« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

ПРАТ «ЗАКАРПАТТУРИСТ»: ДО ЛІТНЬОГО СЕЗОНУ – ГОТОВНІСТЬ № 1!

ПРАТ «ЗАКАРПАТТУРИСТ»: ДО ЛІТНЬОГО СЕЗОНУ – ГОТОВНІСТЬ № 1!

Закарпаття здавна вва­жається краєм туризму, адже географічне розта­шування області, м’який клімат, мальовничі Кар­патські гори й полонини, стрімкі гірські річки, не­повторні ландшафти, чисте повітря, цілющі мі­неральні й термальні води створюють чудові умови для гарного відпо­чинку і оздоровлення як дорослих, так і дітей.

Одним з потужних туроператорів та виробни­ків регіонального ту­ристичного продукту у Закарпатті є Приватне акціо­нерне товариство «Закарпатту­рист», яке об’єднує туристсько- та лікувально-оздоровчі комп­лекси в різних куточках області. Перебування в кожному з них дає змогу гостям Карпатського краю гарно відпочити, отрима­ти комфортне проживання, різ­номанітне екологічно чисте харчування з неповторними стравами національної кухні, якісні туристсько-екскурсійні послуги за доступними цінами.

Незважаючи на фінансово- економічні проблеми сьогоден­ня, тургосподарства ПрАТ «За­карпаттурист» постійно при­ймають відпочивальників, пра­цюють прибутково. За підсумка­ми фінансово-господарської ді­яльності у 2015 році серед акціо­нерних товариств ПрАТ «Укрпрофтур» у «Закарпаттурис­та» – третій показ­ник прибутковості серед 16 акціонер­них товариств систе­ми профспілкового туризму України.

Проте, не зупиняючись на до­сягнутому, тургосподарства нині вже готові до проведення літнього туристсько-оздоровчо­го сезону. В цьому плані втішає те, що маємо великий досвід ор­ганізації дитячого відпочинку.

Цього літа прийматимуть ді­тей і туристсько-оздоровчі комп­лекси «Синевирське озеро» в с. Синевирська Поляна Міжгір­ського району, «Тиса» в м. Рахів, «Карпати» в смт Міжгір’я та «Нарцис» у м. Хуст, на базі яких працюватимуть дитячі заміські оздоровчі табори. В одну зміну вони можуть прийняти 250 дітей.

Тривалість зміни не обмежена. За бажан­ням замовника, це може бути 10, 14, 18, 21 або інша кількість днів. Орієнтовна вар­тість путівки з прожи­ванням і харчуванням станом на 1 квітня 2016 року становить 200–250 грн на добу – залежно від програми відпочин­ку, яка разом з графіком заїздів узгоджується із замовником.

Усі туристсько-оздоровчі комплекси, які цього літа займа­тимуться дитячим відпочинком, вже не перший рік приймають дітей. А враження у дітвори з усієї України від відпочинку в Карпатах справді чудові!

Для цього є реальні переду­мови. Усі ці тургосподарства розташовані в екологічно чис­тій місцевості: ТОК «Синевир­ське озеро» – на березі річки Те­ребля, в 700 м від перлини Укра­їнських Карпат – Синевирського озера, в цьому ж районі, біля гір­ської річки Ріка – ТОК «Карпа­ти». Поблизу географічного цен­тру Європи, неподалік відомої ріки Тиси, розташований ТОК «Тиса», біля підніжжя Замкової гори – Комплекс «Нарцис».

Оздоровниці мають усі умови для повноцінного та якісного оздоровлення дітей. Для прожи­вання тут облаштовані 2–3-місні номери з усіма зручностями. До вартості путівки включено чоти­риразове харчування, культурне і медичне обслуговування, пішо­хідні походи та екскурсії.

Оскільки Міжгірщина, Рахів­щина та Хустщина багаті турист­сько-рекреаційними можливостя­ми, гостинні господарі пропону­ють дітям пішохідні походи і про­гулянки в гори, на полонини, ор­ганізовують змістовний відпочи­нок на природі. Зокрема, великим інтересом у дітей, які відпочива­ють в ТОК «Синевирське озеро», користуються туристично-пізна­вальні екскурсії і походи до Сине­вирського озера, реабілітаційно­го центру бурих ведмедів. Юні відпочивальники ТОК «Тиса» ма­ють можливість здійснити піший похід до підніжжя найвищої точ­ки України – гори Говерла. Широ­ку екскурсійну програму для ді­тей пропонують ТОК «Карпати» і Комплекс «Нарцис».

А яку різнопланову культур­но-дозвільну і спортивно-оздо­ровчу програму, з пізнанням фольклорних традицій Закарпат­тя, організовують для дітей до­свідчені вихователі, культоргані­затори, фахівці з фізичної куль­тури і спорту наших оздоров­ниць! Крім туристсько-екскурсій­них мандрівок, це щоденні кон­курси, інтелектуальні ігри та ві­кторини, спортивні змагання, розучування туристських пісень біля багаття тощо. Діти визнача­ють кращих у конкурсах еруди­тів, «Нумо-хлопці!» і «Нумо-дівчата!», «Україна має таланти», малюнку на асфальті «Природа навколо нас», вікторинах «Брейн- ринг», «Що? Де? Коли?», веселих стартах. А чого варта школа Ро­бінзона, яка передбачає участь дітей у походах та екскурсіях, прищеплення навичок розкла­дання намету, орієнтування!

Недарма багато з тих дітей, хто вже відпочивав у оздоров­чих таборах на базі профспілко­вих туристсько-оздоровчих комплексів Закарпаття, хочуть знову приїхати на гостинну Срібну Землю, як називають наш край. Літнє сонце, чисте гірське повітря, неповторна оздоровча аура Карпат зроблять ваш відпочинок незабутнім!

І останнє. Сьогодні профспіл­ковий туризм часто-густо про­грає в конкурентній боротьбі з новозбудованими, сучасними туроб’єктами (які виростають як гриби після дощу), через зноше­ність матеріальної бази, застарі­лість обладнання тощо. Але якщо ми всі – рядові члени проф­спілок, керівники профспілко­вих організацій об’єднаємося на­вколо цієї проблеми шляхом спрямування тургруп дорос­лих та дітей саме на наші об’єкти – профспілковий туризм отримає друге дихання.

ПрАТ «Закарпаттурист» чекає ваших замовлень на літнє оздоровлення дітей.

Наша адреса: 88000, Закарпат­ська обл., м. Ужгород, вул. Ко­шицька, 30, тел.: (095) 907-07-73, e-mail: zaktur@ukr.net

22.04.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання