« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

Табори запрошують на оздоровлення

Табори запрошують на оздоровлення

У нинішніх складних умовах економіч­ної кризи у Запорізькому регіоні вда­лося належно підготувати дитячі оздо­ровчі заклади, їх матеріальну базу для прийому дітей на відпочинок. Зви­чайно, це велика заслуга трудових ко­лективів, профорганізацій, органів виконавчої влади та місцевого само­врядування, власників таборів.

Анатолій ЧЕРЕПЄХІН

Більша частина оздоровчих таборів області розташова­на на узбережжі Азовсько­го моря. Піщаний пляж, чудові кліматичні умови, морські купання в поєднанні з ра­ціональним харчуванням дають по­зитивний оздоровчий ефект, благо­творно впливають на організм ді­тей, що приїздять на відпочинок.

Дитячий оздоровчий заклад «Лі­сова пісня» (директор Алла Демчен­ко) розташований у живописній зоні Алтагірського лісництва на бере­зі теплого Молочного лиману Азов­ського моря. На території закладу діє двоповерховий лікувальний кор­пус. Тут працюють кабінети для ма­сажу і фізіопроцедур, стоматологіч­ний кабінет, зали ЛФК і гімнастики. У затінку дерев розташована спелео­кімната за типом соляної шахти.

Діти залюбки займаються аква­аеробікою у плавальному басей­ні, наповненому природною артезі­анською водою, яка піднімається з глибини 120 метрів.

Нещодавно збудовано скеледром, де під керівництвом досвідчених тре­нерів проводяться заняття. Діти ма­ють змогу відчувати себе справжні­ми скелелазами, випробувати свої сили і перебороти страх висоти. Бага­то чого цікавого є в «Лісовій пісні».

У Бердянську працює знамени­тий дитячий оздоровчий заклад «Красная гвоздика». Цей унікаль­ний куточок щасливого дитинства заробив собі слави ще за часів робо­ти його видатного директора Леоні­да Стовбуна, який присвятив улюбленій справі 22 роки.

Справу, розпочату батьком, продо­вжує дочка Тетяна Леонідівна. «Крас­ная гвоздика» стала взірцем для всіх оздоровчих закладів області.

В основі виховної оздоровчої стратегії закладу – привітність, гос­тинність, професіоналізм і відпові­дальність обслуговуючого персона­лу, насичена розважальна програ­ма. Для дітей проводяться майстер-класи за одинадцятьма напрямами, розроблено сім спеціальних про­грам з інноваційними технологія­ми для фізичного і творчого розви­тку дітей, такі як «Гвоздика-медіа», «Аквамарин», «Арт-студія», «Модно бути здоровим» та ін.

В оздоровчому закладі «Салют» (директор Євгенія Кузнєцова), розта­шованому в смт Кирилівка Якимів­ського району, із дітьми працюють досвідчені вожаті та вихователі.

Усі програми відрізняються яскравою різноманітністю, профе­сійною постановкою унікальних сценаріїв. Усі вожаті мають хорео­графічну і театральну підготовку, що робить шоу незабутніми та ви­довищними.

Найбільш цікавими та захоплюю­чими заходами з народними гулян­нями, виступами скоморохів, фокус­ників і циркових артистів є прове­дення ярмарків. Конкурс «Стартті­нейджер» і танцювальні бали зби­рають усіх любителів танцю. Діти танцюють бальні, народні та сучас­ні композиції на звання кращого ви­конавця. Ніхто не залишається без солодких призів і подарунків.

Оздоровчий заклад «Прометей» (директор Олена Куценко), що роз­ташований у м. Приморськ на бере­зі Азовського моря, має багаторіч­ні традиції. Щороку тут приймають дітей на оздоровлення і відпочи­нок не тільки із Запорізької облас­ті, а й з інших регіонів України. Для повноцінного відпочинку створено всі належні умови. Дітей розміща­ють у кімнатах по 3–5 осіб. На висо­кому рівні проводяться тематичні й спортивні заходи, але найголовні­ше – це тепле море, гарні кліматич­ні умови та уважний і відповідаль­ний персонал.

Велика увага приділяється ме­дичному обслуговуванню дітей. Як правило, у таборах працюють досвід­чені лікарі-педіатри, що мають бага­торічний досвід роботи з дітьми.

Безпечному відпочинку дітей в оздоровчих закладах приділяється велика увага. Технічний інспектор праці облпрофради разом із відповід­ними службами підприємств і уста­нов здійснюють постійний контроль за виконанням законодавства з охо­рони праці в позаміських таборах.

Підвищенню якості оздоровчої роботи з дітьми сприяє започатко­ваний ФПУ щорічний Всеукраїн­ський огляд роботи профспілок і трудових колективів оздоровчих за­кладів на кращу організацію оздо­ровлення та відпочинку дітей.

Робота оздоровчих закладів з ор­ганізації повноцінного відпочинку дітей, участь у цьому процесі проф­спілкових організацій обговорюєть­ся на оперативних нарадах в облпрофраді, галузевих профспілок, висвітлюється в засобах масової ін­формації.

Позаміські дитячі оздоровчі за­клади чекають на відпочинок і оздоровлення дітей із різних регіо­нів України.

 

На контролі у профспілок

Заступник голови Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Володимир Любарець і начальник управління охорони праці та здоров’я – головний технічний інспектор пра­ці міськпрофради Василь Якібчук відвідали з перевіркою дитячий заклад оздоровлення та відпочинку санаторно­го типу «Дружний» ПАТ «Київський завод «Радар», що в м. Ірпінь Київської області (директор Валерій Смоловий).

Тетяна РУБАН

«ПВ»

Під час перевірки осо­бливу увагу звертали на якість питної води, відповідність харчу­вання вимогам, що висува­ються до організації дитячо­го харчування. Крім того, пе­ревіряли протипожежну без­пеку, технічний стан будівель і споруд, що перебувають на території табору, умови про­живання дітей, надання оздоровчих послуг.

У «Дружному» створено всі умови для повноцінного від­починку дітей і підлітків. Від­ремонтовано житлові корпу­си, спортивні майданчики, їдальню. Налагоджено 5-разове повноцінне харчу­вання (продукти закупляють напряму у виробників, що дає змогу зменшити вартість харчування та самої путівки). За необхідності замовляють дієтичні та лікувальні столи.

У профілактично-лікувальному корпусі діють басейн, ка­бінети для масажу, аерофіто­терапії, фізіопроцедур, водо­лікування, зала ЛФК. Усі оздо­ровчі процедури здійснюють­ся під наглядом кваліфікова­них медичних працівників.

За словами перевіряльників, такі заходи допомагають ви­явити недоліки та оператив­но їх усунути, адже це сприя­тиме забезпеченню безпеки дитячого відпочинку.

 

Діти будуть задоволені

Із 38 дитячих оздоровчих закладів підпри­ємств, що відкриваються цього літа на Дні­пропетровщині та на морському узбережжі, комунальники мають 6, чотири з яких пере­буває на балансі обкому профспілки праців­ників ЖКГ, місцевої промисловості і побуто­вого обслуговування населення.

Віктор КОВРИГА

Табір «Комунарець» розташований у с. Мо­гилів Царичанського району у мальовничо­му місці на березі річки Оріль і розрахований на 320 відпо­чивальників. Для них тут ство­рено всі умови, організовано якісне 6-разове харчування.

Наступного року «Комуна­рець» відзначатиме своє 40-річчя. За цей час тут відпочи­ли десятки тисяч дітей. Усім дуже подобається ця перлина радості, в чому велика заслу­га колективу закладу, який пі­клується про кожного з них.

Як і завжди, обком профспіл­ки цього року за участі госпо­дарників галузі доклав чима­ло зусиль для підготовки за­кладу до відкриття. Було пе­рекрито дах над деякими корпусами, оновлено очисну систему, відремонтовано їдальню – її стіни чудово оздобили відомим петриків­ським розписом, оновлено приміщення житлових корпу­сів, придбано нові меблі.

На урочистій лінійці голова об­кому профспілки Анастасія Де­мідова подякувала всім, хто долучивсядо організації цього свята дитинства. Добрі слова лунали на адресу керівників комунальних підприємств і профспілкових комітетів, ко­лективу закладу (начальник Ірина Бараннік, технічний ди­ректор Дмитро Вовк). Загалом, за її словами, у шести дитячих закладах зараз відпочивають близько тисячі дітлахів, у тому числі із малозабезпечених ро­дин, інтернатів, а табір «Корча­гінець» прийняв 50 дітей із зони АТО. У таборі «Комуна­рець» також оздоровлюються і одночасно поповнюють багаж знань кращі учні Малої акаде­мії наук і переможці олімпіад, які за свої успіхи отримали без­коштовні путівки.

Зпривітаннями до учасників заходу звернулися заступник голови Дніпропетровського об­ласного об’єднання профспі­лок Юрій Чернов, голова Дні­продзержинського міськкому профспілки ЖКГ Тамара Суді­ловська, представник громад­ської організації «Українська перспектива» Марія Пустова та ін. Вони побажали малечі ціка­вого і корисного відпочинку.

19 червня також розпочалася перша зміна у таборі «Лісова казка» Дніпропетровського обкому профспілки працівни­ків освіти і науки.

 

У Горині весело та цікаво

Профспілковий санаторій «Горинь» один із перших розпочав літній оздоровчий сезон, гостинно прийнявши вже 17 червня дітей-відпочивальників у першу оздоровчу зміну.

Тамара СТЕЦЮК

За підсумками зміни го­ловний лікар санаторію Лариса Шишковська чітко бачить, які заходи зарекомендували себе най­краще, а що треба «підтягну­ти», щоб оздоровча кампанія нинішнього літа пройшла на найвищому рівні.

У першу зміну у санаторії від­почивало 117 школярів з усіх районів області. Серед них є знайомі обличчя – ці дітки при­їздять не вперше, а деякі – но­вачки. Але і першим, і другим тут комфортно й весело.

«Працівники санаторію почи­наючи з весни встигли зроби­ти всі поточні ремонти у кім­натах та санвузлах, тож дітям у таборі – чисто і свіжо. На харчування ніхто не нарікає – шестиразове, смачне і пожив­не, а для тих, хто потребує за станом здоров’я дієтичних страв – готують окремо. В лі­кувальному корпусі діють фі­зіотерапевтичні кабінети, дітки регулярно п’ють фіточаї. Всі процедури здійснюються під наглядом лікарів, для кожної дитини прописують індивідуальний питний ре­жим із вживанням чудодійної степанської води», – розпові­дає Лариса Шишковська.

Завдяки відповідальним за культурно-масову роботу в оздоровниці – Павлу Мирон­цю та Марині Вавулич, а та­кож вихователям із числа студентів-практикантів Терно­пільського педінституту часу нудьгувати дітям просто не­має. Спортивні змагання, різ­номанітні розваги та конкур­си – щодня. Вже визначено Містера і Міс «Горині» в пер­шому заїзді, названо команду-переможницю у «Козаць­ких забавах», відбулася пер­шість із футболу, минула «Битва хорів». Іце ще не все – школярі побувають на ви­ставах лялькового театру, підуть у похід тощо.

Адміністрація санаторію пла­нує, що цього літа тут про­йдуть чотири дитячі оздоров­чі зміни.

 

05.07.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання