« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

На «пенсійному фронті»

На «пенсійному фронті»

У рамках двосторон­нього договору про співпрацю з Головним управлінням Пенсій­ного фонду України в Дніпропетровській об­ласті у Будинку проф­спілок було проведено семінар для членських організацій з питань пенсійного забезпечен­ня трудящих.

П ро важливість взаємодії з профспілками, фіс­кальною службою і Держінспекцією праці говорили на семінарі заступники начальника Головного управління Пенсійного фонду Олена Щирба і Наталія Корнійчук. Насамперед, вона стосується бо­ротьби з тіньовими схемами опла­ти праці та оформлення працівни­ків, несвоєчасним перерахуван­ням ЄСВ деякими керівниками, що спричинює дефіцит коштів на виплату пенсій, зменшення стра­хового стажу людей.

Для стабілізації фінансового стану Пенсійного фонду та забез­печення підвищення рівня пенсій­ного забезпечення, як зазначалось на семінарі, Кабінет Міністрів України в листопаді 2018 року схвалив розроблений Міністер­ством соціальної політики законо­проект щодо вдосконалення цієї сфери. Було висловлено надію, що парламентарії відповідально, по- державницькому поставляться до його розгляду.

З усього сказаного на семінарі можна зробити висновок про те, що ситуація на «пенсійному фрон­ті» вельми непроста, тому проф­спілки не повинні залишатися осторонь проблем, які стосуються кожного працівника.

ПРЕС-ЦЕНТР ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО

ОБЛПРОФОБ’ЄДНАННЯ

Віталій Дубіль, голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання:

«Взаємодія із соціальними партнерами у відстоюванні ін­тересів трудящих є одним з найважливіших напрямів робо­ти президії профцентру. І пен­сійну тему було обрано для цієї зустрічі невипадково, оскільки саме з цих питань останнім ча­сом збільшилася кількість звернень у профоргани, зокре­ма в юридичну консультацію облпрофоб’єднання».

 

Чи порушують права профспілок у столиці?

22 січня відбулася нарада з керівниками членських організацій Київської міської ради профспілок, яку провів голова міськпрофради Валентин Мельник.

Н а порядку денному було розглянуто наступ­ні питання:

l Інформування щодо питань, розгля­нутих на засіданні СПО об’єднань проф­спілок, що відбулося 21 січня у Федерації профспілок України.

l Про участь у робочих поїздках з відвідуванням управлінь соціального захисту населення, організо­ваних Комітетом Верховної Ради України з питань со­ціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпе­чення.

l Про порядок та сприяння в отриманні нових електронних пенсійних посвідчень, картки киянина нового формату.

l Про стан аматорського мистецтва у трудових колективах.

l Про порядок проведення конкурсу рукоділля.

Голова міськпрофради Валентин Мельник нагадав, що у березні ц. р. відбудеться засідання Ради Федерації профспілок України, де буде розглянуто питання щодо викликів і загроз профспілковому руху та завдань ФПУ, її членських організацій в сучасних умовах. На виїзному засіданні ради Київської міськпрофради, що відбудеться 21 травня ц.р. у дитячому оздоровчому та­борі «Дніпро», також планується розгляд зазначеного питання. Тому Валентин Мельник закликав членські організації до 1 лютого ц. р. поінформувати міськпроф­раду з питань наявності порушень прав профспілок. Також він поінформував, що 23 січня планується зу­стріч із керівництвом Департаменту фінансів КМДА з обговорення та узгодження їх останніх зауважень до проекту Територіальної угоди на 2019—2021 роки.

УПРАВЛІННЯ ІЗ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ПИТАНЬ ТА СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ МІСЬКПРОФРАДИ

 

З відкритим серцем до дітей

Комарівський пси­хоневрологічний інтернат розташо­ваний у мальовни­чому місці за де­кілька кілометрів від м. Харкова. Тут мешкають більш як 100 вихованців – людей з особли­вими потребами. Саме сюди з подарунками завітав голова Об’єднання профспілок Хар­ківської області Сергій Тесленко.

П ереступаючи поріг Комарівського інтернату, потра­пляєш в атмосферу добра та злагоди. Так, біль­шість мешканців ще від народження потерпають через фізичні вади, але всі вони мають відкриті сер­ця та добрі почуття.

Для них створені належні умови проживання. Затишні кімнати, класи для навчання, зали, ігротеки, гігієнічні кімнати, світла їдаль­ня. Окремо слід згадати медичну частину інтернату, де діють ор­динаторська, маніпуляційний та стоматологічний кабінети.

Працівники закладу роблять все, щоб вихованці не відчували себе самотніми. Понад 30 років очолює заклад Євген Усов, люди­на наполеглива, чуйна та дуже уважна до людей. «Головне наше завдання – зробити так, щоб наші діти почувалися комфортно, із задоволенням навчалися та жили дружно. Звичайно, здебільшо­го наші заняття нагадують гру, яка відбувається під музику та з іграшками. Однак, ефект є. Багато вихованців допомагають пер­соналу по господарству, займаються майструванням, малюван­ням, вишиванням тощо», – розповів Євген Васильович.

Голова ОПХО Сергій Тесленко привітав вихованців інтерна­ту та побажав усім здоров’я, злагоди, добра.

ОЛЕСЬ ЛЕМІЩЕНКО,

ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ЗА ІНФОРМАЦІЙНУ РОБОТУ ОПХО

 

Навчання лідерів «Укрелектропрофспілки»

23–25 січня в «столиці» Сіверського краю на се­мінар зібра­лися лідери структурних ланок орга­нізації з усієї країни.

Р озпочався захід із засідання президії ЦК Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промис­ловості України під керівництвом голови організації Сергія Шишова.

Далі лідери «Укрелектропрофспілки» попрацюва­ли в режимі міні-тренінгу, де розмова торкалася налагодження правильних міжособистісних комунікацій. Інтерактивне занят­тя провела сертифікований тренер Чернігівського навчально- методичного центру, практичний психолог Ірина Глушко.

Про досвід упровадження профспілкової соціальної карти в сво­їй організації учасникам розповів завідувач відділу організацій­ної і кадрової роботи Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Олександр Гнатюк.

Також у рамках заходу профспілкові лідери попрацювали над розвитком критичного інформаційного мислення та нави­чок медіаграмотності. На конкретних прикладах слухачі роз­глянули маркери маніпуляцій та фейків, які можна побачити в ЗМІ та соціальних мережах. У цьому учасникам допомагав ке­рівник Центру освіти дорослих «Перспектива» НМЦ профспілок Віталій Копиш.

ВІТАЛІЙ КОПИШ

 

06.02.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання