« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

САНАТОРІЙ «КУЯЛЬНИК»: У СОЛІ – ЗДОРОВ’Я

САНАТОРІЙ «КУЯЛЬНИК»: У СОЛІ – ЗДОРОВ’Я

У поліклініці санаторію збері­гається об’ємний альбом з ми­лими дитячими фотографіями. «Це довгоочікувані дітлахи, – розповідає завідувач відді­лення гінекології, лікар вищої категорії Марина Матузенко, – з’явилися на світ після того, як їхні мами пройшли у нас комп­лексний курс лікування від безпліддя». Втім, і чоловіки, які не можуть мати дітей, при­їжджаючи сюди на лікувальні грязі, швидше за все, надалі зможуть відчути радість бать­ківства. Безпліддя – не єдина хвороба, з якою тут успішно борються. Основний профіль закладу – лікування опорно- рухового апарату, перифе­ричної нервової системи, уро­логічних ускладнень, захво­рювань шкіри, а також серце­во-судинних патологій.

Оздоровниця займає понад сто гектарів площі. На цій терито­рії здоров’я – два 16-поверхових спальних корпуси з харчобло­ками, водогрязелікарня (старовинна бу­дівля ХIХ століття), власна свердловина і бювет, Палац культури з концертним за­лом на тисячу місць, а також 6-поверхо­вий лікувально-діагностичний центр. Саме тут розташована сучасна лаборато­рія, у якій проводяться різноманітні клі­нічні, біохімічні та бактеріологічні дослі­дження. Її керівник Людмила Данилюк розповідає, що особливу увагу вони при­діляють зовнішнім чинникам: стану ропи, грязі в лимані та у відділеннях гря­зелікарні. Крім того, постійно контролю­ється на бактеріальне забруднення вода у лікувальних басейнах, а також якість мінеральної води з бювету санаторію.

Лабораторія тримає під пильним контролем і харчоблок оздоровниці. Їдальня тут працює за системою «швед­ського столу». Є в меню і дієтичні стра­ви, що дає відпочивальникам свободу вибору між лікувальним та звичайним харчуванням.

У червні минулого року директор за­кладу Араік Погосян дав «добро» на роз­міщення в спальному корпусі № 1 вели­кої групи переселенців зі сходу України, які постраждали в результаті конфлікту з агресивним північним сусідом. Спо­чатку оселилося понад 150 осіб – багато­дітні сім’ї та чимало інвалідів-колясоч­ників з Луганської та Донецької облас­тей. Згодом сюди втекли від війни ще понад 200 людей. Звичайно, що їх оточи­ли турботою і увагою. Не залишилися осторонь і медичні установи обласного центру. Одеські лікарі проводять виїзні прийоми біженців, а керівництво оздо­ровниці навесні цього року дало їм мож­ливість на базі курортної поліклініки пройти обстеження і поліпшити здоров’я. Як сказала головний лікар санато­рію, людям, які змушені були покинути свої житла, зараз дуже важко, тому наш лікарський і людський обов’язок – забез­печити їм медичну допомогу. Щоправда, проживання, харчування, тепло в кімна­тах переселенців виливаються у кру­гленьку суму для бюджету оздоровниці і по суті «з’їдають» весь отриманий при­буток. Араік Погосян робить усе можли­ве і неможливе, щоб забезпечити пересе­ленців їжею і дахом над головою. При цьому і ті, й інші визнають – без допомо­ги влади ситуацію не вирішити.

До слова, це далеко не поодинокий ви­падок, коли санаторії «Укрпрофоздоров­ниці», а також інших форм власності, об­ділені державною підтримкою. Про це останнім часом постійно говорять акти­вісти Всеукраїнського фонду «Дорога до дому» та громадської організації «Євро­пейська асоціація прав інвалідів», які чи­мало зробили для влаштування біженців в санаторіях і пансіонатах України. І в Одеській області також. А потрібно всьо­го лише Кабміну виконати розпоряджен­ня Президента України Петра Порошенка виплатити накопичені борги санаторіям. Це зможе істотно поліпшити ситуацію, у тому числі і в «Куяльнику».

Докладніше читайте на офіційному сайті ФПУ www.fpsu.org.ua.

Євген ГРИШАНКОВ

29.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання