« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

СВЯТО СПОРТУ І ЗДОРОВ’Я ОСВІТЯН ЗАКАРПАТТЯ

СВЯТО СПОРТУ І ЗДОРОВ’Я ОСВІТЯН ЗАКАРПАТТЯ

XIV обласна спартакіада праців­ників закладів та установ освіти Закарпаття відзначалася високою масовістю – на різних етапах зма­гань виступили близько 10 тисяч освітян. А на фінальні старти ви­йшли близько 900 учасників з 17 команд районів і міст області.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

До традиційних видів спар­такіади цьогоріч додалися декілька нових – кульова стрільба, плавання та пере­тягування канату. На бігових до­ріжках, ігрових майданчиках, у плавальному басейні тривала запе­кла боротьба, а тепла погода сприя­ла спортивному освітянському за­взяттю.

Переможцями в окремих видах стали: у настільному тенісі, шахах, легкій атлетиці та сімейних стар­тах – освітяни Мукачева, у волейбо­лі серед жінок та чоловіків, плаван­ні та перетягуванні канату – праців­ники галузі освіти Ужгорода, у мі­ні-футболі та кульовій стрільбі – спортсмени Тячівського району, шашках – Виноградівського, гирьо­вому спорті – Міжгірського, дартсі – Ужгородського районів.

Високих результатів досягли і в індивідуальній першості. У легкій атлетиці перемогу здобули: у бігу на 60 метрів серед жінок віком до 35 років – Ірина Мокан (Тячівський ра­йон), понад 35 років – Ольга Ловза (Хустський район), на 100-метрівці у чоловіків віком до 40 років – Святослав Апшай (Вино­градівський район), понад 40 років – Василь Папіш (м. Мукачево).

У шашках кращими вияви­лися Галина Ві­хніна (м. Ужго­род) та Володимир Шопа (Мукачівський район), у шахах – Ганна Шімон (м. Мукачево) і Василь Дана­шевський (Мукачівський район). У гирьовому спорті у ваговій кате­горії до 70 кг кращий результат по­казав Олександр Коложварі (Вино­градівський район), до 90 кг – пред­ставник Міжгірщини Анатолій Іль­ницький, понад 90 кг – Василь Діус (Мукачівський район). У настільно­му тенісі традиційно найсильніши­ми стали Інга Єрхова (Перечин­ський район) та Золтан Сіладі (Ви­ноградівський район). В дартсі най­влучнішим був Сергій Баркасій (Ужгородський район), а в кульовій стрільбі – Ростислав Станко (Тячів­ський район). Кращі результати з плавання показали Любов Капчук (Рахівський район) та Олег Ковган (м. Ужгород).

Призерів в індивідуальному залі­ку було нагороджено медалями та дипломами, а команди в окремих видах – відзначено дипломами орга­нізаторів. Крім того, усі діти-учас­ники змагань із сімейних стартів отримали подарунки від обласної організації профспілки працівників освіти і науки. Їх вручили голова облпрофспілки Тетяна Повханич, головний суддя спартакіади Анато­лій Плеханов, голова облорганізації ФСТ «Україна» Василь Марків.

За підсумками усіх 12 видів спорту перше місце в за­гальнокомандному за­ліку спартакіади по­сіла збірна коман­да Мукачева, дру­гим призером ста­ла збірна команда Ужгорода, бронзу вибороли минуло­річні переможці зма­гань – освітяни Сваляв­ського району.

 

ПІВСОТНІ ОЛІМПІЙЦІВ МОЖУТЬ ЗАОХОТИТИ

Вітчизняним атлетам, які на Олімпійських іграх у Ріо-де- Жанейро зупинилися на під­ході до п’єдесталу пошани, можуть виплатити заохочу­вальні призові. Відповідний проект постанови Кабміну підготувало Міністерство мо­лоді та спорту України.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

За світовою практикою, успіш­ним вважається виступ не тіль­ки призерів змагань, а й тих спортсменів, хто посів 4–6-те місця. Зокрема, статистику ви­ступів за цими показниками веде й Міжнародний олімпій­ський комітет, який заохочує спортсменів з такими здобути­ми результатами спеціальними дипломами МОК.

На літній Олімпіаді у Ріо 55 українських спортсменів зайня­ли 4–6-те місця в індивідуаль­них і командних видах програ­ми, і з цими результатами Укра­їна посіла 14-те місце у світі.

«Багато хто з українських спортсменів зупинилися бук­вально за крок до олімпійських нагород, у тому числі через не­справедливе суддівство. Ми вдячні їм за виступи. Я думаю, що ми відзначимо олімпійців, які посіли 4-6-те місця», – наго­лосив під час години запитань до Уряду у Верховній Раді очільник Мінмолодьспорту Ігор Жданов.

Як зазначається у повідомленні на сайті міністерства, пропону­ється здійснити такі виплати:

за 4-те місце – 50 тисяч гри­вень;

за 5-те місце – 35 тисяч гри­вень;

за 6-те місце – 25 тисяч гри­вень.

Призові мають отримати також і тренери спортсменів.

 

ПРОСКОЧИЛИ У ШПАРИНКУ

Збірна України з баскетболу подолала етап кваліфікаційного етапу Євробаскету–2017. Попри поразку в останньому матчі відбору на паркеті столичного Палацу спорту від коман­ди Словенії, завдяки кращим додатковим по­казникам «синьо-жовта» дружина потрапила до числа чотирьох кращих збірних відбору, які посіли у своїх групах другі місця, а відтак ви­ступатимуть у фінальній частині континен­тальної першості.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Результати матчів групи «Е»:

Україна – Болгарія – 79:67

Косово – Україна – 63:70

Словенія – Україна – 84:77

Болгарія – Україна – 67:72

Україна – Косово – 100:61

Україна – Словенія – 69:80

Напередодні заключно­го двобою із словенця­ми нашим співвітчиз­никам, аби гарантова­но кваліфікуватися на Євробас­кет–2017, необхідно було бодай з мінімальним рахунком пере­грати словенців, причому пере­мога з різницею +8 виводила українців на чисте перше місце у групі. Поразка залишала шанси, однак тоді подальша доля висту­пів вітчизняних майстрів пома­ранчевого м’яча уже залежала від сторонніх факторів.

На жаль, підсумковий результат гри з балканцями таки поставив нас у залежність від результатів матчів в інших групах. Упродовж трьох чвертей матчу боротьба на паркеті тривала з перемін­ним успіхом, на останню перерву навіть наші пішли лідерами, однак провал в останньому ігровому відрізку дозволив гостям святкувати впевнену перемогу – 80:69. Таким чином, Україна фінішувала другою у нашому квартеті з двома поразками і різ­ницею м’ячів – 3. На щастя, ми все ж опинилися серед чоти­рьох кращих збірних з-поміж шести, які мали найкращі показники. А від­так українська чоловіча на­ціональна команда вчет­верте поспіль виступатиме на форумі найкращих збір­них Старого світу.

01.10.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання