« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

«Промені здоров’я»

«Промені здоров’я»

 ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», який очолює заслужений лікар України Іван Немеш, – найбільша бальне­ологічна оздоровниця курорту Поляна. Заклад зусібіч оточений лісовими масивами Карпатських гір, його окрасою є зона штучного рекреаційно­го лісосадопарку, а чисте цілюще повітря, озеро з проточною водою, су­часна лікувальна база забезпечують чудове оздоровлення й відпочинок хворих гастроентерологічного профілю.

Сергій БАРАНЧИКОВ

Головним курортним фак­тором, багатством проф­спілкового санаторію є мінеральна вода «Поля­на Квасова», яка нарахо­вує близько 20 мікроелементів, зо­крема такі важливі, як бор і фтор. Її вживання сприяє зціленню від багатьох захворювань, а досвідче­ні лікарі оздоровниці докладають усіх зусиль, аби допомогти тим, хто сюди приїздить, якнайшвидше відновити своє здоров’я й зцілити­ся. Для цього, зокрема, керівни­цтво закладу постійно дбає про вдосконалення лікувально-діагностичної бази, як-от оснащення новою медичною апаратурою і устаткуванням, тут діє потужна водолікарня, питні кювети, органі­зовано кабінет лікувальної фіз­культури, створена розгалужена система організації дозвілля – екс­курсійної, культурно-масової та спортивної роботи. Здорове харчу­вання, яким опікується чудовий шеф-кухар Віра Цуканова, забезпе­чує відпочивальникам квітучий зовнішній вигляд і прекрасне са­мопочуття. Тож усе створено для того, аби хворим комфортно й за­тишно відпочивалося.

Головний лікар санаторію Іван Немеш, який от уже 15 років обі­ймає цю посаду, а загалом віддав санаторію 30 років життя, розпові­дає, що нинішнього літнього оздо­ровчого сезону щодня тут лікува­лося понад 600 хворих. До кінця року за рахунок Фонду соціально­го страхування з тимчасової втра­ти працездатності 1,5 тисячі додат­кових путівок в оздоровницю отри­мають ті, хто потребує лікування.

Отже, профспілковий санаторій «Сонячне Закарпаття» працює на перспективу.

 

 

 ГОЛОВА ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДВІДАВ САНАТОРІЙ «ГОРИНЬ»

 Микола Шершун побував із робочою поїздкою у проф­спілковому сана­торії «Горинь», що у смт Степань Сар­ненського району.

За інформацією прес-служби Фе­дерації профспі­локРівненської області, голова ФПО ознайомився з умовами відпочинку відпочиваль­ників. Більшість із них – діти, і вони залюбки приїз­дять сюди, аби дістати не­забутніх вражень і напо­внитися позитивом. Увага, тепло, цікаві ігри та смач­на їжа – це все, чого так прагне малеча. То ж і отри­мує усе це сповна, і, крім того, оздоровлюється, проходить лікувальні про­цедури, відтак діти зайняті увесь день, що головне для їхніх батьків.

Окрім малечі, тут оздоров­люються й відпочивають і дорослі. На їхню думку, одне, чого не вистачає са­наторію, то це подовження терміну відпочинку. Відпо­чивальники розповіли го­лові ФПО, що санаторій для них – це не тільки гарна ат­мосфера, що сприяє якісно­му відпочинку, а й місце, де можна зцілитися. Завдяки цілющій воді та лікуваль­ним грязям люди старшого віку почуваються здорови­ми впродовж щонайменше наступних півроку. А це вкрай важливо й показово.

Найближчим часом на за­прошення ФПО санаторій відвідає голова ФПУ Юрій Кулик.

Тривалий час ФПО займа­ється питанням реконструкції санаторію «Горинь». І так хочеться, аби в май­бутньому він був заповне­ний увесь рік, адже його ресурси дають змогу забез­печити людям будь-якого віку незабутній відпочинок.

 

 

 СПІЛЬНІ СЛУХАННЯ ЩОДО ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ

  Прес-служба Мінсоцполі­тики повідомляє, що най­ближчим часом відбудуться спільні слухання Міністерства соціальної політики та Комітету Вер­ховної Ради з питань сім’ї, молодіж­ної політики, спорту та туризму щодо питань оздоровлення дітей. Такої до­мовленості досягнуто на засіданні Ко­мітету за участі міністра соціальної політики України Наталії Королев­ської. Присутні обговорили питання, пов’язані з оздоровленням і відпо­чинком дітей, та домовилися про по­дальші спільні дії.

Наталія Королевська під час свого ви­ступу зазначила: «Загальна кількість школярів, які мають оздоровитися й відпочити протягом кампанії 2013 року, – 3 млн 152 тис. осіб, що на 310 тис. дітей більше, ніж 2012 року».

За оперативними даними, вже охо­плено оздоровленням та відпочин­ком 43 тис. 450 дітей-інвалідів, 67 тис. 217 дітей-сиріт і дітей, позбав­лених батьківського піклування, 624 тис. 134 дитини з багатодітних та малозабезпечених родин і 298 тис. 322 дитини, що постраждали внаслі­док Чорнобильської катастрофи.

 

 

 Заключні акорди літнього сезону в Закарпатті

Цьогорічного оздоровчого сезону За­карпатська облпрофрада (голова Іван Король), галузеві профспілки активно співпрацювали з виконавчою дирекцією обласного відділення Фонду соціально­го страхування з тимчасової втрати пра­цездатності (директор Ігор Сегляник). Так, окрім коштів профспілкового бюдже­ту, господарників, батьків, в оплаті повної вартості путівок є частка коштів і Фонду соцстраху.

 Сергій Баранчиков

За словами директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду Ігоря Сегляни­ка, цього року зроблено значний крок уперед щодо використання коштів соці­ального страхування порів­няно з минулим роком. За­галом оздоровлено близько чотирьох тисяч дітей, для чого витрачено майже 4,4 млн грн, що на 60% біль­ше, ніж торік. Окрім того, за підсумками конкурсних тор­гів, у чотири дитячі оздо­ровниці закуплено 710 путі­вок для дітей застрахованих осіб, придбаних за рахунок коштів Фонду соцстраху за повну вартість. При цьому батьки сплачували лише 10% вартості путівки.

Серед переможців конкурс­них торгів – і центральний табір туристського активу учнів Українського держав­ного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України (директор Іван Маті­ко). Він діяв у с. Осій Іршав­ського району і впродовж п’яти змін був повністю за­вантажений. Відтак оздоров­лено 320 дітей за путівками, повну вартість яких сплатив Фонд соцстраху.

Приваблива ціна дитячої пу­тівки (98 грн на добу), смач­не харчування, зручні умо­ви проживання у двоповер­хових дерев’яних будиноч­ках, насичена програма туристсько-оздоровчого до­звілля із захоплюючими мандрівками, екскурсіями, сходженням на вершини Карпатських гір, різноманіт­ними конкурсами, розвага­ми, спортивними змагання­ми неабияк сподобалися ді­тям. Обласна оздоровча ко­місія профспілок, яку очо­лює заступник голови За­карпатської обласної ради профспілок Василь Заха­рець, запропонувала прези­дії облпрофради у рамках Всеукраїнського огляду ро­боти профспілок і трудових колективів на кращу органі­зацію оздоровлення й від­починку дітей влітку 2013 року відзначити роботу цен­трального табору турист­ського активу на Іршавщині у номінації «За інноваційні підходи в оздоровчо-виховному процесі».

16.09.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання