« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

РІВНЯННЯ НА КРАЩИХ

РІВНЯННЯ НА КРАЩИХ

10 вересня в Україні відзначили День фізичної культури і спорту. У столиці до свята активного спо­собу життя приурочили ще й Все­український Олімпійський урок, який відбувся на головній спор­тивній арені країни за участі трі­умфаторів останніх Ігор у Ріо, ін­ших знаних атлетів, тренерів та спортивних високопосадовців.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Спортивне свято, яке прово­диться уже дванадцятий рік поспіль, зібрало на пло­щі перед НСК «Олімпій­ський» величезну кількість шану­вальників спорту. В урочистому відкритті взяли участь президент НОК України Сергій Бубка, віце- прем’єр міністр В’ячеслав Кирилен­ко, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович.

«Всеукраїнський Олімпійський урок традиційно відкриє для кож­ного унікальний світ спорту, озна­йомивши з історією олімпійського руху і даючи можливість ближче познайомитися з нашими видатни­ми олімпійцями», – цитує слова Сергія Бубки під час урочистої це­ремонії відкриття заходу сайт НОК.

Спортивні функціонери привіта­ли учасників Ігор у Бразилії, які за­вітали на Олімпійський урок, зо­крема, тріумфаторів змагань у Ріо Олега Верняєва та Юрія Чебана, інших ме­далістів Олімпіади. Зазначили, що саме вони є взірцем для молодого поколін­ня, прикладом для виховання сильної та здорової нації.

Ігор Жданов у своєму вітальному слові наголо­сив на спортивних досягненнях олімпійців та паралімпійців у Ріо та розповів про майбутнє україн­ського спорту.

«Я впевнений, що в усіх наших спортсменів велике майбутнє. Бо в них є талант, і є воля... Серед при­сутніх тут дітей є майбутні олім­пійські чемпіони. Вони прийдуть у дитячі спортивні школи, клуби, бу­дуть наполегливо працювати та тренуватися», – зазначив Ігор Жда­нов, інформує офіційний сайт Мін­молодьспорту.

Учасники та гості свята долучи­лися до олімпійської розминки – за­рядку для всіх прибічників здоро­вого способу життя провела учас­ниця ХХХІ Олімпіади Анастасія Возняк. Згодом усі охочі змогли спробувати свої сили у різних ви­дах спорту: кияни та гості столиці спробували себе у піднятті штанги та гирі, на кили­мах самбістів та бо­ротьби вільної й гре­ко-римської, переві­ряли координацію у стрибках на батуті, фехтували… Крім того, кожен міг по­спілкуватися і зроби­ти фото на пам’ять із спортивними кумирами.

 

ПЕРЕМОЖЦІВ ВІТАЛИ НА ПЛОЩІ

Під час святкування Дня фізич­ної культури і спорту на площі перед головною спортивною ареною країни НСК «Олімпій­ський» вшанували найкращих спортсменів України двох останніх літніх місяців. Заслу­жені дипломи, статуетки та грошові винагороди від НОКу отримали легкоатлетка Наталія Прищепа та гімнаст Олег Верняєв.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Звання найкращої спортсменки липня Наталія Прищепа виборо­ла після перемоги на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, де вона не мала рівних на дистанції 800 метрів. Олега Верняєва ого­лосили найкращим спортсменом країни останнього літнього міся­ця після блискучого виступу на Олімпіаді, де в його активі дві здобуті нагороди ‒ «золото» у вправах на брусах та «срібло» у багатоборстві.

Відповідно було відзначено й на­ставників тріумфаторів національ­ного конкурсу ‒ Андрія Попеляєва та Геннадія Сартинського. За сприяння у підготовці спортсменів свої нагороди також отримали перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Євген Ба­женков та віце-президент Україн­ської федерації гімнастики Оксана Омелянчик, а також керівники ФСТ «Динамо», «Колос» та Зброй­них Сил України.

У Наталії Прищепи це перше ви­соке визнання. А от для Олега, нагадує сайт НОК, це вже вось­мий титул найкращого спортсме­на місяця в Україні, і він впритул наблизився до рекордсменки ‒ Олімпійської чемпіонки, призер­ки трьох Олімпіад фехтувальниці Ольги Харлан, в активі якої дев’ять таких нагород.

 

НА ЧЕРКАЩИНІ ВИЗНАЧИЛИ НАЙСПОРТИВНІШЕ СЕЛО

На початку вересні у селі Городоцьке, що на Уманщині, відбулися фінальні змагання серед сільських спортивних команд «Найспортивні­ше село Черкащини 2016 року». Переможцями конкурсу стали спортсмени села Кочубіївка, які виявилися найвправнішими у змаганні представників майже 20 районів області.

За інформацією Федерації профспілок Черкаської області

Привітні господарі зустріли гостей 19 районів краю не тільки хлібом-сіллю і високим рівнем організації зма­гань, а й показали, що селяни можуть забезпечити повноцінне життя громад, у тому числі спортивне.

Фінал приймало село Городецьке, життям якого опікується фермерське господарство «Базис» (керівник Володимир Осад­чий). Землі господарства розташовані також у сусідніх селах Кочубіївка та Вербувата. За підтримки господарства в Горо­децькому зведені сучасний стадіон, поле для міні-футболу із штучним покриттям, готель із боулінгом, ресторан; підтриму­ється соціальна сфера, виділяються кошти на три футбольних команди різного віку, розвиваються різні види масового спор­ту. Така ж політика господарства в сусідніх селах. У Кочубіївці, приміром, побудовано спортивний зал, шкільну котельню, зроблено ремонт школи.

Не дивно, що змагання завершилися перемогою дружньої ко­манди Кочубіївки Уманського району. Другими фінішували представники села Степанівка Драбівського району, третіми спортсмени з Новодмитрівки Золотоніського району.

Багато хто з присутніх вдавалися в питання: якби люди чекали допомоги та вказівок від держави, коштів міжнародних фінан­сових установ й чекали ефективного інвестора, чи таке ми по­бачили б? Наразі гарний приклад співпраці професійної ко­манди аграріїв та органів місцевого самоврядування показує, що Україна має майбутнє. Дайте людям можливість чесно працювати – буде хліб, буде пісня, буде і спорт.

17.09.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання