« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

«Славкурорт» розправив крила. Приклад антикризового менеджменту профспілок

«Славкурорт» розправив крила. Приклад антикризового менеджменту профспілок

Як за тиждень вивести з кри­зи підприємство, яке надає реабілітаційні послуги людям з інвалідністю? Хтось скаже: це неможливо, а новий керів­ник курорту «Слов’янський» успішно доводить протилеж­не. За 7 днів йому вдалося за­лагодити питання, над якими кілька років билися міністер­ства та парламентарі, а за 14 зробити підприємство-борж­ник прибутковим.

С лавкурорту минулоріч випо­внилося 190 років. Грязі і ропи з його території своїми ліку­вальними властивостями неодноразово займали призові місця на міжнародних конкурсах. За сво­їх майже 2 століття роботи він став най­відомішим як в Україні, так і за кордоном спинальним курортом, де можуть пройти реабілітацію люди з інвалідністю.

Тяжкі часи для працівників та пацієн­тів санаторію настали разом з окупацією Слов’янська терористичними організаці­ями «ДНР» та «ЛНР». Утім, одразу по звільненню міста, піднімати з руїн і по­пелу взявся керівник зі стажем, полков­ник запасу Сергій Линник.

Після служби в армії він керував сана­торієм «Пуща Водиця», згодом був при­значений директором Інституту страте­гічних досліджень МОЗ України (доктор наук з державного управління), має «Профспілкову відзнаку» та три державні нагороди – ордени 2-го та 3-го ступеня та почесне звання «Заслужений працівник охорони здоров’я».

За короткий термін під його керівни­цтвом оздоровниця відновила роботу і по­чала знову приймати пацієнтів на ліку­вання, за що він отримав нагороду від Президента.

Згодом відновлений курорт очолив ін­ший керівник, а Сергій Линник був направ­лений на розбудову бердянського курорту.

Починаючи з 2014 року, поряд з пацієн­тами в санаторії дислокувалися частини ЗСУ. Це було зручно із стратегічних мір­кувань, та й поранені бійці Збройних Сил і Нацгвардії отримували тут належне лі­кування й реабілітацію. Утім, постійна присутність військових не могла не позна­читися на якості роботи санаторію. Вирі­шити цю проблему бралися й урядові чи­новники, і нардепи, і парламентський ко­мітет соцполітики. На жаль, розв’язати цю проблему так нікому і не вдалося. Тим часом зростало невдоволення громад­ськості, що співпереживала майбутній долі курорту, новим керівником «Славку­рорту». Більшало запитань і в пацієнтів.

Тож через 4 роки після звільнення Слов’янська поріг кабінету директора оздоровниці знову переступив досвідче­ний менеджер і керівник Сергій Линник.

«Нас тоді Сергій Олександрович кон­солідував. Увесь персонал віддавався ра­зом з ним курортові. На зміну йому прий­шов інший керівник, але він не зміг упо­ратись із поставленим завданням. Тож повернення Линника всі зустріли з вели­кою надією. І знову ж таки, за якісь лічені дні ми бачимо позитивні зрушення. Сьо­годні ми з усього бачимо, що курорт буде відновлено», – розповідає лікар-лаборант курорту Алла Дружина.

Уболіваючи за долю єдиного в своєму роді курорту, він звів на ноги всіх, кого міг, і врешті, домігся свого. З керівни­цтвом Збройних Сил досягнуто домовле­ності про передислокацію військ, а на те­риторії курорту залишається лише та кількість військових, яка потрібна для забезпечення порядку й охорони інфра­структурних об’єктів. Курорт розправив плечі. Борги, накопичені за 3 роки, поча­ли танути, погашено заборгованість із зарплат, покращилася якість послуг. За­галом на повний рестарт підприємства пішло менше 2 тижнів. Ми попросили ке­рівника, який спромігся на цей крок, по­ділитися секретом успіху.

«Немає жодного секрету. Я встаю о 6-й ранку і лягаю після опівночі. Так само працюють і всі колеги в санаторії. Вико­сили бур’яни, привели до ладу територію, почали відновлювати приміщення, які займали військові. Це збільшить кіль­кість ліжкомісць для пацієнтів приблиз­но на 100–150. Хто не хотів працювати за­для санаторію, ми їх відпустили. Прове­ли кадрові зміни. Бачення результату, яким він має бути, і щоденна праця щодо його досягнення – ось секрет успіху», – розповідає Сергій Линник.

У результаті антикризової діяльності керівника санаторій лише за тиждень з не­великим показав прибуток. А він уже бу­дує плани щодо збільшення кількості по­слуг та розширення діяльності. Водночас зазначає, що припиняти роботу щодо реа­білітації військових курорт не буде. «Це настільки кваліфікована допомога. Люди оживають на очах. І все це з посмішками, з любов’ю. Медсестри та лікарі навіть не розуміють, що разом з фізіологічною на­дають нам і психологічну допомогу, – роз­повідає солдат Роман Шевченко. – Дивиш­ся в ці палаючі очі, на посмішки, і вже стає легше, вже знову жити хочеться».

На момент написання статті в «Слав­курорті» вже відремонтовано звільнений від перебування військовослужбовців корпус, де проходять лікування 30 осіб.

ВІТАЛІЙ УЛИБІН

Сергій Линник, генеральний директор СКРЦ «Слов’янський курорт»:

«Ми розвиваємось і будемо розширю­вати спектр послуг. Робота із спиналь­никами, звісно, залишається, і ми її бу­демо виводити на новий рівень. Водно­час ми плануємо укласти договори про співпрацю з Нацгвардією та Збройними Силами України, аби вони направляли сюди своїх людей на реабілітацію».

 

Санаторій «Горинь» гостинно відчинив двері

З початку вересня 2018 року розпо­чався заїзд до відродженого проф­спілкового санаторію «Горинь».

С анаторій має досить давню і славну іс­торію, й ось його двері гостинно відчи­нились, аби прийняти на лікування профспілчан та членів їхніх сімей.

Лікують у санаторії природними чинниками: мінеральною водою та торф’яними гря­зями. Мінеральна вода видобувається з п’яти сверд­ловин, які мають різну мінералізацію. Аналогів «Степанській» мінеральній воді в Україні немає. За своїм складом вона нагадує воду німецького курор­ту Баден-Баден, Аахен та має надзвичайні цілющі властивості.

Санаторій спеціалізується на лікуванні таких хвороб:

– хронічний гастрит з різко вираженою секрет­ною недостатністю, хронічний гастрит з помірно ви­раженою секретною недостатністю, хронічний га­стрит із збереженою секрецією, хронічний гастрит у стадії ремісії;

– функціональні розлади шлунку з порушенням секреції;

– хронічні коліти, ентероколіти різної етіології, крім стенозуючих, туберкульозних, виразкових, бактеріальних і паразитичних форм, у фазі ремісії;

– дискінезія кишечника у фазі ремісії;

– хронічні гепатити, холецистити, ангіохоліти різної етіології без схильності до частих загострень, без явищ жовтяниці і при нормальному ШОЕ;

– холецистит калькульозний у фазі ремісії, за ви­ключенням форм, ускладнених інфекцією, а також тих, що потребують хірургічного втручання;

– дискінезії жовчогінних шляхів;

– стан після резекції шлунку, холецистомії через 3–6 місяців після операції;

– перигастрити, перидуоденіти і перихолецисти­ти, що виникли внаслідок хронічних запалень;

– хронічні панкреатити в фазі ремісії;

– цукровий діабет легкої та середньої форми;

– хронічні захворювання органів руху та опору; остеохондрози, остеоартрози;

– можлива посттравматична реабілітація;

– захворювання органів дихання, хронічні рині­ти, бронхіти, синусити.

Для лікування вищевказаних захворювань ліка­рями санаторію «Горинь» призначається цілий комп­лекс лікувальних процедур (підхід до призначення лікувального комплексу суворо індивідуальний).

Варто зазначити, що до вартості путівки також включено шестиразове харчування, проживання, цілодобовий медичний нагляд, базові лікувальні процедури та консультація лікаря за профілем за­хворювання.

Процедури призначаються лікарями санаторію відповідно до санаторно-курортної картки, з якою відпочивальник прибуде в санаторій.

29.09.2018



Коментарі

#1 20.12.2018 20:35 добавил: сысоева наталья | додати коментар

Очень жду когда откроется кабинет подводного вытяжения. Я просто без него жить не могу, очень болит спина и ноги. После вытяжения становится легче. Но его нужно делать хотя бы раз в год. Очень многим людям помгает. Пожалуста откройте этот кабинет в 2019 году.

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання