« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

ДОК «Антей» – кращий дитячий табір України!

ДОК «Антей» – кращий дитячий табір України!

Довгоочікуване літо у розпалі й онов­лений дитячий оздоровчий комплекс «Антей», що належить державному підприємству «Антонов», гостинно за­прошує дітей на відпочинок.

Оксана ВОЛКОВА

заступник голови профкому ПО ПАУ на ДП «Антонов»

Керівництво ДП «Антонов» на чолі з генеральним конструктором Дмитром Ківою разом із профспілковим комітетом по-батьківськи піклуються про оздоров­лення дітей працівників підприємства. Щороку після завершення остан­ньої зміни в «Антеї» роз­починаються роботи з благоустрою комплексу. Так і цього року під ке­рівництвом генерально­го директора Віктора Се­менцова, заступника ге­нерального директора із соціальних питань та бу­дівництва Петра Мельни­чука і начальника управ­ління соціального розви­тку Сергія Новицького працівники підприємства старанно готували «Ан­тея» для дітлахів, майбут­ніх антонівців.

Майже всі підрозділи підприємства долучили­ся до заходів із підготов­ки комплексу до оздоров­чого сезону–2015, а саме:

– цех 12 в одноповер­хових корпусах замінив вікна, внутрішні двері, постелив на підлогу лі­нолеум, побілив корпу­си всередині та зовні, пе­реобладнав приміщення пральні, яке багато років не використовувалося, на камеру схову;

– цех 15 встановив нову систему вентиляції в їдальні, демонтував ста­ре та встановив нове ку­хонне обладнання – посу­домийну машину, тісто­міс, м’ясорубку та зану­рювальний міксер;

– працівники ЖКУ від­ремонтували будівлю творчої майстерні, вико­нали ремонт 5-го корпу­су, даху їдальні, побіли­ли цехи їдальні та будів­лю сушарки, пофарбува­ли долівку в 3-му корпусі, огорожу комплексу, а та­кож долівку сцени у Зеле­ному театрі, пофарбували всі окремо розташовані щитові будиночки;

– цех 14 зробив доро­говказ, інформаційний стенд, спортивні турніки, піддашок над входом у камеру схову, підйомник для екрану на сцені Зеле­ного театру.

За час підготовки комп­лексу було замінено та відремонтовано понад дві третини асфальтового по­криття, територію комп­лексу очищено від сухос­тою, молодих паростків та бур’яну.

Крім того, в «Антеї» було оновлено меблі, за­куплено посуд, господарчі матеріали, візок на розда­чу їжі, морозильну шафу, персональний комп’ютер, МФУ. Проведено і підклю­чено інтернет для підго­товки та організації зміс­товного дозвілля дітей. В одноповерхові корпуси в усі кімнати та холи було закуплено тюль і штори. Педагогічні працівники комплексу розробили й виготовили для кожного корпусу екіпажні куточ­ки й куточки державної символіки.

Активну участь у під­готовці ДОК «Антей» до літнього сезону взяли пра­цівники цехів 04, 39, від­ділів 05, 32, 50, управлін­ня забезпечення, льотно-випробувальної бази, кон­структорських відділів: РДВ-1, КВ-2, КВ-4, КЕВ-6, КВ-7, КВ-10, КВ-12, КВ-14, КВ-16, КВ-17, КВ-19, ЕДВ-21,ЕДВ-33, ЕДВ-35, ПЕВ ДКБ, КВ-72, КВ-74.

Свій внесок у підготов­ку комплексу також зро­били штатні працівники профкому підприємства на чолі з головою профко­му ПО ПАУ на ДП «Анто­нов» Віктором Гускою. За ініціативою профкому в ДОК «Антей» відновлено роботу бібліотеки. З бі­бліотечного фонду худож­ньої бібліотеки профкому до комплексу передано 80 примірників книжок, а до організації роботи бібліо­теки долучилися всі пра­цівники підприємства.

Цього року в ДОК «Ан­тей» Міністерство соці­альної політики України провело державну атес­тацію. Протягом червня в комплексі працювала ко­місія, до складу якої вхо­дили представники де­партаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування Мінсоцполіти­ки та департаменту осві­ти і науки, молоді та спор­ту КМДА. За висновками комісії ДОК «Антей» ви­знано одним із найкра­щих оздоровчих комплек­сів України, а згідно із Актом результатів діяль­ності експертної комісії з проведення державної атестації дитячого оздо­ровчого комплексу «Ан­тей» йому присвоєно I ка­тегорію.

Вітаємо всіх працівни­ків нашого підприємства з цією визначною подією!

 

Повноцінне оздоровлення – золоте правило для «Гідросили»

Відпочинок у повному розумінні цього слова для багатьох українських родин став міражем – скрута підрізає крила мрій і бажань. Особливо потерпають від такої ситуації діти, які не мають можливості як слід оздоровитися, набратися сил, нових вражень. Щасливчиками на тлі недоступного від­починку стали діти кіровоградської компанії «Гідросила», для яких оздоровчий семафор усупереч будь-яким житей­ським перипетіям завжди відкритий.

Марія ІВАНОВА

м. Кіровоград

За словами голови єдиної первин­ної профорганізації кіровоград­ської компанії «Гідросила» Сергія Олійника, на підприємствах приді­ляється велика увага соціальним питан­ням, зокрема оздоровленню дітей пра­цівників. «Вусіх колективних договорах підприємств містяться положення про пільгове дитяче оздоровлення – за 10% вартості путівок. У цьому році уклали уго­ду з «Бригантиною», одним із кращих оздоровчих таборів в Україні». 10% – це 399 грн, але і цю суму ми профспілковою доплатою зменшуємо до 199 грн. Так ви­рішив профком. Де ще зустрінете такі символічні умови оплати? Дітей до місця оздоровлення доправляють безплатно. Вцьому році через обмежену кількість пу­тівок на три зміни не всі охочі змогли по­трапити до «Бригантини», та ми їх не за­лишили поза увагою й запропонували табір «Жовтень». Тобто всі заявки ми за­довольнили. Такого, щоб комусь відмо­вили в оздоровленні дитини, не буває. Незважаючи на економічні негаразди, складну ситуацію в країні, турбота про підростаюче покоління для наших під­приємств залишається золотим прави­лом. На дітях ми не економимо. Про­фком не відступає від колдоговору, а ке­рівництво з розумінням підтримує нашу оздоровчу ідею, адже живемо не сьогод­нішнім днем, а дивимося в майбутнє, яке будуватимуть наші діти. Навіть у складні часи робимо все, аби діти повно­цінно відпочили, а їхні батьки не ламали голови, як зміцнити здоров’я своїх чад улітку, де їх прилаштувати. Ці питання повністю покладено на профком, і ми з повною відповідальністю ними опікує­мося. Літо для нас не просто гаряча пора, а й іспит на організацію оздоровлення. У 2014 році, приміром, ми посіли перше місце у Всеукраїнському конкурсі на кра­щий колдоговір, у якому, зокрема, є пи­тання оздоровлення дітей, і ми не збира­ємося здавати свої позиції».

 

«Політехніку–3» – 50 років

Очолюваний Володимиром Гайдуком профком працівників Львівського національного політехнічного університету спорядив цього­річ оздоровитися на морі 70 дітей своїх спіл­чан. Зголосилися також батьки-освітяни з ба­гатьох районів Львівщини.

Ольга ЛОБАРЧУК

Львівська обл.

У навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3» на чорноморському узбе­режжі біля селища Мор­ське цьогоріч – аншлаг, він по­вністю завантажений, а це близько 300 відпочивальників на зміну.

«Святкуємо півстолітній ювілей з гарними досягненнями, – розповідає директор морської оздоровниці Марія Костюк. – Цього року кількість відпочи­вальників зросла удвоє порів­няно з 2014-м. Люди звиклися зі становищем у державі, мен­ше страху, та й самі працівники додали масштабів у реорганіза­ції оздоровниці, в її рекламі – через інтернет, буклети, добрі відгуки тих, хто тут побував».

Менеджмент приморського оздоровчого табору об’єднує зусилля ректорату Національ­ного університету «Львівська політехніка», профспілки вишу, керівництва самої оздоровниці. Зараз у Морське приїздять сту­денти й працівники Львівської політехніки. Також є гості з ін­ших регіонів України, які вже стали постійними клієнтами цієї бази відпочинку.

Повна вартість одного дня пе­ребування дитини у закладі – 178 грн, вартість путівки для дорослих за повну двотижневу зміну майже на 400 гривень більша і становить близько 2760 грн залежно від рівня умов проживання.

«Спільними зусиллями рекон­струйовано в «Політехніку-3» житлові кімнати, розширено пляжну зону на 100 погонних метрів, – ділиться Марія Воло­димирівна, – обладнано її інф­раструктурно». Крім того, до послуг гостей – футбольне поле, волейбольний майдан­чик, у критому спортивному па­вільйоні «Романтик» – 5 теніс­них столів, можна зайняти себе грою в шашки і шахи. Багато чого зроблено колективом до наступної у 2016 році атестації оздоровниці, яка на сьогодні має третю категорію сервісу.

 

Запорізькі моторобудівники – дітям

У Запорізькій області на березі річки Дніпро роз­ташований дитячий заклад оздоровлення та від­починку «Маяк», яким опікується ПАТ«Мотор Січ». Завдяки турботі Героя України, народного депутата України, президента ПАТ«Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та профкому підприєм­ства, який очолює Михайло Труш, тут створено чудові умови для повноцінного відпочинку дітей.

Анатолій ЧЕРЕПЄХІН

завідуючий відділом Запорізької облпрофради

Цьогоріч на підготовку та­бору до прийому дітей адміністрація підприєм­ства спрямувала близько 4 млн грн. Було зроблено ремонт плавального басейну, спальних корпусів, придбано технологічне обладнання, постільну білизну, облаштовано територію.

У таборі «Маяк» працюють 11 гуртків. Особливою увагою та популярністю користується про­грама навчання Правил дорож­нього руху. Для цього придбано 15 чотириколісних машин, спе­ціальну літературу для вивчення Правил. Під керівництвом ви­кладача автошколи діти відпра­цьовують на моніторі різнома­нітні ситуації, які можуть виник­нути під час руху транспорту.

До роботи в таборі, який очо­лює магістр управління навчаль­ними закладами Андрій Задо­рожний, ретельно підбирають кадри – вожатих і вихователів, з якими проводять заняття у шко­лі вожатської майстерності.

«Маяк» вирізняється проведен­ням яскравих заходів. Для цьо­го поповнюється новими кос­тюмами та декораціями костю­мерна. Здітьми проводиться змістовна культурно-масова й спортивна робота.

На базі оздоровчого табору «Маяк» також працює спортив­ний табір, де відпочивають і тренуються юні гандболісти, волейболісти, боксери, а також діти із секції плавання з дитячо-юнацької школи спорткомплек­су «Стріла».

Технічна інспекція праці підпри­ємства постійно контролює вико­нання у таборі вимог з охорони праці, велика увага приділяється безпечному відпочинку дітей.

Якісне харчування та медичне об­слуговування забезпечують до­свідчені працівники кухні і вісім медпрацівників, які мають бага­торічний досвід роботи з дітьми.

Під час купання у басейні осо­бливу увагу дітей звертають на правила безпечного поводжен­ня на воді, навчають їх плавати.

Завдяки співпраці профкому й керівництва підприємства реа­лізується цілеспрямована соці­альна програма щодо оздоров­лення та відпочинку трудящих ПАТ«Мотор Січ» і членів їхніх сімей, особливо дітей.

15.08.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання