« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

УКЛАДЕНО УГОДУ МІЖ ОБЛПРОФРАДОЮ ТА ОБЛАСНИМ ЦЕНТРОМ ЗАЙНЯТОСТІ

УКЛАДЕНО УГОДУ МІЖ ОБЛПРОФРАДОЮ ТА ОБЛАСНИМ ЦЕНТРОМ ЗАЙНЯТОСТІ

 
Нещодавно було вперше укладено Угоду про спів ­робітництво між Закар­патським обласним цен­тром зайнятості та Закар­патською обласною радою профспілок у сфері зайня­тості.

Угода передбачає поступове збільшення рівня зайнятості у різних видах діяльності, зокрема й у виробничій сфері, для недопу­щення зростання соціальної на­пруги через безробіття, підви­щення правової обізнаності пра­цівників та профспілок з метою додержання основних прав і га­рантій у сфері зайнятості в разі настання безробіття, працевла­штування мешканців області та внутрішньо переміщених осіб, їх соціальний захист. Спільними заходами сторін передбачено проведення інформаційно- роз’яснювальної роботи щодо основних положень законодав­ства про зайнятість населення та механізмів її реалізації, надання консультацій з питань зайнятос­ті, участь у вивченні поточних та перспективних потреб ринку праці тощо.

Угоду підписали директор За­карпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич та голо­ва Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, що є подаль­шим кроком у співпраці профспі­лок та служби зайнятості щодо вирішення соціально-економіч­них питань.

 

ПРОФСПІЛКИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВІДЗНАЧЕННІ 75-РІЧЧЯ ЛІСОТЕХНІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ

Цього року виповнилося 75 років з часу заснування Закарпатського лісотехнічного фахового коледжу ДВНЗ «Національний лісотехнічний університет України».

З нагоди цієї події в м. Хуст відбулися урочисті збори, в яких взяли участь колишні випускники, викладачі та ветерани колед­жу, кращі студенти, представники органів влади і профспілок, інші запрошені.

На зібранні було вручено чимало нагород. Заступник голови Закарпатської облпрофра­ди на громадських засадах, голова обласної організації профспілки працівників лісових галузей Михайло Черепаня передав вітання від голови облпрофради Івана Зелінського і вручив колективу коледжу Почесну грамо­ту президії Закарпатської облпрофради за сумлінну роботу з підготовки фахівців лісового господарства та з нагоди 75-річчя створення коледжу. Також було вручено Подяку ЦК Профспілки працівників лісових галузей України. Нагороди отримав дирек­тор коледжу Михайло Липчей. Крім того, Михайло Черепаня нагородив Почесною грамотою обласної галузевої профспілки групу працівників закладу. За багаторічну сумлінну роботу з підготовки фахівців Ми­хайла Черепаню, який викладає у коледжі, нагороджено Почесною грамотою Закарпатської обласної ради.

 

ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ КОМУНАЛЬНИКІВ

ЗОКРЕМА, НА ТЕРИТОРІЯХ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЛИ ПІД ОКУПАЦІЄЮ

У Київській обласній організації профспілки працівників житлово-ко­мунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення особлива увага приділяється навчанню профактиву. Згідно з пла­ном роботи на 2022 рік у профспілковому санаторії «Сонячне Закарпаття» про­ведено семінар-тренінг для голів первинних профспілкових організацій галузевої профспілки.

Для участі в семінарі були запрошені голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський та голова Київської обласної ради профспілок Василь Хвостіков.

Відкриваючи семінар, голова Київської обласної організації профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН Світлана Лєбєдєва поінформувала учасників захо­ду про проведену профспілкою роботу в умовах російської воєнної агресії. Адже комуналь­ники навіть під час війни піклуються про благоустрій на­селених пунктів, їх чистоту, на­водять лад на прибудинкових територіях, центральних вули­цях, готують Київщину до опа­лювального сезону. Весь цей час у містах і селах області були вода, світло, вивозилося сміття, щоб люди відчували, що їх не покинули.

На семінарі йшлося про особливості роботи комунальників, зокрема на територіях, які перебували під окупацією. Важливо було почу­ти думку первинок щодо пер­спектив розвитку профспілкового руху після пере­моги України у війні, обговори­ти виклики, які постають перед профспілками, психологічно підтримати спілчан, які весь цей час перебували в стані стре­су, а також визначити шляхи, як зберегти власний ресурс у воєнний час. Учасники семінару ознайомились з діяльністю Закарпатської та Київської об­ласних рад профспілок у період воєнного стану, зокрема робо­тою гуманітарних штабів, допо­могою Збройним Силам України, вимушеним пересе­ленцям та членам профспілок.

Захід був цікавим і корисним. Висловлюємо вдячність провідному інспектору департа­менту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Катерині Волошко за допомогу у проведенні навчання для профспілкового активу.

СВІТЛАНА ЛЄБЄДЄВА, ГОЛОВА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ЖКГ, МП, ПОН

 

ВЧИТЕЛЬ, ВИХОВАТЕЛЬ, ВОЛОНТЕР

Бердичівська міська освітянська спільнота провела свою традицій­ну педагогічну конфе­ренцію.

Цього разу в умовах повномасштабної російської агресії проти України освітяни міської територіальної громади до організації заходу підійшли не лише як вчителі та вихователі, а і як згуртована волонтерська команда, яка не тільки навчає та виховує учнів у дусі любові до рідної землі, а й конкретними спра­вами допомагає фронту.

Привітав присутніх і вручив їм відзнаки Бердичівський міський голова Сергій Ор­люк, який, зокрема, зазна­чив: «Україна має майбутнє, адже освітяни – це люди, які живуть своєю професією і самовіддано працюють на благо рідної країни». У своїх виступах заступник міського голови Олена Петрівська, секретар міської ради Богдан Коляда наголо­сили, що освітяни зробили все можливе, аби навчаль­ний рік пройшов безпечно, а діти змогли отримати якісні знання. Начальник управління освіти і науки Валентина Адаменко та го­лова міської профспілки освітян Анжела Цвєткова теж привітали колег і вручи­ли колективам навчальних закладів відзнаки за волон­терську діяльність, а також за дорученням керівника Благодійної організації «Відкрите серце», волонтера Петра Залізного, нагороди­ли педагогів медалями «Українська берегиня», «За сумлінну працю». Теплі сло­ва подяки за виховну й во­лонтерську роботу та пода­рунки отримали освітяни від депутата обласної ради Людмили Кицак, яка після конференції відвідала роди­ну інваліда I групи. Присутні також перегляну­ли відеопрезентації про ро­боту та досягнення своїх ко­лег, оплесками подякували за 44-річну роботу завідувачці ДНЗ № 27 Ользі Папиш.

ВОЛОДИМИР КРАВЧЕНКО

21.10.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання