« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

Голова правління ПрАТ «Закарпаттурист» Юрій Гартнер: «Є турист – є прибуток!»

Голова правління ПрАТ «Закарпаттурист» Юрій Гартнер:  «Є турист – є прибуток!»

 Сьогодні Приватне Закарпатське обласне акціо­нерне товариство по туризму та екскурсіях «Закар­паттурист» об’єднує 10 туристично-оздоровчих та лікувально-оздоровчих комплексів. Організація по­дорожей Закарпаттям та Україною, відпочинку вітчизняних та іноземних туристів, оздоровлення дітей з різних куточків нашої держави – профіль діяльнос­ті турпідприємства. Про традиції, інновації та плани на майбутнє «ПВ» розповів голова правління ПрАТ «Закарпаттурист» Юрій Гартнер.

– Що сьогодні являє собою «За­карпаттурист»? Які послуги про­понуються відпочивальникам?

– Закарпаття – унікальний край у географічному центрі Європи, який володіє потужним природно-рекреаційним і туристичним потен­ціалом, багатий на історичні та культурні пам’ятки. Зважаючи на це, «Закарпаттурист» пропонує гос­тям повний комплекс якісних ту­ристичних послуг у власних тур­комплексах, розташованих у ма­льовничих куточках Закарпаття, які забезпечують комфортне про­живання у номерах різної категорії, повноцінне екологічно чисте харчу­вання, страви національної кухні, екскурсійні послуги. І що важливо, все це – за доступними цінами.

– Юрію Юрійовичу, Ви менше року очолюєте це підприємство, тож із якими проблемами зіткнулися на початку своєї ді­яльності в «Закарпаттуристі»?

– З такими, мабуть, що й усі гос­подарники – десь тече, десь проті­кає, а там, де треба, не тече. А якщо серйозно, проблем було й залиша­ється чимало. Наприкінці минуло­го року декілька тургосподарств не мали змоги приймати туристів через значну заборгованість за електроенергію, воду та газ, були відключені від енергоносіїв, за­консервовані. Значна заборгова­ність, зокрема із заробітної плати працівникам, не давала можливос­ті повноцінно працювати товари­ству, збитки зростали.

– Що вдалося за цей час зроби­ти, чи є позитивні зрушення в проблемних питаннях?

– Із початку року ліквідовано збиткову діяльність ПрАТ «Закар­паттурист», проведено комплекс заходів щодо відновлення роботи низки господарств – погашена або розстрочена заборгованість за ко­мунальні послуги, відновлене по­стачання електроенергії, води, по­гашені зарплатні борги із сплатою необхідних відрахувань до Пенсій­ного фонду, на одній базі відре­монтовано водогін, на іншій – очисні споруди та відновлено га­ряче водопостачання... Там, де ба­гато майна, завжди є що відновлю­вати та ремонтувати.

Крім того, позитивом є й актив­на літня оздоровча кампанія. Від­так, протягом літнього періоду 2013 року ПрАТ «Закарпаттурист» оздоровило понад тисячу дітей з м. Києва, Київської, Львівської, Хмельницької, Закарпатської об­ластей. Це на 60% більше, ніж за літній період минулого року. Тож на місці ми не стоїмо...

– Над чим зараз працюєте? Які цілі та завдання визначили для себе?

– Насамперед працюємо над за­безпеченням безперебійної, стабіль­ної роботи господарств узимку. З цією метою на один із комплексів замовили новий котел, на іншому заплановано проведення рекон­струкції системи опалення. Але основне наше завдання – залучення туристів. Тому активно долучилися до виставки-ярмарку, що днями пройшла в Ужгороді, рекламуємо власний туристичний продукт у ме­режі Інтернет. Адже є турист – є при­буток, а відповідно, й можливість покращувати, розвивати матеріаль­ну базу, номерний фонд, погашати заборгованість та вирішувати інші наболілі питання. До речі, в цьому хочу щиро подякувати за порозу­міння і підтримку голові правлін­ня ПрАТ «Укрпрофтур» Сергію Стрільцю та голові Закарпатської обласної ради профспілок Івану Королю, які ніколи не відмахують­ся від проблем нашого Товариства, а всіляко допомагають у спільно­му їх вирішенні. Завжди допомо­же доброю порадою і голова Закар­патської обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин. Нещодавно наш край відвідали Голова ФПУ Юрій Кулик та його заступник Володи­мир Саєнко, які також не лиша­ються осторонь проблем Закарпат­тя. Сподіваюсь на подальшу їхню підтримку щодо здійснення пла­нів та задумів на майбутнє.

– Ви згадали про зиму. Юрію Юрійовичу, що можете запропо­нувати відпочивальникам у зи­мовий період?

– Усе найкраще! Гірськолижні схили Карпат обладнані сучасни­ми лижними підіймачами та бук­сирами, здатні забезпечити потре­би найвимогливіших любителів ка­тання на лижах. У «Закарпаттурис­та» значні можливості для органі­зації зимових видів туризму, в тому числі гірськолижного. Тож, відпо­чивальникам пропонуємо ком­фортне розміщення в наших тур­комплексах, де ми ситно нагодує­мо, надамо гірськолижне споря­дження та доправимо до найближ­чого гірськолижного підіймача.

У кількох наших тургосподар­ствах узимку плануємо залити майданчики-ковзанки. Крім того, на гостей з року в рік справляють незабутні враження зустрічі Ново­го року та Різдва Христового, орга­нізовані на наших підприємствах. Цьогоріч святкування традиційно включатимуть вишукані страви закарпатської кухні, розважальну програму, фольклорні виступи, ка­тання на конях і санях, закарпат­ський вертеп тощо.

– Що побажаєте нашим читачам напередодні Дня туризму, який відзначатиметься 27 вересня?

– Передусім від імені ПрАТ «За­карпаттурист» хочу привітати всіх працівників галузі з професійним святом – Всесвітнім днем туризму та Днем туризму України! Довгих та щасливих вам життєвих сте­жок, міцного здоров’я, успіхів на професійній ниві! А всіх читачів щиро запрошую із сім’ями чи дру­зями відвідати наш чудовий будь-якої пори край, на собі відчути не­перевершену гостинність закар­патців та повноцінно відпочити в наших тургосподарствах!

 

 «Закарпаттурист» пропонує:

 «Тиса»

Комплекс розташований непо­далік від центру самобутнього гуцульського міста Рахів, що роз­кинулося в долині річки Тиса на мальовничих схилах Карпат­ських гір. Працює круглорічно. Усі номери із зручностями, об­ладнані сучасним інтер’єром, в окремих є телевізори та холо­дильники. Харчування в їдальні комплексу. Гостям пропонують­ся пішохідні екскурсії по Рахову та його околицях, автобусні екс­курсії на Яблуницький перевал, гірськолижний курорт «Буко­вель», в Яремчу. Здійснюються походи в гори для подолання Го­верли (2061 м н. р. м.), відвідання географічного центру Європи тощо. У Рахові й районі тради­ційно проводяться гуцульські на­родні гуляння, до яких можуть долучитися відпочивальники: проводи овець на полонину, свято бринзи, свято ріпи та ін.

«Полонина»

Туркомплекс розташований в мальовничій долині гірської річ­ки Туриця біля підніжжя хребта Полонини Руна. Спальний кор­пус містить номери на всі смаки та фінансові можливості. Для гостей є волейбольний майдан­чик, тенісний корт, чани з міне­ральною водою, відкритий ба­сейн, питна мінеральна вода з джерела слабої мінералізації. Місцевість навколо комплексу наповнена багатими природно-кліматичними умовами та ре­креаційними ресурсами Україн­ських Карпат, що сприяє туризму і відпочинку протягом усього року. Туристам пропонуються пі­шохідні маршрути до водоспадів Соловей та Партизан, «Поляни альпіністів», «Стежкою здоров’я», на Полонину Руну (1479 м н. р. м.) та ін. На замовлення ор­ганізовуються виїзні екскурсії до замків Закарпаття тощо.

«Нарцис»

Розташований на околиці м. Хуст, біля підніжжя Замкової гори. Неподалік від комплексу, в урочищі Кінеші пролягає унікаль­ний феномен природи Долина нарцисів. Комплекс працює ці­лий рік. Окрім спального корпусу до комплексу входять їдальня, кафе-бар, клуб, більярдна, на­стільний теніс, спортивні май­данчики, пункт прокату турис­тичного та гірськолижного спо­рядження. Комплекс надає по­слуги оздоровлення та відпочин­ку з багатою екскурсійною про­грамою: старовинний Хуст, Доли­на нарцисів, сироварня, страусо­ва й оленяча ферми, Синевир­ське озеро, водоспад Шипіт, зам­ки Закарпаття, сплав по Тисі на надувних човнах, катамаранах та байдарках. Взимку організову­ються гірськолижні тури.

«Світанок»

Розташований в місті квітучих магнолій і сакур – Ужгороді, в мальовничому куточку відгалу­жень пагорба Кальварії. Тур­комплекс функціонує протягом цілого року. Тут є номери із зруч­ностями різної комфортності. Для відпочивальників організо­вуються екскурсії старовинним центром Ужгорода, до Ужгород­ського та Невицького замків, до Середнянського замку тампліє­рів, Мукачівського замку «Пала­нок». Також можна відвідати са­наторій «Карпати» – колишній мисливський маєток графів Шенборнів, 500-річні Середнян­ські винні підвали Агрофірми «Леанка». Гостям пропонуються гірськолижні тури на лижні бази, розташовані неподалік, тощо.

«Синевирське озеро»

Синевирське озеро та його око­лиці – легенда Карпат. Комп­лекс розташований на березі річки Теребля за 700 м від Си­невирського озера біля підніж­жя гори Озірна. Туркомплекс працює цілий рік. Спальний корпус містить сучасні номери із зручностями. До послуг гос­тей – їдальня, бар, конференц-зал, колиба-шашлична, прокат туристичного спорядження. Ба­жаючі можуть здійснити гір­ськолижні тури, пішохідні про­гулянки. За замовленням здій­снюються автобусні екскурсії в смт Міжгір’я та Колочаву для відвідання комплексу музеїв (більше 10) історії Верховини, термального басейну м. Бере­гово, Хуста, Мукачева та ін.

«Карпати»

Комплекс розташований на околиці смт Міжгір’я, в гірській місцевості, де шум річки Ріка поєднується із співом лісових птахів. Комплекс діє цілорічно. До послуг гостей номери із зручностями, їдальня, кафе, ав­тостоянка, спортивний та дитя­чий майданчики, настільний те­ніс, волейбольний майданчик, обладнане місце для прове­дення вечорів відпочинку біля ватри, прокат туристичного та гірськолижного спорядження та ін. Комплекс організовує від­почивальникам пішохідні похо­ди та прогулянки в гори, на по­лонини, організовує різнома­нітні екскурсії Закарпаттям.

 

 За довідками звертайтеся:

Приватне Закарпатське обласне акціонерне товариство по туризму та екскурсіях «Закарпаттурист»

88000, м.Ужгород, вул. Кошицька, 30

Тел./факс: (0312) 64-05-47, 64-38-52

www.zaktur.uzhgorod.ua e-mail: zakarpatturist46@mail.ru

22.09.2013


Анна РЄПІЧ, редактор відділу «ПВ»

Коментарі

#2 19.01.2018 18:40 добавил: Миша Середнянський | додати коментар

Крицкий Голова Середнянської Селищної ради відеднав уже понад 4 чотири рои від мене сліпого та безного водопостачання

 
#1 13.11.2013 20:48 добавил: гость | додати коментар

Выглядит как уголовник. Каковым,видимо и является. Очередной мастак растаскивать имущество. уже продал за безценок помещение на Крылова.

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання