« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

ПОНАД 5 ТИС. ВПО ЗНАЙШЛИ ПРИХИСТОК НА ПРОФСПІЛКОВИХ ОБ’ЄКТАХ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОНАД 5 ТИС. ВПО ЗНАЙШЛИ ПРИХИСТОК НА ПРОФСПІЛКОВИХ ОБ’ЄКТАХ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

15 вересня керівники обласних профспілкових організацій Хмельницької області зібрались на нараду із заступником Голови Федерації профспілок України Василем Андреєвим.

Голова Федерації профспілок Хмельницької об­ласті Олег Сковородніков запросив до участі в на­раді також керівника Управління Держпраці в Хмельницькій області Олександра Малюзіна та директора обласного центру зайнятості Сергія Че­решню.

Василь Андреєв передав вітання від Голови Фе­дерації профспілок України Григорія Осового із словами подяки за ті зусилля, які з перших днів ві­йни вони доклали для допомоги переселенцям, се­ред яких було багато обраних профспілкових ліде­рів та членів профспілок, що виїхали з територій інтенсивних бойових дій та тимчасово знайшли прихисток у профспілковому центрі «Побужжя». Василь Андреєв розповів про реалізацію Федера­цією профспілок України гуманітарних програм та програм прихистку переміщених осіб на проф­спілкових об’єктах по всій території України від Харківської до Закарпатської областей. Федерація профспілок України докладає значних зусиль у підтриманні дієвих зв’язків з профспілковими ор­ганізаціями країни, особливо в умовах радикаль­ного погіршення трудового законодавства, хаотич­них реформ соціального страхування, профспілко­вого законодавства. Окрему дискусію між учасни­ками наради викликали питання мотивації проф­спілкового членства та колективно-договірного регулювання, а також зміни законодавства про працю та безпеку праці в фокусі підвищеної уваги спеціалістів апарату ФПУ в рамках соціального діалогу з урядом та об’єднаннями роботодавців.

Як зазначив у своєму виступі голова Федерації профспілок Хмельницької області Олег Сковород­ніков, з перших днів повномасштабного вторгнен­ня членські організації ФПО активно долучились до роботи з підвищення обороноздатності країни, підтримки гуманітарного фронту, допомоги кож­ному вимушеному переселенцю, що перебував транзитом або тривалий період у гуртожитку «По­бужжя». Він висловив величезну подяку за це кож­ному члену профспілки, організації, що зробили свій внесок у майбутню Перемогу: «Звісно, немож­ливо оцінити внесок кожного, але ось декілька цифр: профспілковими організаціями області пе­реказано на потреби ЗСУ та територіальної оборо­ни понад 5 млн грн профспілкових коштів. Тільки з бюджету обласних організацій профспілок пере­раховано понад 500 тис. грн, у тому числі 210 тис. грн на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ, благодійній організації «Захисти Хмельниччину» надано фінансову допомогу в роз­мірі 35 тис. грн, Хмельницькій Національній ака­демії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького – 38 тис. грн тощо. Надавались і надаються профспілкові виплати, цільова благо­дійна допомога постраждалим від збройної агресії росії, призваним на військову службу, учасникам територіальної оборони, пораненим бійцям, виму­шеним переселенцям, які втратили житло, майно та роботу, з населених пунктів, де ведуться актив­ні бойові дії. Надається матеріальна допомога на поховання сім’ям загиблих у війні. Прийнято рі­шення апарату ФПО перерахувати одноденний за­робіток для ЗСУ. Членські організації долучились до виготовлення продуктів харчування, консерва­ції, засобів захисту для бійців ЗСУ, територіальної оборони, прийому внутрішньо переміщених осіб. Заклади освіти, культури, територіальні центри, центри реабілітації дітей, інтернати стали центра­ми для прийому вимушених переселенців з облас­тей, де тривають активні воєнні дії, працюють ці­лодобово, організовано чергування соціальних працівників та волонтерів».

Керівники органів Держпраці та Держслужби зайнятості доповіли про зміни характеристик рин­ку праці в області з початку дії воєнного стану та виклики органів державного управління й місце­вого самоврядування з урахуванням тенденцій внутрішньо переміщених осіб та міграції.

Наприкінці наради ФПО та Управління Держпраці області підписали Меморандум про співпрацю з метою підвищення безпеки праці та формалізації трудових відносин.

 

ПРЯМА МОВА

Олег Сковородніков

голова Федерації профспілок Хмельницької області

«У гуртожитку Навчально- культурного центру «По­бужжя» ФПО розміщуються внутрішньо переміщені осо­би з різних куточків України, де ведуться бойові дії, або їх місця проживання розташовані на окупованих територіях. За весь період з початку широкомасштабного вторгнення й до сьогодні в гуртожитку для переселенців виділено понад 6 тис. ліжко- місць, третина з них проживали тут безкош­товно за рахунок допомоги Гуманітарного штабу ФПУ, ФПО, обласних членських організацій. Для всіх мешканців гуртожит­ку до серпня силами профспілок за підтримки волонтерських організацій було організовано безкоштовне триразове хар­чування. Облаштовано укриття та розгор­нуто ще додатково 60 ліжко-місць для тим­часового розміщення переселенців щоден­но. Для розміщення Товариства Червоного Хреста ФПО надало приміщення гаражів площею 110 кв. м, куди доставляється гуманітарна допомога».

 

НОВИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС ПРО РОБОТУ ДЛЯ ВИМУШЕНИХ МІГРАНТІВ

Міжнародна організація праці та Проф­спілка будівельників України об’єднали зусилля та підготували свіжу й акту­альну інформацію для всіх тих, хто був вимушений покинути свої домівки та робочі місця й виїхати до іншої країни в пошуках прихистку.

Мета створеного веб-ресурсу migration . profbud . org . ua – превенція злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, експлуатацією та зловживаннями з боку роботодавців, за допомогою інформування якомо­га ширшого кола осіб.

Якщо ви, ваші родичі, друзі, члени вашої профспіл­ки наразі шукають роботу в країні Європи, хочуть бути впевнені у надійності робочого місця та мати гарантії порядності роботодавця, надішліть їм по­силання на цей профспілковий ресурс, де міститься детальна інформація про умови праці у кожній з країн Європи. Крім того, сайт містить контактні дані державних органів та профспілкових організацій країн Європи, до яких можна звернутися за кон­сультацією або захистом своїх прав.

ПРОФБУД

 

СПІЛЧАНИ МИКОЛАЇВЩИНИ – ФПУ: ДОПОМОГА ПІДТРИМУЄ ЛЮДЕЙ, ЗМІЦНЮЄ ВІРУ В ПРОФСПІЛКИ ТА ПЕРЕМОГУ НАД ВОРОГОМ

6 вересня делегація ФПУ на чолі із заступником Голови ФПУ Євгеном Драп’ятим зустрілася з профспілковим активом Миколаївської області.

У зустрічі взяв участь керівник Департа­менту корпоративних прав та майна ФПУ Дмитро Довганенко. Зустріч відкрив голо­ва обласної ради профспілок Юрій Толма­чов.

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий поінформував присутніх про роботу, яку проводять профспілки в умовах війни, міжнародну підтримку українських профспілок, гуманітарну допомогу міжнародних профспілкових організацій та профцентрів, громадських організацій та фондів.

Наприкінці зустрічі голови та представни­ки членських профспілкових організацій області отримали гуманітарну допомогу для членів профспілок – 700 продовольчих наборів та побутові товари першої необхідності. Допомогу було надано спілчанам Миколаївської області згідно з рішенням Гуманітарного штабу ФПУ.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

Днями до ФПУ надійшов лист від Миколаївської обласної ради проф­спілок із словами подяки Гумані­тарному штабу ФПУ за допомогу, надану спілчанам Миколаївського профоб’єднання:

«Спілчани області висловлюють слова щирої вдячності Гумштабу ФПУ й особисто Голові ФПУ Григо­рію Осовому за надання гуманітар­ної допомоги, підтримку, турботу та небайдужість. Окремо слова вдяч­ності адресуються заступнику Го­лови ФПУ Євгену Драп’ятому, керів­нику Департаменту корпоративних прав та майна ФПУ Дмитру Довга­ненку за суттєву роботу щодо практичної реалізації даної гумані­тарної акції. Добрі справи не зали­шаються непоміченими, адже допо­мога в цей непростий час – це не просто матеріальні цінності, а впевненість у тому, що разом ми зможемо подолати будь-які нега­разди. Сподіваємось на подальшу співпрацю із соціального захисту і підтримки наших спілчан!». Лист підписав голова Миколаївської облпрофради Юрій Толмачов.

02.10.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання