Сартинський та призерка чемпіонату світу, учасниця ХХХІ Олімпіади в Ріо Вікторія Мазур.

Загальний бюджет грантової підтримки сягає 74,47 тис. дол. США. Ці кошти будуть використані на придбання спортивного обладнання для жіночої та чоловічої спортивної гімнастики, серед якого набір паралельних та різновисоких брусів, набір для опорного стрибка та гімнастичний кінь. Також буде заку­плено міні-автобус для збірної з художньої гімнастики.

Від України угоду підписала віце-президент Федерації гімнас­тики України Ірина Дерюгіна. Вона наголосила на багаторічній тісній співпраці України та Японії та подякувала Уряду Японії за увагу до спорту та значний внесок у розвиток української гімнастики.

Пан Шігекі Сумі відзначив високий рівень підготовки україн­ських гімнастів та висловив своє захоплення виступом Олега Верняєва на Олімпійських іграх 2016 року. Він також висловив сподівання, що обладнання, що буде придбане у рамках угод, допоможе спортсменам підвищити рівень підготовки та гідно виступити на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо.

Перший заступник міністра молоді та спорту підтримав заяву Надзвичайного та Повноважного посла Японії в Україні.

«Дуже символічно, що рік Японії в Україні розпочинається та­кою яскравою подією. Ми з нетерпінням очікуємо 2020 року, коли в Токіо відкриються ХХХІІ Олімпійські ігри. І завдяки ва­шій допомозі, я впевнений, українські спортсмени покажуть високу майстерність», – цитує офіційний сайт Мінмолодьспор­ту слова Ігоря Гоцула.

Сергій Бубка зазначив, що українська школа гімнастики має давні гарні традиції, які були примножені трьома олімпійськи­ми медалями в бразильському Ріо-2016: «золотом» та «сріблом» спортивного гімнаста Олега Верняєва та «бронзою» на­шої грації Анни Різатдінової. Очільник НОК також висловив упевненість, що Ігри-2020 в японській столиці будуть прове­дені на найвищому рівні й стануть справжнім спортивним свя­том для світової спільноти.

29.01.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання