« на головну 07.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ШКОЛА АГЕНТІВ ЗМІН

ШКОЛА АГЕНТІВ ЗМІН

Сучасній молоді необхідна згуртованість у вирішенні своїх проблем, які, звичайно, тісно пов’язані з проблемами суспільства. Але й проблем суспільства не вирішити без активної участі молоді.

Change is difficult, not changing is fatal – під таким гаслом 26–29 січня відбувся семінар «Модернізація ро­боти профспілок через впроваджен­ня успішних практик і залучення молоді». Чудове місто Лева гостин­но приймало молодих профспілко­вих активістів з різних галузей та куточків країни, а сам захід був ор­ганізований Молодіжною радою Фе­дерації профспілок України (голова Антон Смородін) за підтримки Цен­тру солідарності Американської фе­дерації праці – Конгресу промисло­вих профспілок (ГО «Трудові ініціа­тиви» – Тетяна Солодовник, Георгій Сандул, Трістан Масат).

Жваве обговорення у молоді ви­кликали виступи запрошених на відкриття семінару заступника Го­лови ФПУ Євгена Драп’ятого та го­лови Об’єднання профспілок Львів­щини Романа Дацька. Сьогодні мо­лоді профспілкові лідери – зовсім нова генерація, яка має кардиналь­но осучаснені погляди і підходи до профспілкової роботи. Зважаючи на це, профспілковим очільникам була висловлена позиція щодо значного збільшення представництва молоді у всіх профспілкових ланках.

Відповідно до порядку денного, шляхом демократичного дискуту­вання та з урахуванням думок усіх присутніх було затверджено план роботи на рік та визначено перелік і склад постійно діючих комісій. Так, організаційну комісію очолив голова МР ФПУ Антон Смородін, правову – заступник голови МР ФПУ Андрій Івашина, науково-до­слідницьку – Павло Олещук, освіт­ню – Віталій Копиш, комісію з інформаційної роботи – Федір Смірнов.

Наступні години були присвяче­ні безпосередньо навчанню у формі семінарів-тренінгів. Було розгляну­то питання законодавчих новацій, боротьби з негативними іміджеви­ми стереотипами, мотивації проф­спілкового членства, модернізації організації, управління робочим ча­сом профспілкового лідера тощо.

Досвідчені модератори з Черні­гівського навчально-методичного центру Віталій Копиш та Володи­мир Ковальчук напрочуд вміло по­єднували як надання теоретичних знань, так і відразу ж відпрацюван­ня практичних навичок.

Підбиваючи підсумки семінару та засідання Молодіжної ради ФПУ, кожен учасник усвідомив, що зміни починаються із себе, і це є запору­кою подальшого успіху, адже мо­лодь готова вносити свої пропозиції та ініціювати зміни заради майбут­нього.

Оскільки семінар-навчання про­ходив у легендарному Львові, його учасники встигли долучитися до культурного життя: хтось віддав пе­ревагу балету, хтось – театру, а комусь до душі припали живі виступи музикантів. Усе це створило друж­ню атмосферу, залишивши яскраві враження у серці кожного.

Роз’їжджалися учасники з надією на нову зустріч.

Федір СМІРНОВ,

голова Молодіжної ради Закарпатської облпрофради

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ
Світлана ЛІЩУК, голова ППО співробітників та студентів Подільського державного аграрно-тех­нічного університету, за­ступник голови Моло­діжної ради Хмельниць­кої області, член молодіжної комісії Ради ФПУ:

«Насамперед хочу висловити подяку організаторам – Молодіжній раді ФПУ, Центру солідарності Американської фе­дерації праці – Конгресу промислових профспілок за запрошення, чудово ор­ганізований захід та спільну роботу. Та­кож хочу подякувати всім учасникам за можливість спілкування та відвертий діалог у неформальному колі. Сам про­ект спрямований на підвищення грома­дянської активності профспілкової мо­лоді, рівня усвідомлення того, що стосу­ється процесів прийняття рішень в їхніх галузевих профспілках та країні в ціло­му. Мета проекту – розвинути здібності учасників до критичного і творчого мис­лення, вміння аналізувати і вирішувати проблеми, стимулювати співпрацю і взаємодію між учасниками. Цей семінар став неймовірним сплавом інтелекту, досвіду, енергії і позитиву, що дає надію на позитивні зміни в майбутньому».

Антон СМОРОДІН, го­лова Молодіжної ради ФПУ, голова Молодіж­ної ради Профспілки авіабудівників України, голова ПО ПАУ на ДП «ЗАВОД 410 ЦА»:

«Я дуже вдячний усім, хто брав участь в організації та проведенні заходу. Друзі, ви – найкращі. За підтримки Центру солідарності Американської федерації праці – Конгресу промисло­вих профспілок ми змогли провести захід на такому високому рівні. Мо­лодь України дуже активна, вона роз­вивається і буде робити все для того, щоб наша країна також розвивалася. А із здобутим багажем знань нам буде легше відстоювати наші спільні інтереси. На семінарі були висвітлені про­блемні питання профспілкової роботи, шляхи їх подолання. І найголовніше, в рамках навчання пройшло засідання Молодіжної ради ФПУ, де були визна­чені основні напрями діяльності проф­спілкової молоді на 2017 рік. У єдності – наша сила!».

 

АКТИВНА ПОЗИЦІЯ МОЛОДІ – ЗАПОРУКА ДОСЯГНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТУ

15–17 лютого в м. Києві, на базі дитячого по­заміського закладу оздоровлення «Пуща- Водиця» пройшов семінар голів первинних профспілкових організацій студентів, орга­нізований ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Як повідомляє прес- служба Профспіл­ки працівників освіти і науки України, понад 70 активних представників студентства з багатьох куточків країни приїхали обговорити акту­альні студентські питання та зміни в освітньому зако­нодавстві.

Офіційну частину заходу відкрили Голова Федерації профспілок України Григо­рій Осовий та голова Проф­спілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов.

До роботи семінару долу­чився також заступник мі­ністра молоді та спорту України Олександр Ярема, який розповів про бачення міністерства щодо розви­тку мережі молодіжних центрів та наголосив на їх важливій ролі в процесі ре­формування молодіжної сфери.

Заступники голови Проф­спілки Сергій Романюк та Ольга Чабанюк разом з го­ловами студентських профкомів проаналізували спільні дії в рамках всеукраїнської акції «Проф­спілки. Боротьба за Украї­ну», що проходила весною та восени 2016 року. Молодь мала змогу поділитися до­свідом проведення різних активних дій у межах акції – від постів у соцмережах, мовчазних пікетів на парах аж до перекриття доріг у великих містах задля при­вернення уваги до проблем студентства.

Лідерам профкомів студен­тів також вдалося постави­ти запитання та почути ар­гументовані відповіді на них від фахівців Міністер­ства освіти і науки України Ірини Ісаєвої та Олексан­дра Пижова. Тут дискусії відбувалися довкола пи­тань нарахування стипен­дій, формування рейтингів для її призначення, моти­вації навчання тощо.

Законодавчу ініціативу групи депутатів парламен­ту щодо посилення гаран­тій стипендіального забез­печення у законопроекті № 5612 (щодо справедливої системи стипендіального забезпечення) презентува­ла народний депутат Ірина Констанкевич.

До роботи семінару долучи­лися також голова Київ­ської міської організації Профспілки Олександр Яцунь та представник Упо­вноваженого Верховної Ради України з прав люди­ни Михайло Чаплига.

Перший заступник міні­стра освіти і науки України Володимир Ковтунець по­інформував не лише про за­ходи профільного міністер­ства щодо реалізації поста­нов Кабміну з питань сти­пендіального забезпечен­ня, а й особливості еконо­мічних відносин в освіті.

Загалом триденна програ­ма семінару була насиче­ною та різноплановою. Окрім спілкування з пред­ставниками влади, молодь мала змогу обмінятися практичним досвідом щодо вирішення проблем у своїх первинках, насамперед це стосувалося оформлення субсидій студентам на про­живання в гуртожитках, стипендій дітям-сиротам тощо. Не оминули увагою й питання комунікації та ін­формування членів проф­спілки, організації інфор­маційних кампаній задля посилення уваги суспіль­ства до проблем студент­ської молоді. Цей блок про­вела завідувач відділу ін­формаційного забезпечення та комунікацій ЦК Проф­спілки Інна Михальченко.

 

25.02.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання