« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

МАСОВІСТЬ І МАЙСТЕРНІСТЬ ДЕМОНСТРУЮТЬ ПОНАД ЧВЕРТЬ СТОЛІТТЯ

МАСОВІСТЬ І МАЙСТЕРНІСТЬ ДЕМОНСТРУЮТЬ ПОНАД ЧВЕРТЬ СТОЛІТТЯ

В ужгородському спортив­ному комплексі «Юність» відбулися фінальні змаган­ня XXVI обласної міжгалу­зевої спартакіади профспі­лок Закарпаття. У них взяли участь 12 збірних команд обласних організацій галу­зевих профспілок, у складі яких виступили загалом по­над 350 учасників.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Немає жодної області Украї­ни, крім Закарпаття, де б профспілкові спартакіади проводилися 26-й рік по­спіль. Церемонія відкриття черго­вої спартакіади була традиційно яскравою і видовищною. Команди- учасниці пройшли спортивною ко­лоною, на чолі якої прапороносці несли Державний прапор України, прапори Федерації профспілок України, фізкультурно-спортивних товариств «Спартак», «Україна», «Колос». Учасників і гостей приві­тали голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько, се­кретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко, головний суддя спартакіади, суддя Національної категорії Анатолій Плеханов.

У змаганнях з волейболу серед жінок перше місце посіла команда облорганізації профспілки праців­ників освіти і науки, серед чолові­ків – профспілки працівників охоро­ни здоров’я. У шахах переможцями стали Ольга Юшко та Володимир Рижонков (охорона здоров’я), у шашках не мали рівних Надія Крив­дик (охорона здоров’я) і Володимир Шопа (освіта). Кращими у настіль­ному тенісі виявилися Тетяна Бут­ко (охорона здоров’я) і Павло Беняк (автотранспорт), а найкращий результат у дартсі показав Володи­мир Шутко (охорона здоров’я).

У гирьовому спорті в категорії до 70 кг найсильнішим став Микола Прокоп (освіта), до 90 кг – Олек­сандр Марчук (АПК), понад 90 кг – Павло Росоха (освіта). Командну пе­ремогу в цьому виді святкували освітяни. В заключному матчі тур­ніру з міні-футболу команда тероб’єднання соціальної сфери пе­ремогла медиків. А в найбільш ви­довищному виді – перетягуванні ка­нату команда охорони здоров’я була сильнішою за спортсменів профспілки лісових галузей.

За підсумками спартакіади най­більшу кількість призових місць за­воювали спортсмени обласних орга­нізацій профспілок працівників охо­рони здоров’я (Володимир Турок) – 10, освіти і науки (Тетяна Повханич) – 9, житлово-комунального госпо­дарства, місцевої промисловості, по­бутового обслуговування населення (Іван Зелінський) – 5, автотранспор­ту та шляхового господарства (Олек­сандр Воронін) – 4. Загалом призера­ми спартакіади в окремих видах ста­ли представники 9 команд галузе­вих профспілок, які отримали від ор­ганізаторів змагань заслужені наго­роди – кубки, медалі, грамоти та дипломи від оргкомітету.

 

СПАРТАКІАДА СТАРТУВАЛА З ТЕНІСУ

Днями на спортивній базі Хмельницького професійного ліцею відбувся перший вид спартакіади серед учнів про­фесійно-технічних навчаль­них закладів обласного цен­тру – змагання з настільного тенісу.

Валерій МАРЦЕНЮК ,

спеціально для «ПВ»

На старт вийшли сім ко­манд юних майстрів малої ракетки. Серед юнаків пер­ше місце виборов колектив ВПУ № 25 м. Хмельницько­го, за ним фінішували пред­ставники ДНЗ ВПУ № 11, замкнули чільну трійку учні професійного ліцею елек­троніки.

Підтримали почин колег- юнаків і дівчата з команди ВПУ № 25, яким не було рівних у змаганнях пред­ставниць прекрасної статі. Почесні друге і третє місця на п’єдесталі пошани поді­лили спортсменки профе­сійного ліцею сфери послуг та професійного ліцею.

 

ЛОМАЧЕНКО КРОКУЄ ДО ВЕРШИНИ

Минулого вікенду у Лас-Вегасі відбувся вечір боксу, центральним поєдинком в якому став двобій між чемпіоном за версією WBO в пер­шій легкій вазі українцем Василем Ломачен­ком та екс-чемпіоном у напівлегкій вазі ямай­цем Ніколасом Уолтерсом. Після затяжної та потужної атаки уродженця Білгород-Дні­стровського у сьомому раунді вийти в ринг у восьмому «Дроворуб» з Ямайки відмовився.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Після розвідки в стартових раундах українець поміт­но пришвидшився і цілковито володів ініціативою. Атаки Василя були точнішими, потужнішими, пере­міщення в ринзі – швидшими. Тож Уолтерс, в активі якого 26 перемог (з них 21 – нокаутом) при одній нічиїй у про­фесійному ринзі, нічого не міг протиставити натиску нашого співвітчизника. А після справжнього побоїща, яке Ломаченко організував для свого суперника у сьомому раунді, на наступ­ний ямайця просто не випустили.

Після завершення бою Уолтерс відверто зізнався, що ледь ви­жив у м’ясорубці, влаштованій йому Ломаченком (7-0-1): «На­прикінці сьомого раунду він поцілив надто потужними удара­ми, я ледве вижив у цьому раунді. Команда вирішила зупини­ти бій, адже їм з боку видніше краще».

Тим часом наш дворазовий олімпійський чемпіон, якому випа­ло зустрітися чи не з найнезручнішим суперником у поки не­довгій профікар’єрі (окрім іншого, розмах рук Ніколаса поміт­но більший, ніж у Василя – 185 проти 166 см), не лише зни­щив суперника у ринзі, а й зрівняв його з плінтусом у після­матчевому інтерв’ю. «Раніше Уолтерс заявляв, що він воїн, гла­діатор. Що приїхав на бій за перемогою. Але після того, як він відмовився продовжити бій, я так не вважаю», – заявив Ломаченко.

Щодо своїх планів на майбутнє українець не приховує амбітну мету – стати кращим боксером світу незалежно від вагової категорії.

«Хочу стати першим номером рейтингу P4P», – зізнався Василь.

Наразі уродженець Одещини у рейтинзі кращих pound-for-pound боксерів (незалежно від вагової категорії) упевнено вхо­дить до чільної трійки – після казахського боксера Геннадія Го­ловкіна (36-0) та нікарагуанця Романа Гонсалеса (46-0).

Найближчі ймовірні суперники нашого атлета – Франсіско Варгас (чемпіон світу в другій напівлегкій вазі за версією WBС), Орландо Салідо (від якого Ломаченко зазнав єдиної по­разки у профі) та Террі Фленеган (чемпіон світу у легкій вазі за версією WBO). Не виключено, що продюсер Ломаченка Боб Арум спробує організувати і бій свого підопічного з легендар­ним філіппінцем Менні Пакьяо – першим і на сьогодні єдиним боксером, якому вдавалося стати чемпіоном світу у восьми вагових категоріях.

03.12.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання