« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ВЛІТКУ НАШІ ФУТБОЛ СТРІЛЯЮЧІ ЛИЖНИКИ – ПОЗА КОНКУРЕНЦІЄЮ

ВЛІТКУ НАШІ ФУТБОЛ СТРІЛЯЮЧІ ЛИЖНИКИ – ПОЗА КОНКУРЕНЦІЄЮ

З 26 по 28 серпня в місті Отепяя (Естонія) три­вав літній чемпіонат світу з біатлону. За резуль­татами світової першості серед 20 країн-учас­ниць Україна виборола першу сходинку в ко­мандному заліку – в активі вітчизняної збірної 11 нагород, чотири з яких найвищого ґатунку.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Збірна України на літніх світових першостях традицій­но виступає найсильнішим складом, включаючи ці змагання у графік підготовки до зимового сезону.

Перші нагороди до медальної скарбнички української збірної – два срібла здобули у змішаній естафеті юніори та ко­манда дорослих у міксі. Далі у жіночій спринтерській гонці лі­дер збірної Олена Підгрушна виборола чемпіонський титул. Її колега по команді Ірина Варвинець фінішувала третьою. У гонці переслідування українці здобули ще дві нагороди: Оле­на Підгрушна фінішувала зі «срібним» результатом, з «бронзо­вим» – Олександр Жирний.

Юніорська команда продемонструвала також гідні результа­ти, повідомляє офіційний сайт Мінмолодьспорту України. Ан­тон Мигда двічі піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу світової першості – до перемоги у спринті юний спортсмен додав і тріумф у гонці переслідування. Разом з Антоном на п’єдестал зійшов іще один наш співвітчизник – Максим Івко замкнув трійку лідерів у гонці переслідування. До того ж дві нагороди принесла команді юніорка Анастасія Меркуша – «зо­лото» у спринті та «бронзу» у персьюті.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак зазначив, що здобутим результатом задоволений, проте під­став впадати в ейфорію також немає.

«Взяти участь у цих змаганнях було важливо насамперед для самих спортсменів, тому що провести півроку без стартів дуже важко. А тут вони отримали порцію адреналіну, спор­тивного азарту і можливість через успішні старти із здобуттям медалей відчути впевненість у собі, знайти психологічну стій­кість до зимових стартів. Для Жирного та Мігди, я гадаю, це може бути дуже хороший поштовх для поліпшення результа­тів», – сказав в інтерв’ю сайту biathlon.com.ua Володимир Бринзак.

При цьому він наголосив, що Федерація свідомо пішла на на­ступний крок – відтепер найбільш перспективні молоді стрі­ляючі лижники тренуватимуться разом з основою збірної, оскільки рано чи пізно необхідно буде думати про якісну змі­ну для досвідчених спортсменів.

 

І СПОРТОМ ЗАЙМАЛИСЯ, І ГАРНО ВІДПОЧИЛИ

На базі Хмельницької дитя­чо-юнацької спортивної школи № 2 діяв спортивний табір з денним перебуван­ням для кращих вихованців відділення шахів та худож­ньої гімнастики, які цьогоріч ставали переможцями та призерами міських, облас­них і всеукраїнських змагань. Для дітей було організоване дворазове харчування, якіс­не дозвілля та відпочинок.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

 Учасники табору відвідали кіно­театри, музеї, грали у спортивні ігри, для них проводилися піз­навальні бесіди. З дітьми пра­цювали досвідчені тренери-ви­кладачі Марина Зінгайло, Ната­лія Мусієнко та Олена Репйова.

За рахунок коштів міського бю­джету Хмельницька дитячо- юнацька спортивна школа № 2 витратила на відпочинок дітей майже 12 тис. гривень, більша частина яких пішла на оплату їхнього харчування. Крім того, для дітей було придбано спор­тивний інвентар та засоби гігіє­ни, дітей було застраховано.

«Приємно, що наші юні вихо­ванці залишилися задоволені заходом», ‒ підсумували дирек­тор Хмельницької ДЮСШ № 2 Сергій Солтик та голова профкому Федір Мельник.

 

ШЕВЧЕНКО ГОТОВИЙ ДО ДЕБЮТУ

Національна збірна України 5 ве­ресня матчем зі збірною Ісландії стартує у кваліфікації чемпіонату світу 2018 року. На битву з на­щадками вікінгів «синьо-жовту» дружину виведе новий тренер го­ловної команди країни – уславле­ний в минулому форвард, а нині наставник-початківець Андрій Шевченко.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Після провального виступу на Євро–2016 головній команді країни ФФУ обрала нового керманича – виконком Феде­рації одностайно підтримав канди­датуру Андрія Шевченка на посаді головного тренера національної збірної. Контракт із 39-річним спеці­алістом підписано за схемою «2+2» (на два роки із можливістю пролон­гації на такий самий термін). До тре­нерського штабу «синьо-жовтих» увійшли італійці Мауро Тассотті та Андреа Малдера, відомі своєю робо­тою у структурі італійського «Міла­ну», а також іспанець Рауль Ріанчо, який з 2014 по 2016 рік працював по­мічником головного тренера київ­ського «Динамо».

29 серпня близько чотирьох ти­сяч уболівальників прийшли поба­чити на НСК «Олімпійський» тре­нування нової збірної, а також ви­словити футболістам слова під­тримки, оскільки, як відомо, згідно з рішенням дисциплінарного комі­тету ФІФА матч Україна – Ісландія відбудеться за порожніх трибун.

Андрій Шевчен­ко попередньо для підготовки та участі у матчі відбіркового ра­унду чемпіонату світу 2018 року проти команди Іс­ландії запросив та­ких виконавців:

воротарі: Андрій Пятов, Микита Шевченко (обидва – «Шахтар»), Денис Бойко («Бешикташ», Стамбул, Туреччина);

захисники: Артем Федецький («Дармштадт», Німеччина), Олек­сандр Кучер, Ярослав Ракицький, Богдан Бутко, Іван Ордець, Сергій Кривцов (усі − «Шахтар»), Євген Ха­черіді («Динамо»), Павло Ксьонз («Карпати»), Едуард Соболь («Зоря»);

півзахисники: Андрій Ярмолен­ко, Сергій Сидорчук, Сергій Рибал­ка, Віталій Буяльський, Денис Гар­маш (усі − «Динамо»), Тарас Степа­ненко, Максим Малишев, Віктор Коваленко (усі – «Шахтар»), Олек­сандр Караваєв, Іван Петряк (оби­два – «Зоря»), Євген Коноплянка («Севілья», Іспанія), Роман Безус («Сент-Трюйден», Бельгія), Владлен Юрченко («Байєр», Леверкузен, Ні­меччина), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Євген Шахов (ПАОК, Салонікі, Греція);

нападники: Роман Зозуля («Бе­тіс», Севілья, Іспанія), Євген Селез­ньов («Шахтар»), Артем Довбик, Де­нис Баланюк (обидва – «Дніпро»).

Згодом виклик до розташування головної команди країни отримали півзахисник столичного «Динамо» Микола Морозюк та ще один пред­ставник Дніпра – півзахисник Рус­лан Ротань.

Відкритому трену­ванню збірної пере­дувала прес-конференція Ан­дрія Шевчен­ка, під час якої він пояс­нив велику кількість ви­кликаних на збір гравців тим, що планує створити конку­ренцію у національ­ній команді.

03.09.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання