« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«СПОРТИВНЕ СУЗІР’Я – 2016» ОТРИМАЛО ВІДЗНАКИ

«СПОРТИВНЕ СУЗІР’Я – 2016» ОТРИМАЛО ВІДЗНАКИ

  Підбиття підсумків спортивно­го року та вшанування його ла­уреатів відбулись під час тра­диційної церемонії нагоро­дження найкращих спортсме­нів та тренерів «Спортивне сузір’я – 2016», яка пройшла у «Холі чемпіонів» НСК «Олім­пійський».

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Станом на середину грудня українські спортсмени- олімпійці здобули на між­народних змаганнях най­вищого рівня 364 медалі різного ґа­тунку, з яких –102 золоті. В активі спортсменів-неолімпійців було 1287 нагород (394 з них – за перші місця). Тож Україні по праву є ким пиша­тися. Відтак і було відзначено пле­яду як видатних особистостей спор­тивного Олімпу, так і спортивні на­дії країни.

На урочистостях були присутні віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, міністр моло­ді та спорту Ігор Жданов, президент НОК Украї­ни Сергій Бубка, президент Націо­нального коміте­ту спорту інвалі­дів України Вале­рій Сушкевич, президент Спор­тивного комітету України Ілля Шев­ляк, спортсмени, тре­нери, ветерани спорту.

Під час церемонії «Спортивне сузір’я України» в різних номінаці­ях були відзначені спортсмени, тре­нери та спортивні організатори. Зо­крема, нагорода «Один за всіх і всі за одного» присуджена збірній Україні з фехтування на шаблях, срібним призерам Ігор ХХХІ Олім­піади – Ользі Харлан, Олені Кра­вацькій, Аліні Комащук та Олені Вороніній, інформує сайт Націо­нального олімпійського комітету України.

У категорії «За волю до перемо­ги» першим став бронзовий призер Ріо–2016 із сучасного п’ятиборства Павло Тимощенко. Нагороду «Чем­піон року» розділили між собою пе­реможці Олімпійських ігор у Ріо- де-Жанейро Олег Верняєв та Юрій Чебан. Перемогу в номінації «Трі­умф року» святкував чемпіон Євро­пи з більярдного спорту Віталій Па­цура, «Рекордсменка року» – чемпі­онка та триразова рекордсменка світу з пауерліфтингу Лариса Со­ловйова, «Відкриття року» – чемпі­онка ІІ зимових Юнацьких Олімпій­ських ігор з біатлону Христина Дмитренко, «Перемагаючи себе» – чотириразовий чемпіон та багато­разовий призер Паралімпіади–2016 Євген Богодайко, «Тренер сильних духом» – головний тренер збірної України з настільного тенісу Олександр Каспаров.

«Командами року» стали жіноча збірна з баскетболу 3х3, яка виборола «срібло» чемпіонату світу 2016 року, та чемпіони Євро­пи–2016 чоловіча збірна з пляжного футболу.

 


У ГРУДНІ НАЙКРАЩА – АНАСТАСІЯ МЕРКУШИНА

Експертна комісія Національ­ного олімпійського комітету за підсумками грудня найкра­щою спортсменкою місяця в Україні визнала біатлоністку Анастасію Меркушину. Зван­ня найкращих тренерів удо­стоєні її особисті наставники і батьки Ірина та Олег Мерку­шини.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Анастасію вперше визнано спортсменкою місяця в Україні. Високе звання 21-річна біатлоністка заслу­жила завдяки феєричному виступу на етапі Кубка світу в словенській Поклюці. Там Меркушина виступала останньою в естафетній гонці. І саме завдяки в тому числі її чудовому результату вона разом із колегами по збірній Іриною Варвинець, Юлією Джимою та Оленою Підгрушною посіла високе третє місце п’єдесталу по­шани.

Разом з тим, лауреатка грудня і до «бронзового» ви­ступу у Словенії демонстру­вала високі результати – так, на етапі Кубка IBU в іта­лійському Ріднау наша та­лановита біатлоністка здо­була впевнені перемоги в спринті та в одиночній змі­шаній естафеті з Артемом Тищенком.

 

УКРАЇНЦІ ПІДКОРИЛИ ШАХОВИЙ ОЛІМП

26–28 грудня у м. Доха, столиці Катару, про­ходив чемпіонат світу з швидких шахів і бліцу. Перемога в особистому заліку у змаганнях «рапіду», як серед чоловіків, так і серед жінок, дісталася нашим співвітчизникам – львів’янам Василю Іванчуку та Анні Музичук. А згодом Анна тріумфувала ще й у турнірі з бліцу!

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У жіночому турнірі з швидких шахів Анна Музи­чук не мала проблем з конкурентками. Львів’янка захопила лідерство з перших турів і здобула дострокову перемогу, не програвши жодної партії і набравши в підсумку 9,5 очка з 12 мож­ливих. Наша співвітчизниця на одне очко випередила другу призерку росіянку Олександру Костенюк, й на півтора – третю призерку Нану Дзагнідзе з Грузії.

У турнірі з бліцу чемпіонське звання дісталося нашій співвітчизниці вже значно важче – запекла і нервова бо­ротьба тривала до закінчення останньої партії чемпіона­ту. У стартових трьох турах Аня спромоглася добитися лише нічийних результатів, однак потім чотири перемо­ги поспіль забезпечили їй друге звання чемпіонки світу – 2016 серед жінок з бліцу! З відставанням у 0,5 очка та підсумковим доробком 12,5 бала друге та третє місця завоювали росіянки Валентина Гуніна та Катерина Лагно.

У чоловічій частині турніру тривала не менш драматич­на боротьба. У змаганнях з швидких шахів попервах вперед вирвався наш Антон Коробов, який у перших п’яти турах показав стовідсотковий результат! На жаль, у подальшому він притишив ходу. Тим часом Василь Іванчук у другій третині турніру, навпаки, лише набрав обертів, і як наслідок, записав собі до активу 4,5 очка. При цьому він здобув перемогу над чемпіоном світу Магнусом Карлсеном з Норвегії, що дозволило йому за­хопити лідерство. Після 11 туру львів’янин втратив лі­дерство, програвши росіянину Яну Непомнящему. До заключного 15-го туру з 10 очками в активі лідерами пі­дійшли одразу п’ять шахістів, причому троє здобули в ньому перемогу! Відтак Василь Іванчук, росіянин Олек­сандр Грищук і Магнус Карлсен розташувалися на п’єдесталі пошани в згаданому порядку лише після об­рахунку додаткових показників, які виявилися на ко­ристь нашого уславленого шахіста!

У турнірі з бліцу Коробов та Іванчук з 13 очками потра­пили до чільної десятки, зайнявши, відповідно, восьме та дев’яте місця. А переможцем за рівної кількості очок з Карлсеном (по 16,5 у кожного) знову ж таки через до­даткові показники став екс-українець, а нині росіянин Сергій Карякін.

07.01.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання