« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Нові напрямки юридичного обслуговування за програмою «Соціальний профспілковий квиток»

Нові напрямки юридичного обслуговування за програмою «Соціальний профспілковий квиток»

Спектр юридичних послуг для учасників програми «Соціальний профспілко­вий квиток» розширено новими видами правової допомоги – новий партнер проекту Юридична ком­панія «Надійний бізнес» надаватиме професійну допомогу на пільгових умо­вах членам профспілок, які здійснюють підприєм­ницьку діяльність, а також профспілковим організаці­ям – учасникам програми.

У рамках програми компа­нія «Надійний бізнес» пропонує повний спектр юридичних та бухгал­терських послуг: реє­страція, бухгалтерський облік, по­дання звітності, супровід при про­веденні податкових перевірок, оскарження податкових повідо­млень-рішень або інших рішень контролюючих органів в адміні­стративному і судовому порядку. Фахівцями компанії здійснюється також експертна оцінка доцільності та ефективності тієї чи іншої під­приємницької ідеї, консультації з оподаткування та ведення обліку.

Юридична компанія «Надійний бізнес» надає послуги малому та се­редньому бізнесу на всій території України. На рахунку компанії 38 ви­граних податкових спорів, 1958 вне­сених змін, 1128 зареєстрованих та 378 ліквідованих суб’єктів підпри­ємницької діяльності.

ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

Польща: найбільший за останні 25 років страйк учителів

У неділю, 7 квітня, о 22.30, завершилися переговори профспілки освітян Польщі з урядом щодо підвищення зарплат учителів, що трива­ли понад тиждень. Перемо­вини закінчилися провалом, сторони не дійшли згоди. У зв’язку з цим, 8 квітня о 8-й годині у Польщі розпочався найбільший за останні 25 ро­ків страйк учителів. Страйк проголошено на невизначе­ний термін. Про свою участь у ньому оголосили 15500 шкіл та дитячих садочків.

Щ е 10 січня ц. р. Виконавча рада Профспілки учителів Польщі ZNP прийняла рі­шення про вступ у колектив­ний спір з урядом. Попере­дні форми протесту за останні 3 роки – демонстра­ції, марші, пікети та акції протесту не змінили урядових рішень.

Заробітна плата вчителів у Польщі залиша­ється занадто низькою: від 1751 злотих (400 євро). Профспілка вимагає збільшення окладів на 1000 злотих. Це дозволить привести зарплату в галузі у відповідність до середньої заробітної плати в Польщі.

Сьогодні вчителі-початківці часто заробляють менше половини того, що отримують працівники з набагато нижчою кваліфікацією, які мають ба­зову професійну підготовку і чия робота є набага­то менш відповідальною, ніж праця вчителів.

Протягом декількох тижнів уряд не реагував на підготовку до страйку, мабуть, вважаючи, що тиск, дезінформація та напади на профспілку відіб’ють бажання вчителів взяти у ньому участь. Одним з яскравих прикладів того, як уряд, через підконтрольні ЗМІ, інформував про підготовку до страйку й умови праці вчителів, було винесен­ня на обкладинку одного з журналів правої орієн­тації фотографію голови профспілки з автоматом Калашникова в руках перед учнями, що натякало на те, що він є терористом, а учні – заручниками.

Однак, налаштованість педагогів виявилася сильнішою за тиск. Понад 80% шкіл взяли участь у референдумі щодо страйку, на якому кілька со­тень тисяч учителів підтвердили свою готовність до участі в ньому. Разом з учителями в десятках шкіл і дитячих садків страйкує й адміністратив­ний та обслуговуючий персонал, чиї зарплати та­кож дуже низькі.

Зважаючи на це, уряд розпочав переговори з профспілкою щодо підвищення зарплати. Метою цих переговорів було напрацювати рішення, які допомогли б запобігти національному страйку.

Переговори розпочалися в понеділок 1 квітня і тривали до неділі 7 квітня – протягом багатьох годин щодня. На жаль, незважаючи на готовність профспілки напрацювати компромісне рішення, ці переговори не завершилися успіхом. Тому 8 квітня профспілка розпочала масштабну акцію.

Страйк оголошений на невизначений термін та може тривати й під час проведення зовнішньо­го оцінювання.

МІЖНАРОДНИЙ ВІДДІЛ ЦК ПРОФСПІЛКИ

ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

22.04.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання