« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Вибори до Європейської конфедерації профспілок: Луку Вісентіні переобрано генеральним секретарем ЄКП, а Лоран Бергер обраний президентом ЄКП

Вибори до Європейської конфедерації профспілок: Луку Вісентіні переобрано генеральним секретарем ЄКП, а Лоран Бергер обраний президентом ЄКП

Лідери національних профспілок Європи пе­реобрали Луку Вісентіні на посаду генерального секретаря та обрали Ло­рана Бергера президен­том Європейської кон­федерації профспілок.

В они також схвалили новий маніфест та програму дій на 2019–2023 роки «Більш справедлива Європа для працівників».

Конгрес ЄКП, що відбувся у Відні, також обрав двох заступни­ків генерального секретаря – Ес­тер Лінч і Пер Хільмерссон, трьох конфедеративних секретарів – Лі­іну Карр, Ізабель Шьоманн і Лю­довіка Вота, чотирьох віце-пре­зидентів – Хосе Марія (Пепе) Альвареса, Міранду Уленс, Бенте Соргенфрея і Джозефа Стредулу.

Лука Вісентіні був обраний генеральним секретарем на по­передньому конгресі ЄКП у Пари­жі в 2015 році. До цього він був конфедеративним секретарем ЄКП з 2011 року та членом італій­ської профспілки UIL з 1989 року.


Лоран Бергер – генеральний секретар Конфедерації демокра­тичних профспілок Франції з 2012 року.

Політичні стратегії, прийня­ті конгресом ЄКП, що увійшли до Маніфесту ЄКП та Програми дій на 2019–2023 роки і які ЄКП просуватиме в новому Європей­ському парламенті та Комісії, включають:

– Реформування економічного управління ЄС, бюджетування та валютного союзу з метою просу­вання соціальної справедливості, інвестицій, що сприяють створен­ню робочих місць, сталому розви­тку та справедливому, прогресив­ному оподаткуванню як цілям економічної політики ЄС.

– Реалізацію в повному обсязі 20 принципів Європейської опори соціальних прав, прийнятих ЄС у 2017 році, зокрема забезпечення гендерної рівності, рівних мож­ливостей, права на справедливу заробітну плату та права на осві­ту й навчання протягом усього життя.

– Дії ЄС на підтримку колек­тивних переговорів між робото­давцями та профспілками щодо оплати та умов праці в усіх кра­їнах ЄС.

– Соціально справедливий перехід до низьковуглецевої, цифрової, автоматизованої та глобальної економіки – із зако­нодавством, політикою та фі­нансуванням ЄС, щоб гаранту­вати, що ніхто не залишиться покинутим напризволяще.

– Формування майбутнього праці за допомогою законодав­ства ЄС із метою зменшення неза­хищеної зайнятості, захисту прав працівників у нових формах за­йнятості, припинення демпінгу зарплат та соціального демпінгу, забезпечення справедливої мо­більності працівників та рівного ставлення.

– Реформування законодав­ства ЄС з метою посилення прав працівників на інформування та консультації, представни­цтва працівників у правліннях компаній та європейських радах підприємств.

ДЕПАРТАМЕНТ МІЖНАРОДНИХ

ЗВ’ЯЗКІВ АПАРАТУ ФПУ


Лука Вісентіні, генеральний секретар ЄКП:

«Завданням на наступний термін буде боротьба з на­падами на демократію і то­лерантність, а також рух далі, ніж комісія Юнкера, у просуванні соціальної справедливості, якісних ро­бочих місць і підвищення зарплат у ЄС.

Ми також будемо наполяга­ти, щоб ЄС з невідкладною рішучістю взявся за вирі­шення проблеми зміни клі­мату і робив більше для проактивного управління кліматичними діями, цифро­візацією та автоматизацією, щоб ніхто не залишився ки­нутим напризволяще».

 

  • До теми

Григорій Осовий виступив на міжнародній конференції з питань демократії.

Віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок, Голо­ва Федерації профспілок Украї­ни Григорій Осовий у рамках 14-го конгресу ЄКП, що відбувся у Відні, 23 травня виступив на міжнародній конференції, при­свяченій питанням демократії.

Профспілковий лідер мав ро­бочі зустрічі з головою Аме­риканської федерації праці – Конгресу виробничих проф­спілок Річардом Трамкою та генеральним секретарем МКП Шаран Барроу. Під час зустрі­чей ішлося про надання солі­дарної підтримки українським профспілкам, більш тісну ін­теграцію профспілок країн, які мають вільні економічні зони з ЄС, до європейського руху, а також надання їм від­повідного статусу.

09.06.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання